Politika| Životinjski svet

Sličnost između Nebojše Krstića i Adolfa Hitlera

Nebojsa Krstic RSS / 18.10.2019. u 09:34

 

Prošlog utorka, u Blicu, pomenuo sam Gorana Markovića, a danas je on objavio odgovor. Citiram prvo deo svoje kolumne koji se odnosi na Markovića, a onda i njegov tekst u kome objašnjava sličnosti između moje malenkosti i Hitlera.

 Odvratno i primitivno

„Mladi ljudi ne beže odavde, verujem, toliko zbog posla i standarda života, koliko iz osećanja da ne žele da svoje najbolje godine provedu u odvratnoj atmosferi totalitarne vlasti jednog primitivnog i izgleda ne baš normalnog čoveka“, napisao je Goran Marković 12. oktobra o.g, otprilike upravo posle Vučićevog trilateralnog sastanka sa Ramom i Zaevim u Novom sadu, i nakon (takođe) trojnog samita Bosne i Hercegovine, Turske i Srbije u Beogradu. „Odvratna i totalitarna“ Vučićeva vlast uspela je da u par dana učini više na promeni balkanske paradigme nego sve vlasti od 2000. naovamo, a stvaranje balkanske carinske unije kojom se Srbija u zemlje regiona evrpeizuju i pre ulaska u EU, ideja je, verovali ili ne, upravo „primitivnog i ne baš normalnog čoveka“ iz Markovićevog teksta na sajtu Peščanik. 

Citirani opis aktuelne vlasti ne govori ništa o Vučiću, ali govori dosta o Goranu Markoviću koji nije rekao ništa originalno, već kao papagaj ponavlja ono što su neki intelektualci njegovog gabarita već definisali kao narativ, a što je za  „lidere“ SZS-a mesidž boks koji se mora znati kao pesmica. Marković može upravo Vučiću da zahvali na svom zakasnelom ulasku u revolucionarni pubertet; Bog je prema njemu bio izdašan kada je delio talenat, ali škrt kada je davao karakter, zato treba imati razumevanja za reditelja koji o Titu i Miloševiću u njihovo vreme nije smeo ni da prdne, ali je zato sve gadosti ovog sveta hrabro govorio o Đinđiću, danas o Vučiću, dok njegova ostvarenja, u vreme Vučićevog „odvratnog totalitarizma“, regularno proizvodi i emituje RTS iako bi prirodno bilo očekivati da moralna vertikala to sa gnušanjem odbije.

 

(Nebojša Krstić, "Odvratno i primitivno", Blic, 15.10.2019.)

 

 Pevač bez sluha (jedna karijera)

 

Naš poznati slikar Ivan Tabaković (1898-1977), profesor unikatne keramike, crtanja i slikanja na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu i član Srpske akademije nauka i umetnosti, redovno je odbijao da uđe u komisije za prijem novih studenata. Kada ga je jedan mladi kolega upitao zašto on, kao najistaknutiji član njihovog fakulteta, ne učestvuje na prijemnim ispitima, Tabaković je odgovorio: „Početkom dvadesetog veka, na prijemnom ispitu Akademije likovnih umetnosti u Beču pojavio se kandidat po imenu Adolf Hitler. Nije primljen.“

 I stvarno, posle drugog neuspelog pokušaja da uđe među odabrane, Hitler je jedno vreme slikao bezvredne akvarele, koji su predstavljali neuspele razglednice njegovog rodnog kraja, da bi se okrenuo sasvim drugim aktivnostima koje su svima poznate. Ovo pominjem zato što je utvrđeno kako energija koja se ulaže u stvaralaštvo umetničkih dela, ukoliko ne naiđe na razumevanje, ili jednostavno, kao u slučaju Hitlera, nema bilo kakvu vrednost, može postati jedna vrsta drugačije, sasvim suprotne energije, okrenute destrukciji i zlu. Dakle, neko ko slika pecaroša koji pored rečice ispod Alpa čeka da riba zagrize može u izvesnim okolnosti postati osoba koja poželi da uništi ceo svet. S te strane, profesor Tabaković je i te kako imao prava da odbije učešće u opasnoj raboti kakvo je ocenjivanje nečije darovitosti.

Jednu sličnu promenu delatnosti uočavamo i u biografiji ovdašnjeg „marketinškog stručnjaka“ Nebojše Krstića. U mladosti poznat kao član vis ansambla Idoli, predstavljao je ukras na velikom broju kućnih zabava, najviše zbog svoje upečatljive pojave. U Beogradu se krajem osamdesetih nije mogla zamisliti žurka na kojoj Krstić ne bi bio prisutan. Samim svojim učešćem on bi joj davao značaj pa je ubrzo postao neka vrsta umetničkog predmeta na skupovima besposličara koji su držali do sebe. Uzor mu je svakako bio Endi Vorhol koji je sebe smatrao arte faktom i na sličnim manifestacijama naplaćivao svoje prisustvo. Nebojša, dakako, nije mogao da unovči svoju harizmatičnu pojavu, ali bar se jelo i pilo besplatno.

Ubrzo je, međutim, zbog nedostatka sluha, napustio tokove umetnosti i posvetio se marketingu. U jeku ratova na tlu bivše Jugoslavije, stručnost mu je obezbedilo haotično stanje svega i svačega. On i nekoliko njegovih bliskih prijatelja osnovali su marketinške agencije koje su radile sa dosta uspeha. Iz tog perioda on se vodi kao direktor agencija Nova i Young & Rubicam marketing agency. Za razliku od njegovih drugara, koji su o poslovima advertisinga znali mnogo, Nebojša o tome nije imao ama baš nikakvog pojma. Međutim, krenulo mu je, pogotovu u vreme strašne inflacije, kada je prosečna plata bila 5 maraka. Tada je počeo njegov strmoglavi uspon ka tokovima novca. Tajnu uspeha ne znam ali naslućujem.

Odmah posle pada Miloševića, priključio se novoj vlasti. Uglađen i lepo začešljan, sa svojim toplim, ljudskim glasom, postao je perjanica demokratske vlasti, neka vrsta alter ega Borisa Tadića. Koliko se sećam, bio mu je savetnik. Savetnik – za šta? To će znati jedino Boris, koji se sigurno sada, kada je kasno, gorko kaje što je naseo na Krstićeve trikove sa žurki. Ali kada je Tadić pao, istog časa se naš „marketinški stručnjak“ (ispostaviće se da je u stvari stručan jedino za snalaženje u mutnoj vodi) našao u suprotnom jatu. Društvo je bilo prilično musavo i primitivno pa je Vučiću, pretpostavljam, trebao neko ko se kupa svaki dan. Prosto, radi slike o novoj vlasti.

 Sa već elegantno sedom kosicom, retro okvirima za naočare iz tv serije Mad Man i već pomenutim glasom, Nebojša je postao jedna od diktatorovih perjanica. Nije postojala opasnost da pogreši obzirom da iz njegovih usta nije izlazilo bilo šta suvislo. Imao je samo da varira od vođe zadate teme: mi smo dobri, oni su loši. Jednostavno, zar ne? I idiot bi naučio da ponavlja tu mantru. Od Nebojše se, dakle, očekivalo da deluje kao pojava, sasvim različita od orangutanolikih kolega iz stranke, i da nešto priča. Bilo šta. Dovoljno je da se pojavi na Pinku ili RTS-u pa da svi pomisle: evo jednog pametnog gospodina. To je trebalo Vučiću, ionako tog čoveka niko niti sluša, niti razume o čemu on priča. Ali Krle, to je faca, pogledajte te manire, taj smireni ton superiornog mislioca. Mora da govori nešto pametno, misle gledaoci koji su odavno izgubili sposobnost da rasuđuju.

 Treba spomenuti da „marketinški stručnjak“, prerušen u intelektualca opšteg smera, koji se razume apsolutno u sve (naravno, ne preko granice njegovog gurua koji zna mnogo više), nije izgubio svoj osećaj za tokove kapitala. Njegove firme rade više nego uspešno. Od vrlina koje krase uspešne biznismene on ima glavnu: potpuno je nemoralan. To mu omogućuje sve, trostruki salto unazad, ako treba. Ubio je i poslednji atom poštovanja prema istini i, što je najvažnije, uništio svaki trag samopoštovanja. On se sebe ne stidi jer, zapravo, ne postoji. Ono što je Nebojša Krstić, to je samo ljuštura jednog pevača bez sluha.

 

Goran Marković, Peščanik.net, 18.10.2019.

 

 



Komentari (96)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

docsumann docsumann 10:28 18.10.2019

paralelu sa Hitlerom

Marković slabo objašnjava, i neubjedljivo provlači kroz tekst.
ustvari ona zamire, nejasno, već poslije uvodnog dijela u kom je spomenut Hitlerov neusapjeo pokušaj upisivanja na likovnu akademiju.

Jednu sličnu promenu delatnosti uočavamo i u biografiji ovdašnjeg „marketinškog stručnjaka“ Nebojše Krstića


ta sličnost nije najjasnija, mada i ne stekoh utisak da je na njoj Marković namjeravao da poentira.
slobodnio je mogao i bez tog dijela.

e, nastavak teksta je zanimljivo napisan.
dragosevacsutra dragosevacsutra 10:56 18.10.2019

Re: paralelu sa Hitlerom

paralelu sa Hitlerom
Marković slabo objašnjava, i neubjedljivo provlači kroz tekst.
ustvari ona zamire, nejasno, već poslije uvodnog dijela u kom je spomenut Hitlerov neusapjeo pokušaj upisivanja na likovnu akademiju.


primer je potpun idiotizam, ako je tacan naravno - u sta sumnjam (jer ako je tacan, onda je taj tabakovic potpun kreten).
Kazezoze Kazezoze 11:34 18.10.2019

Re: paralelu sa Hitlerom

e, nastavak teksta je zanimljivo napisan.


Potpisujem svaku reč.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 15:25 18.10.2019

Re: paralelu sa Hitlerom

To svaki put kada se gađamo Hitlerom za budalaštine, on se povampiruje pomalo. Meni imaš neku mračnu, sugestivnu notu (masonsku? jesi mason?), ne znam zašto si napustio demokratiju da bi radio za najgoreg autokratu u srpskoj istoriji; ali "hitler" je preterano.

Btw, danas sam se upoznao i pričao pola sata sa ruskim kulturnim konzulom u Jerusalimu. Čovek radi za Putinov kabinet direktno, i ne poznaje nikoga iz naše ambasade. Šta vi diplomate radite, zašta vas plaćamo?
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 18:58 18.10.2019

Re: paralelu sa Hitlerom

docsumann


e, nastavak teksta je zanimljivo napisan.


Meni je malo otrovan za Gorana. Mislim, okej, sigurno je da sve iritira Krstićev prebeg na anti-demokratsku stranu, uz pitanje da li je uopšte ikada i bio stvarni demokrata, te artikulizacija imidža predsednika okruženog potpuno neartikulisanim likovima; no, izgleda da je taj Savez za Srbiju trenutno najozbiljnija politička organizacija u zemlji koja ima kapacitet da se suprotstavi vlasti jedne partije i jednog čoveka.
dragosevacsutra dragosevacsutra 10:47 18.10.2019

krle care

mislim stvarno.

poredjenje sa hitlerom je krajnje neumesna relativizacija.
(mislim, svi smo mi pomalo hitleri, zar ne).

retki su handke.
maksa83 maksa83 11:20 18.10.2019

Re: krle care

(mislim, svi smo mi pomalo hitleri, zar ne).

"There are many who do not know they are fascists but will find it out when the time comes.”

Ernest Hemingway, For Whom the Bell Tolls


(Dobitnik Nobelove nagrade za književnost 1954. godine)
dragosevacsutra dragosevacsutra 14:05 18.10.2019

Re: krle care


"There are many who do not know they are fascists but will find it out when the time comes.”

(mislim, svi smo mi pomalo hitleri, zar ne).


u jebote, nisam ni znao da pisem k'o hemingvej.

ako me se nobel seti seti, ako ne valjda ce ovi u ninu bar da razmisle.

macak.tosa031 macak.tosa031 11:21 18.10.2019

M'da!

Ne razumem to sa Hitlerom.
Ono što mi je u potpunosti jasno je --- da Krlo radi posao za koji ga poslodavac plaća.
A to je učešće u obmani i zidanju Potemkinovih sela.
Ubeđen sam da Krlo jako dobro zna šta - i zašto to radi.
Što se mene tiče - to je jedan od najodvatnijih poslova.
Da li će mu to neko zapamtiti - kada prođe sve, da prostite - jebe mi se.
Da li mi se takvi ljudi gade?
Da - gade mi se.
cmix909 cmix909 13:52 18.10.2019

Re: M'da!

macak.tosa031
...Što se mene tiče - to je jedan od najodvatnijih poslova ...

Ne treba se stideti nikakvog posla, pa ni najodvratnijeg; treba se stideti samo besposlenog života.
(Realista iz Jasne Poljane)

zilikaka zilikaka 14:20 18.10.2019

Re: M'da!

cmix909
macak.tosa031
...Što se mene tiče - to je jedan od najodvatnijih poslova ...

Ne treba se stideti nikakvog posla, pa ni najodvratnijeg; treba se stideti samo besposlenog života.
(Realista iz Jasne Poljane)


Ima jedan što ide po kućama i otpušava kanalizaciju. Bio i kod nas onomad. Izuzetno poštovan čovek koji radi korisne stvari.
Otklanja probleme i čini da ljudima bude bolje.
srdjan.pajic srdjan.pajic 14:49 18.10.2019

Re: M'da!

ma jedan što ide po kućama i otpušava kanalizaciju.


A ko nije sam pokušao da sajlom otpuši kanalizaciju, nema pojma kakve su to muke, ako ne znaš šta radiš. To je, bre, zanat.
tasadebeli tasadebeli 20:52 18.10.2019

Re: M'da!

srdjan.pajic
ma jedan što ide po kućama i otpušava kanalizaciju.


A ko nije sam pokušao da sajlom otpuši kanalizaciju, nema pojma kakve su to muke, ako ne znaš šta radiš. To je, bre, zanat.



Јес вала!

Ево, ја то вазда радим на Блогу Б92. Смрди, брате, до неба. И назад.
mesan mesan 14:49 19.10.2019

Re: M'da!

zilikaka
cmix909
Ne treba se stideti nikakvog posla, pa ni najodvratnijeg; treba se stideti samo besposlenog života.
(Realista iz Jasne Poljane)

Ima jedan što ide po kućama i otpušava kanalizaciju. Bio i kod nas onomad. Izuzetno poštovan čovek koji radi korisne stvari.
Otklanja probleme i čini da ljudima bude bolje.

Jel ima i onaj što ga opština zapošljava da ide po kućama i puni septičke jame do prelivanja?

Šalu na stranu, nemoš više naći poštenog i u-naredna-tri-meseca-dostupnog ručnog radnika, da ne kažem stolara, molera, vodoinstalatera, ni za lek.
Vidim gastosi kad dođu na odmor vikend i onda moraju da rade.

I po Zapadu bude nestašice i pored silnih uvezenih Poljaka, Rumuna i Balkanaca...
Ljudi prave ozbiljnu dokumentaciju o pravljenju koliba, pluga i vatre, a upozorenje o propasti svega ljudskog pod pritiskom zveranja u monitor je baš lepo upakovano kod ovog lika koji isprobava teše poslove:
Video na youtube
pnbb pnbb 16:54 24.10.2019

Re: M'da!

A ko nije sam pokušao da sajlom otpuši kanalizaciju, nema pojma kakve su to muke

cuti ima i gorih slucajeva.. kad ti je inkriminisani cvor na dohvat ..ruke, takoreci

pa ti ne treba sajla
gavros gavros 11:58 18.10.2019

Hoće

li biti odgovora?
docsumann docsumann 12:00 18.10.2019

poslanik javne riječi

po difoltu je tu da uputi koju oštru riječ ka političaru za kojeg misli da zastranjuje.
ne razumjem poslanike javne riječi koji napadaju druge poslanike javne riječi zbog njihove kritike političara za koje misle da zastranjuju.
maksa83 maksa83 12:12 18.10.2019

Re: poslanik javne riječi

ne razumjem poslanike javne riječi koji napadaju druge poslanike javne riječi zbog njihove kritike političara za koje misle da zastranjuju.

Ne razumem šta se tu ne razume - od nečeg mora da se živi.
zilikaka zilikaka 12:16 18.10.2019

Re: poslanik javne riječi

ne razumjem poslanike javne riječi koji napadaju druge poslanike javne riječi zbog njihove kritike političara za koje misle da zastranjuju.

Šta tu ima nejasno?
Doduše i to se radi na nevešt način. Recimo, to prozivanje Markovića što nije zabranio svoje radove na RTS.
Krlo, prijatelju, ja znam da ti doživljavaš taj RTS kao prćiju i deo plena, al, brate, svi mi to mesečno plaćamo. Možda za te pare mogu da pogledam i ne@to od Markovića. Nije ti to palo na pamet?

...nezgodno bre kad uđe voda u uši pa počneš i sam da veruješ u sopstvenu izuzetnost, i podrazumevane pripadajuće privilegije...

freehand freehand 12:19 18.10.2019

Re: poslanik javne riječi

...nezgodno bre kad uđe voda u uši pa počneš i sam da veruješ u sopstvenu izuzetnost, i podrazumevane pripadajuće privilegije...

Nemoj tako, Krstić uglavnom priča o drugima, vrlo malo o sebi direktno. I nije samo da kida svakog od imena i ugleda ko se drzne da nešto loše kaže o Vučiću.
Eto, izuzetno je benevolentan prema Vladimiru Vuletiću koji se o Vučiću izražava pohvalno,.
docsumann docsumann 12:20 18.10.2019

Re: poslanik javne riječi

maksa83
ne razumjem poslanike javne riječi koji napadaju druge poslanike javne riječi zbog njihove kritike političara za koje misle da zastranjuju.

Ne razumem šta se tu ne razume - od nečeg mora da se živi.


razumjem, al' opet nemam razumjevanja.
zilikaka zilikaka 12:28 18.10.2019

Re: poslanik javne riječi

maksa83
ne razumjem poslanike javne riječi koji napadaju druge poslanike javne riječi zbog njihove kritike političara za koje misle da zastranjuju.

Ne razumem šta se tu ne razume - od nečeg mora da se živi.

Pa to. Nego ni po jada da se uvatio da reklamira šampone il one maze protiv ćelavosti.
To bi mu baš čučnulo, ono, još bujna kosa, a prilično seda, san mnogih koji se jadni muče i sanjaju slično.
I lepo imaš pošten poso, nikom ne praviš štetu a možda negde i pomogne.
Ovako, klasična štetočina.


maksa83 maksa83 12:33 18.10.2019

Re: poslanik javne riječi

docsumann
maksa83
ne razumjem poslanike javne riječi koji napadaju druge poslanike javne riječi zbog njihove kritike političara za koje misle da zastranjuju.

Ne razumem šta se tu ne razume - od nečeg mora da se živi.


razumjem, al' opet nemam razumjevanja.

Mislim da je zapravo koren nerazumevanja u tvojoj postavci - poslanike javne riječi - (ne što je jekavica, na to ćemo da zadžmirimo), nego što to veze nema sa javnim. Imaš tu novoniklu galeriju "analitičara", tipa domatjin Krstić, Dejan Vuk Stanković, auto-Čirajkovič, B. Radun, Milovan Drecun, itd. čiji posao nije "javna reč" nego apologetika SNS kartela i režanje na sve što se usudi da primeti da je na vlasti mentol okružen kriminalcima. Oni se "analizom" bave koliko i Dragan Vučićević novinarstvom.

Na moje iznenađenje pridružio im se i eks blogokolega Jakša Šćekić koji je juče na nekoj od šundovizija objašnjavao da "smo mi sad dobrostojeća zemlja i da 50 miliona EUR za taksiste nije puno para, od toga ne može ništa da se dobije ako bi se to uložilo u neke bolnice, to je sitno, a ovo sa taksistima je strateško ulaganje", manje više baš tim rečima. Amejzing. Meni je Šćekić oduvek delovao kao ne baš najoštriji alat u šupi, ali sam pomalo iznenađen i time da je zapravo dodatno i truli brabonjak.
freehand freehand 12:38 18.10.2019

Re: poslanik javne riječi

Na moje iznenađenje pridružio im se i eks blogokolega Jakša Šćekić koji je juče na nekoj od šundovizija objašnjavao da "smo mi sad dobrostojeća zemlja i da 50 miliona EUR za taksiste nije puno para, od toga ne može ništa da se dobije ako bi se to uložilo u neke bolnice, to je sitno", manje više baš tim rečima. Amejzing...

Odavno je Jakša tu, a bio je i Boško Jakšić neko vreme, al izgleda da se malo useknuo, prikočio i opet se prestrojio u srednju traku. Da ne štrči baš mnogo kad se prodaje za objektivnog znalca.
macak.tosa031 macak.tosa031 12:43 18.10.2019

Re: poslanik javne riječi

freehand
Na moje iznenađenje pridružio im se i eks blogokolega Jakša Šćekić koji je juče na nekoj od šundovizija objašnjavao da "smo mi sad dobrostojeća zemlja i da 50 miliona EUR za taksiste nije puno para, od toga ne može ništa da se dobije ako bi se to uložilo u neke bolnice, to je sitno", manje više baš tim rečima. Amejzing...

Odavno je Jakša tu, a bio je i Boško Jakšić neko vreme, al izgleda da se malo useknuo, prikočio i opet se prestrojio u srednju traku. Da ne štrči baš mnogo kad se prodaje za objektivnog znalca.

Na srednjacima svet opstaje.
Ali, pošto je ovde reč o domaćinu Krlu, koji je sam pokrenuo blog o sebi - ja nemam niti najmanje sumnje da će se i Krlo, kada za to dođe vreme, umešno prestrojiti.
I da će mu, kao i mnogo puta do sada - i mnogima takođe, to poći za rukom.
Jer - je do nas.
Što bi Maksa gore negde rekao - od nečega mora da se živi.
A da mi nismo 'govna', ne bi nas 'jebavali' takvi - generacijama.
floki floki 16:28 18.10.2019

Re: poslanik javne riječi

e da se ne baci, dobra svirka totalno

srdjan.pajic srdjan.pajic 17:28 18.10.2019

Re: poslanik javne riječi

floki
e da se ne baci, dobra svirka totalno



Odlično!
floki floki 17:50 18.10.2019

Re: poslanik javne riječi

сазува катарина, масТан звук и супер глас :)
srdjan.pajic srdjan.pajic 06:16 19.10.2019

Re: poslanik javne riječi

floki
сазува катарина, масТан звук и супер глас :)


A i lepojka je.

Si gledao The Laundromat? Sad sam odgledao na netfliksu, izašao na strimu, odličan je (Soderbeg, šta drugo očekivati), mada nisu pomenuli Putinovog klavirštimera . Najsmešnije mi je kad Mosek i Fonseka pričaju o firmama u Delaware-u, kao prvom poreskom raju, pa se okrenu i kažu kako reditelj filma koji upravo gledamo ima 5 računa u Delaware-u, a i pisac scenarija isto ima račun tamo.



vrabac_onaj vrabac_onaj 22:09 19.10.2019

Re: poslanik javne riječi


maksa83

domatjin Krstić, Dejan Vuk Stanković, auto-Čirajkovič, B. Radun, Milovan Drecun, itd.



.remove(Ćirjaković)
maksa83 maksa83 22:21 19.10.2019

Re: poslanik javne riječi

.remove(Ćirjaković)

Evo rimuvovao sam ga dole, pa možeš da ga vratiš ako te ne mrzi.

vrabac_onaj vrabac_onaj 22:27 19.10.2019

Re: poslanik javne riječi

maksa83
.remove(Ćirjaković)

Evo rimuvovao sam ga dole, pa možeš da ga vratiš ako te ne mrzi.



nije da me mrzi ali nema smisla.
maksa83 maksa83 22:34 19.10.2019

Re: poslanik javne riječi

vrabac_onaj
maksa83
.remove(Ćirjaković)

Evo rimuvovao sam ga dole, pa možeš da ga vratiš ako te ne mrzi.



nije da me mrzi ali nema smisla.

Ma slažem se da je Čirjakovič spešl kejs, ali po sasvim drugim osnovama. Da si pratio njegov sajber rad (pokušaje zapravo, pošto se neslavno završavalo, a krenuo je vrlo poletno) bilo bi ti jasno, a mene stvarno mrzi da prepričavam.

Incel brabonjak, takođe sa cenom priheftanom za uvo.

Bilo ko sa više od tri grama mozga može da ga rasklopi u proizvoljnoj emisiji (kao i bilo koga od njih uostalom), zbog čega sve njih i ne zovu u takve emisije nego samo na Pink/Hepi režimske sejf krugodrkove.
vrabac_onaj vrabac_onaj 22:46 19.10.2019

Re: poslanik javne riječi

maksa83
vrabac_onaj
maksa83
.remove(Ćirjaković)

Evo rimuvovao sam ga dole, pa možeš da ga vratiš ako te ne mrzi.



nije da me mrzi ali nema smisla.

Ma slažem se da je Čirjakovič spešl kejs, ali po sasvim drugim osnovama. Da si pratio njegov sajber rad (pokušaje zapravo, pošto se neslavno završavalo, a krenuo je vrlo poletno) bilo bi ti jasno, a mene stvarno mrzi da prepričavam.

Incel brabonjak, takođe sa cenom priheftanom za uvo.

Bilo ko sa više od tri grama mozga može da ga rasklopi u proizvoljnoj emisiji (kao i bilo koga od njih uostalom), zbog čega sve njih i ne zovu u takve emisije nego samo na Pink/Hepi režimske sejf krugodrkove.


Pazi, rasklopljavao sam ja njega još u drugoj polovini devedestih po nekim sedeljkama/žurkama. Samo je tada bio drugosrbijanac :)
Ali to ništa ne znači, čovek u kontaktima uživo ima manjak samopouzdanja, bar je tako bilo a deluje mi da se nastavilo. Međutim, to ne znači da je glup ili da ne zna o čemu priča.

Nego da, pratim njegov, kako ti kažeš "sajber rad". Ja mislim da mu je blog odličan.
Ono na tviteru ne znam šta će mu. Kada pokušaš da se rveš sa govnima i sam u jednom momentu zasmrdiš (a govna zabole, to im je prirodno stanje).
Ipak je on za svu tu jovanananannanananna bagru koja mu se navrzla gospodin čovek, ne priliči mu to.
maksa83 maksa83 22:53 19.10.2019

Re: poslanik javne riječi

Samo je tada bio drugosrbijanac :)



Gaaah... dakle što kaže naš narod - nema goreg Srbina od poSrbice, Pocesta za odrasle.

Ipak je on za svu tu jovanananannanananna bagru koja mu se navrzla gospodin čovek, ne priliči mu to.

E a vidiš, ja recimo ne gajim specijalne simpatije za navedenu (au contraire, dotle da je pokušala da navali na mene svojui sajber rulju, pa kad ja baš nisam lagodno pristao na takav odnošaj malo me izblokirala pa zagasila nalog i pobegla sa tvitera na par meseci), ali mislim da se tu njegova pizdinjska incel priroda najbolje ispoljila. To se prosto ne radi. Osim ako nisi incel Čirjakovič.

Edit: da kažem samo oko gornjeg incidenta, znam da će zvučati kao zajebancija ali živa je istina - Brajović je prvi počeo.
vrabac_onaj vrabac_onaj 23:16 19.10.2019

Re: poslanik javne riječi

maksa83

Edit: da kažem samo oko gornjeg incidenta, znam da će zvučati kao zajebancija ali živa je istina - Brajović je prvi počeo.


A jebiga, ima i on sliku sa Krstićem

Nego, evo gledam upravo najnovijeg Kesića (na premotovanju), jebote onaj "Obojeni program" ozbiljno dobar bend.
Mislim, ja to tvrdim poslednjih 30 godina, ali samo da naglasim :)

docsumann docsumann 05:40 20.10.2019

Re: poslanik javne riječi

To bi mu baš čučnulo, ono, još bujna kosa, a prilično seda, san mnogih koji se jadni muče i sanjaju slično.


znači ipak paralela sa Vorholom, a ne sa Adolfom
macak.tosa031 macak.tosa031 07:09 20.10.2019

Re: poslanik javne riječi

maksa83
vrabac_onaj
maksa83
.remove(Ćirjaković)

Evo rimuvovao sam ga dole, pa možeš da ga vratiš ako te ne mrzi.



nije da me mrzi ali nema smisla.

Ma slažem se da je Čirjakovič spešl kejs, ali po sasvim drugim osnovama. Da si pratio njegov sajber rad (pokušaje zapravo, pošto se neslavno završavalo, a krenuo je vrlo poletno) bilo bi ti jasno, a mene stvarno mrzi da prepričavam.

Incel brabonjak, takođe sa cenom priheftanom za uvo.

Bilo ko sa više od tri grama mozga može da ga rasklopi u proizvoljnoj emisiji (kao i bilo koga od njih uostalom), zbog čega sve njih i ne zovu u takve emisije nego samo na Pink/Hepi režimske sejf krugodrkove.

Daj makar sažeti siže - da i mi ostali 'uhvatimo' kontekst (makar).
macak.tosa031 macak.tosa031 07:11 20.10.2019

Re: poslanik javne riječi

maksa83
Samo je tada bio drugosrbijanac :)



Gaaah... dakle što kaže naš narod - nema goreg Srbina od poSrbice, Pocesta za odrasle.

Ipak je on za svu tu jovanananannanananna bagru koja mu se navrzla gospodin čovek, ne priliči mu to.

E a vidiš, ja recimo ne gajim specijalne simpatije za navedenu (au contraire, dotle da je pokušala da navali na mene svojui sajber rulju, pa kad ja baš nisam lagodno pristao na takav odnošaj malo me izblokirala pa zagasila nalog i pobegla sa tvitera na par meseci), ali mislim da se tu njegova pizdinjska incel priroda najbolje ispoljila. To se prosto ne radi. Osim ako nisi incel Čirjakovič.

Edit: da kažem samo oko gornjeg incidenta, znam da će zvučati kao zajebancija ali živa je istina - Brajović je prvi počeo.

Molim za informaciju kako bih mogao da pratim thread - ko je navedena?
maksa83 maksa83 08:44 20.10.2019

Re: poslanik javne riječi

Nego, evo gledam upravo najnovijeg Kesića (na premotovanju), jebote onaj "Obojeni program" ozbiljno dobar bend.

Ozbiljno dobar, već 30 godina.

Nego kad smo kod te Internet drame, da se požalim - tinejdžer ispao mudriji 2x u nedelju dana - prvo smo se svađali oko toga da li Tom Morello ima killswitch ugrađen u sve gitare, ja tvrdim da ima, on da nema nego da koristi volume točkić i običan pickup selector za one uau-au-au-au-au-au marifetluke, baš sam bio kategoričan ali je on isprao u pravu i evo treći dan to iskijavam. Drugi put je ispao u pravu (doduše sa distancom od godinu dana) oko Bake Praseta. Naime ne znam da li se sećaš, onomad kad se digla kuka i motika kad su ga zaskočile armije mediokriteta, pa smo ga ti i ja kao nešto branili, itd. itd. a za to vreme me je tinejdžer molio da "prestanem pošto ga sramotim" jer je Baka Prase mentol, što sam ja naravno diskardovao sa "ma šta ti znaš on je pametan dečko evo vidi kako svira klavir ti to ne razumeš". Ispostavilo se da je opet ispao u pravu, pošto se desilo drugovi - šta - da je Baka Prase drugar sa Levijatanom, i da ih je pripustio na svoj kanal da pričaju deci o autošovinistima, cepanju zastave (Taso, je l' pratiš?) strpavši ih sve u koš sa ljudima koji brane pedofila i sl. a sve to u sklopu odbrane od drugih jućubera koji su napravili pesmu o balkanskom jućubu pa se Baka Prase osetio prozvanim. I tako je Baka Prase pozvao Levijatan (ili su se sami pozvali, to nikad ne znaš) da ga brani od Dojče Vele i loših Srba kojima se ne sviđa njegov content a sviđaju im se pedofili i cepanje zastave i ostale nesrpske stvari. I tako je tinejdžer opet ispao pametniji od mene tupana (što je poražavajuće, ali i ohrabrujuće) - Baka Prase naime jeste mentol.

Lično mislim da ne treba popularizovati mentole, ali da ne ispadne da pričam o nečemu što se ne vidi:




Edit: razgovor koji smo malopre imali o tome.

matori konj: "E, bio si u pravu oko Bake Praseta, jeste mentol..."
klinac: "Phhmmfffff jesam ti rekao da je mentol..."
matori konj: "Jesi sad srećan što si bio u pravu?"
klinac: "Ne, srećan sam što si TI SHVATIO da je on mentol."

Brt kako brzo rastu, nisam očekivao da će da me preskače ovako još bar 10 godina.
macak.tosa031 macak.tosa031 11:20 20.10.2019

Re: poslanik javne riječi

maksa83
Nego, evo gledam upravo najnovijeg Kesića (na premotovanju), jebote onaj "Obojeni program" ozbiljno dobar bend.

Ozbiljno dobar, već 30 godina.

Nego kad smo kod te Internet drame, da se požalim - tinejdžer ispao mudriji 2x u nedelju dana - prvo smo se svađali oko toga da li Tom Morello ima killswitch ugrađen u sve gitare, ja tvrdim da ima, on da nema nego da koristi volume točkić i običan pickup selector za one uau-au-au-au-au-au marifetluke, baš sam bio kategoričan ali je on isprao u pravu i evo treći dan to iskijavam. Drugi put je ispao u pravu (doduše sa distancom od godinu dana) oko Bake Praseta. Naime ne znam da li se sećaš, onomad kad se digla kuka i motika kad su ga zaskočile armije mediokriteta, pa smo ga ti i ja kao nešto branili, itd. itd. a za to vreme me je tinejdžer molio da "prestanem pošto ga sramotim" jer je Baka Prase mentol, što sam ja naravno diskardovao sa "ma šta ti znaš on je pametan dečko evo vidi kako svira klavir ti to ne razumeš". Ispostavilo se da je opet ispao u pravu, pošto se desilo drugovi - šta - da je Baka Prase drugar sa Levijatanom, i da ih je pripustio na svoj kanal da pričaju deci o autošovinistima, cepanju zastave (Taso, je l' pratiš?) strpavši ih sve u koš sa ljudima koji brane pedofila i sl. a sve to u sklopu odbrane od drugih jućubera koji su napravili pesmu o balkanskom jućubu pa se Baka Prase osetio prozvanim. I tako je Baka Prase pozvao Levijatan (ili su se sami pozvali, to nikad ne znaš) da ga brani od Dojče Vele i loših Srba kojima se ne sviđa njegov content a sviđaju im se pedofili i cepanje zastave i ostale nesrpske stvari. I tako je tinejdžer opet ispao pametniji od mene tupana (što je poražavajuće, ali i ohrabrujuće) - Baka Prase naime jeste mentol.

Lično mislim da ne treba popularizovati mentole, ali da ne ispadne da pričam o nečemu što se ne vidi:




Edit: razgovor koji smo malopre imali o tome.

matori konj: "E, bio si u pravu oko Bake Praseta, jeste mentol..."
klinac: "Phhmmfffff jesam ti rekao da je mentol..."
matori konj: "Jesi sad srećan što si bio u pravu?"
klinac: "Ne, srećan sam što si TI SHVATIO da je on mentol."

Brt kako brzo rastu, nisam očekivao da će da me preskače ovako još bar 10 godina.

I šta si sada naučio od juniora?
Ja sam ukapirao da tebi junior suptilno kaže da ne budeš toliko kurčevit (aka kategoričan) kada kenjaš po internetima.
No, sa druge strane - ko sme da ti brani da kenjaš?!
maksa83 maksa83 11:23 20.10.2019

Re: poslanik javne riječi

Ja sam ukapirao da tebi junior suptilno kaže da ne budeš toliko kurčevit (aka kategoričan) kada kenjaš po internetima.

Junior nema pojma o tome, ja sam branio Baku Praseta pred njim kad se cela furtutma dešavala.

Iz ovoga ti treba da naučiš da manje kenjaš po Internetima.

macak.tosa031 macak.tosa031 11:26 20.10.2019

Re: poslanik javne riječi

maksa83
Ja sam ukapirao da tebi junior suptilno kaže da ne budeš toliko kurčevit (aka kategoričan) kada kenjaš po internetima.

Junior nema pojma o tome, ja sam branio Baku Praseta pred njim kad se cela furtutma dešavala.

Iz ovoga ti treba da naučiš da manje kenjaš po Internetima.


Ja sam to odavno savladao - pa sam zato (i) tako umeren.
maksa83 maksa83 11:30 20.10.2019

Re: poslanik javne riječi

Ja sam to odavno savladao - pa sam zato (i) tako umeren.

Malo me stra' da zamislim kako je to izgledalo dok si bio neumeren.
macak.tosa031 macak.tosa031 11:40 20.10.2019

Re: poslanik javne riječi

maksa83
Ja sam to odavno savladao - pa sam zato (i) tako umeren.

Malo me stra' da zamislim kako je to izgledalo dok si bio neumeren.

Pa nije bilo ništa strašno - samo sam bio nešto dinamičniji.
Poput tebe sada.
No, sve to ide sa vremenom - i zorenjem.
Istina, nije dobro da se strast ugasi potpuno - jer, bez strasti život nema previše smisla.
Eeeee, da - čekam da bude gotova pileća čorba, te, potom, piletina na kajmaku.
Pa da se ojedemo, bez obzira šta kaže Cane da kažu sa klinike Mejo.
svarog svarog 11:59 20.10.2019

Re: poslanik javne riječi

maksa83
Nego, evo gledam upravo najnovijeg Kesića (na premotovanju), jebote onaj "Obojeni program" ozbiljno dobar bend.

Ozbiljno dobar, već 30 godina.

Nego kad smo kod te Internet drame, da se požalim - tinejdžer ispao mudriji 2x u nedelju dana - prvo smo se svađali oko toga da li Tom Morello ima killswitch ugrađen u sve gitare, ja tvrdim da ima, on da nema nego da koristi volume točkić i običan pickup selector za one uau-au-au-au-au-au marifetluke, baš sam bio kategoričan ali je on isprao u pravu i evo treći dan to iskijavam. Drugi put je ispao u pravu (doduše sa distancom od godinu dana) oko Bake Praseta. Naime ne znam da li se sećaš, onomad kad se digla kuka i motika kad su ga zaskočile armije mediokriteta, pa smo ga ti i ja kao nešto branili, itd. itd. a za to vreme me je tinejdžer molio da "prestanem pošto ga sramotim" jer je Baka Prase mentol, što sam ja naravno diskardovao sa "ma šta ti znaš on je pametan dečko evo vidi kako svira klavir ti to ne razumeš". Ispostavilo se da je opet ispao u pravu, pošto se desilo drugovi - šta - da je Baka Prase drugar sa Levijatanom, i da ih je pripustio na svoj kanal da pričaju deci o autošovinistima, cepanju zastave (Taso, je l' pratiš?) strpavši ih sve u koš sa ljudima koji brane pedofila i sl. a sve to u sklopu odbrane od drugih jućubera koji su napravili pesmu o balkanskom jućubu pa se Baka Prase osetio prozvanim. I tako je Baka Prase pozvao Levijatan (ili su se sami pozvali, to nikad ne znaš) da ga brani od Dojče Vele i loših Srba kojima se ne sviđa njegov content a sviđaju im se pedofili i cepanje zastave i ostale nesrpske stvari. I tako je tinejdžer opet ispao pametniji od mene tupana (što je poražavajuće, ali i ohrabrujuće) - Baka Prase naime jeste mentol.

Lično mislim da ne treba popularizovati mentole, ali da ne ispadne da pričam o nečemu što se ne vidi:




Edit: razgovor koji smo malopre imali o tome.

matori konj: "E, bio si u pravu oko Bake Praseta, jeste mentol..."
klinac: "Phhmmfffff jesam ti rekao da je mentol..."
matori konj: "Jesi sad srećan što si bio u pravu?"
klinac: "Ne, srećan sam što si TI SHVATIO da je on mentol."

Brt kako brzo rastu, nisam očekivao da će da me preskače ovako još bar 10 godina.


Klinac verovatno i jeste mentol, ali meni i dalje nije jasno što su ga napali i ko hoće da izigrava moralnu policiju po YT (samo po sebi besmisleno). I šta hoće DW u celoj priči?
I sad su ga (sa svim milionskim pregledima) gurnuli u ruke ovih idiota, potencijalno jako opasnih.
jooscout jooscout 12:06 20.10.2019

Re: poslanik javne riječi

maksa83
Nego, evo gledam upravo najnovijeg Kesića (na premotovanju), jebote onaj "Obojeni program" ozbiljno dobar bend.



Nego kad smo kod te Internet drame,



Čestitam za juniora, krajnji cilj roditeljstva, da te ispreskaču. :)

Nego, glede baka praseta, naravno pojma nisam imala ni ko je ni šta je, ni šta rade deca po tim youtubovima, još sam u fazi wheels on the bus ...LM, da ne bi te rasprave ovde ne bih ni čula. I sad kad se desila ta drama, potegnem pa odgledam par klipova (još uvek mi nije jasno šta je diss ) i naravno da mi je sve to glupo i nerazumljivo i nimalo zabavno, ali moram da kažem Levijatanu uprkos, ili baš zbog njega, ja nekako instinktivno sam ipak na strani bake.

Gledam raspravu izmedju one devojčice i njega i ne znam ko mi je gori uzor ...možda ipak ona, jer njena poruka devojčicama, ta erotizacija a pod velom smernosti i da se volimo i ćuvamo i ja jadna, mi je ipak toksičnija jer je prikrivena. I nisu deca blesava, ampak dapače čakštaviše, ali nekad je teško razdvojiti poruke ogoljene i subliminalne. On je otvoreniji, time čini mi se i lakši za saniranje.

A potom, stvarno, jel Dojčo Vele nije imao čime da se bavi na srpskoj medijskoj sceni nego se baš uzrujali zbog yt? Pride, taj kritički klip, pesma, šta li je, je ipak plaćen projekat, nije potreba tamo nekih mladih ljudi koji su se sami organizovali. Takodje, ako je baka loš najlošiji, što mu je taj isti Dojče nudio plaćeno učešće?

Meni sve to liči na uterivanje demokratije u društvu, gde vidiš svojim očima da su neki vrlo nečasni ljudi promovisani stranim novcem koji bi da ti maljem u glavu uture gradjanske vrednosti i manire a žmure na silne lopovluke i gadosti i ti naravno da time radikalizuješ one manje sretne iz perioda tranzicije. Tako da me ne čudi (to što razumem nikako ne znači da opravdavam) ova radikalizacija bakina i guranje u Levijatanov zagrljaj. A opet, Levijatan je opasno zlo, opasno, i to ne možeš da progutaš. Tako smo i mi 2012. ko onaj pastir bili ljuti na selo.

Da sažmem, nisam pametna, jedino mi je jasno: ua DV.
macak.tosa031 macak.tosa031 12:17 20.10.2019

Re: poslanik javne riječi

jooscout
maksa83
Nego, evo gledam upravo najnovijeg Kesića (na premotovanju), jebote onaj "Obojeni program" ozbiljno dobar bend.



Nego kad smo kod te Internet drame,



Čestitam za juniora, krajnji cilj roditeljstva, da te ispreskaču. :)

Nego, glede baka praseta, naravno pojma nisam imala ni ko je ni šta je, ni šta rade deca po tim youtubovima, još sam u fazi wheels on the bus ...LM, da ne bi te rasprave ovde ne bih ni čula. I sad kad se desila ta drama, potegnem pa odgledam par klipova (još uvek mi nije jasno šta je diss ) i naravno da mi je sve to glupo i nerazumljivo i nimalo zabavno, ali moram da kažem Levijatanu uprkos, ili baš zbog njega, ja nekako instinktivno sam ipak na strani bake.

Gledam raspravu izmedju one devojčice i njega i ne znam ko mi je gori uzor ...možda ipak ona, jer njena poruka devojčicama, ta erotizacija a pod velom smernosti i da se volimo i ćuvamo i ja jadna, mi je ipak toksičnija jer je prikrivena. I nisu deca blesava, ampak dapače čakštaviše, ali nekad je teško razdvojiti poruke ogoljene i subliminalne. On je otvoreniji, time čini mi se i lakši za saniranje.

A potom, stvarno, jel Dojčo Vele nije imao čime da se bavi na srpskoj medijskoj sceni nego se baš uzrujali zbog yt? Pride, taj kritički klip, pesma, šta li je, je ipak plaćen projekat, nije potreba tamo nekih mladih ljudi koji su se sami organizovali. Takodje, ako je baka loš najlošiji, što mu je taj isti Dojče nudio plaćeno učešće?

Meni sve to liči na uterivanje demokratije u društvu, gde vidiš svojim očima da su neki vrlo nečasni ljudi promovisani stranim novcem koji bi da ti maljem u glavu uture gradjanske vrednosti i manire a žmure na silne lopovluke i gadosti i ti naravno da time radikalizuješ one manje sretne iz perioda tranzicije. Tako da me ne čudi (to što razumem nikako ne znači da opravdavam) ova radikalizacija bakina i guranje u Levijatanov zagrljaj. A opet, Levijatan je opasno zlo, opasno, i to ne možeš da progutaš. Tako smo i mi 2012. ko onaj pastir bili ljuti na selo.

Da sažmem, nisam pametna, jedino mi je jasno: ua DV.

Apačeroskinja kaže da razume taj Levijatan u vezi nekoga ciganskog konja - ili tako nekako.
vrabac_onaj vrabac_onaj 12:20 20.10.2019

Re: poslanik javne riječi

svarog

Klinac verovatno i jeste mentol, ali meni i dalje nije jasno što su ga napali i ko hoće da izigrava moralnu policiju po YT (samo po sebi besmisleno). I šta hoće DW u celoj priči?
I sad su ga (sa svim milionskim pregledima) gurnuli u ruke ovih idiota, potencijalno jako opasnih.


Upravo tako.
gedza.73 gedza.73 12:22 20.10.2019

Re: poslanik javne riječi

glede baka praseta, naravno pojma nisam imala ni ko je ni šta je, ni šta rade deca po tim youtubovima, još sam u fazi wheels on the bus

odavno ga deca, baš mala deca, prate.
Moj sin je već prerastao sve to ali sestrin mali je pratio pa kad dođe u goste on otvarao, YT krenuo sa preporučivanjem...

i jednog jutra pita mene majka
-Sine a šta je taj Prase Baba stalno mi se pojavljuje na tabletu

'nači umro sam od smeha.

inače uopšte, moje neko iskustvo, nije pametno zabranjivati deci nešto što je u tom trenutku popularno. pratiš ga i polako ispravljaš ako smatraš da greši. zabranama se samo postiže suprotan efekat. jer ako ih nismo naučili da razikuju dobro od lošeg loš posao smo odradili
vrabac_onaj vrabac_onaj 12:29 20.10.2019

Re: poslanik javne riječi

gedza.73
glede baka praseta, naravno pojma nisam imala ni ko je ni šta je, ni šta rade deca po tim youtubovima, još sam u fazi wheels on the bus

odavno ga deca, baš mala deca, prate.
Moj sin je već prerastao sve to ali sestrin mali je pratio pa kad dođe u goste on otvarao, YT krenuo sa preporučivanjem...

i jednog jutra pita mene majka
-Sine a šta je taj Prase Baba stalno mi se pojavljuje na tabletu

'nači umro sam od smeha.

inače uopšte, moje neko iskustvo, nije pametno zabranjivati deci nešto što je u tom trenutku popularno. pratiš ga i polako ispravljaš ako smatraš da greši. zabranama se samo postiže suprotan efekat. jer ako ih nismo naučili da razikuju dobro od lošeg loš posao smo odradili


Tako nekako.
Juče prepodne onako bezveze prebacujem kanale i naletim na Prvoj na tu emisiju gde se ovo dvoje prozivaju i klinka mi kaže u fazonu "daj prebaci na nešto drugo, ne mogu da gledam ove dve budale".
A do pre godinu dana joj je BP bio superstar.
docsumann docsumann 12:32 20.10.2019

Re: poslanik javne riječi


ni ja nisam pojma imao kako je dinamična doimaća YT scena, kojom ipak dominiraju neke mlađe generacije.

na kraju ispade da su svi oni povezani na neki način.
slučajno sam upecao onog Nixa Zizua, preko njegovih klipova o vježbanju. lik počeo skromno i edukativno, kako vježbati bez tegova, kako se hraniti kvalitetno a sa skromnim budžetom, i tako sve neki korisni savjeti.
onda su došli na red ozbiljni treninzi, teretane, velike težine, i tu sam već počeo da se mrštim na evidentne gluposti koje savjetuje.
mislim da bi džedaj protiltovao kad bi gledao Zizine savjete neiskusnim vježbačima.

e, onda je obznanio javno da više nije "prirodan", odnosno da je počeo da koristi sterodide. ubrzo je skrenuo u neki hajp self promoting. počeo da se bavi i onom istant muzikom, kako li se već zovu ti programi, reklamira proizvode, internet usluge...
stigao je i da se sprijatelji pa popičkla sa Bakom Prasetom...to je posebni (obostrani) serijal klipova
nedugo potom drugu tjuberi počeli da objavlju različite (dokumentovane) storije o Zizinim prevarama, mućkama, štatigajaznam.

mislim da je ovu pjesmu posvetio svojim "hejterima"

jooscout jooscout 12:32 20.10.2019

Re: poslanik javne riječi

gedza.73


inače uopšte, moje neko iskustvo, nije pametno zabranjivati deci nešto što je u tom trenutku popularno. pratiš ga i polako ispravljaš ako smatraš da greši. zabranama se samo postiže suprotan efekat. jer ako ih nismo naučili da razikuju dobro od lošeg loš posao smo odradili


Pa da, podseća na porez na šund i pokušaj da se narodu zabrani Zorica Brunclik.
gedza.73 gedza.73 12:48 20.10.2019

Re: poslanik javne riječi

vrabac_onaj
klinka mi kaže u fazonu "daj prebaci na nešto drugo, ne mogu da gledam ove dve budale".

Nisu omladinci ni malo glupi, čak mi se čini (iako mi tvrdimo suprotno) da su pametniji, vispreniji i bolje procenjuju stvari od nas. Ona tiha većina, normalno da ima i drugih.

jooscout
pokušaj da se narodu zabrani Zorica Brunclik.

nesuđena ministarka kulture. mada u toj plejadi ministara i ne bi nešto štrčala.
maksa83 maksa83 13:24 20.10.2019

Re: poslanik javne riječi

Klinac verovatno i jeste mentol, ali meni i dalje nije jasno što su ga napali i ko hoće da izigrava moralnu policiju po YT (samo po sebi besmisleno). I šta hoće DW u celoj priči?

Ako sam dobro shvatio Dojče Vele je sponzorisao snimanje jućub muzičkog spota nekih pazi sad, ovo je zapravo bitno - balkanskih jućubera, a koji poziva na pristojnost i osuđuje Dramu, u fazonu kumbaje-uaj-kent-ui-liv-tugedr (ne baš, ali to je ton - "pravite klikove i zarađujete na prozivkama i pičkaranju" ), a na šta se valjda našao prozvan Baka Prase koji, fakat, zarađuje pare i klikove na prozivkama i pičkaranju, i onda se nekako tu pojavio Levijatan da ga štiti sa svom uobičajenom patriotskom retorikom, potenciranjem da ti što ne vole Baku štite pedofila, mrze Srbiju i svoj narod, i sve tako.

I sad su ga (sa svim milionskim pregledima) gurnuli u ruke ovih idiota, potencijalno jako opasnih.

Tip ima 23 godine, nema 14 ni 12 ni 16, zakonski i moralno je odgovoran za svoje postupke, niko ga nije gurnuo, sam je dao fašistima "prime venue" i pokazao maloletnoj deci kako su oni kul, jer zaboga, ako ih voli Baka Prase i oni njega, onda je to sve sjajno.

vrabac_onaj vrabac_onaj 13:44 20.10.2019

Re: poslanik javne riječi

maksa83

niko ga nije gurnuo



Jeste ga gurnuo, baš kao što su neki svojevremano gurani kod Marića pošto nisu imali gde drugde ili u najboljem slučaju prolazili u Utisku kao Marinika u nedavnom Upitniku.
docsumann docsumann 13:46 20.10.2019

Re: poslanik javne riječi



Ja sam to odavno savladao - pa sam zato (i) tako umeren.


"umjerenost" je tošino srednje ime, doduše, malo se zagubilo međ svim tim nikovima
svarog svarog 13:48 20.10.2019

Re: poslanik javne riječi

a jbg mnogo si ti to uprostio.
Prvo šta zabole dw za balkanske jutjubere?
Drugo i njemu takvom kakav je nudili su pare da snimi to isto, al njemu bilo 500 evra smešno (inače prvi i poslednji klip tog klinca sam odgledao zbog ove frke), Treće pročitao sam bar dva ili tri u najmanju ruku pristrasna (da ne kažem propagandna) teksta J.G iz Vremena o celoj frci. I na kraju, kada se po ko zna koji put javnost podelila na naše i njihove, partizane i četnike, eto i levijatana.
Imamo početnu situaciju da DW hoće da bude fin i uredi primitvnu balkansku jutjub scenu, a završavamo sa ksenofobijom (nisam gledao taj klip sa lavijajanom pa ne znam koje su sve mirnodopske poruke slali).
Al će imati da se pohvale ishodima u izveštaju kad budu pravdali pare...
A ovaj mali će svakako snositi posledice. Ko s đavolom tikve sadi...
maksa83 maksa83 14:22 20.10.2019

Re: poslanik javne riječi

Jeste ga gurnuo, baš kao što su neki svojevremano gurani kod Marića pošto nisu imali gde drugde ili u najboljem slučaju prolazili u Utisku kao Marinika u nedavnom Upitniku.

Kako ga gurnuo, zapušio mu usta, ugasio mu jućub kanal, izvadili mu baterije iz kamere? Deca an mas čitala Dojče Vele i iz toga shvatila da je Baka Prase fujkakano pa se ansabskrajbovali?

Daj molim te...
freehand freehand 12:12 18.10.2019

Veliki je problem

... kad pomisliš, čitajući ovu prizemnu svađu, kako su dobrim delom obe suprotstavljene strane u pravu.
Krstić kad govori o Markovićevim političkim procenama, angažovanju i javnim nastupima do 2013. .
Marković kad govori o Krstićevom političkom i "analitičarskom" a u stvari golom propagandnom angažmanu od 2013. do danas.

Što se Markovića tiče ta jeftina metafora sa Hitlerom čiji je jedini smisao da gomilama insinuacija koje se tiču talenta i poslovnih angažmana protivnika omalovaži, ponizi i dotuče.
Što se pak krstića tiče sve se vrti oko pregnuća da se Vučić prikaže kao Državnik i da mu se sa puta uklone kritičari i oni koji njegove veličine nisu svesni.

Utoliko bih mimo ovog rvanja u blatu više voleo da pročitam šta Krstić misli o poplavi metafora sa Hitlerom i nacizmom koja kulja iz Vučićevog propagandnog štaba. Reč je o onom spaljivanju "knjige" onog "književnika" i "humaniste" što se odaziva na Vesić Goran, ako se nije dosetio iz prve na šta mislim.
macak.tosa031 macak.tosa031 12:29 18.10.2019

Re: Veliki je problem

freehand
... kad pomisliš, čitajući ovu prizemnu svađu, kako su dobrim delom obe suprotstavljene strane u pravu.
Krstić kad govori o Markovićevim političkim procenama, angažovanju i javnim nastupima.
Marković kad govori o Krstićevom političkom i "analitičarskom" a u stvari golom propagandnom angažmanu od 2013. do danas.

Što se Markovića tiče ta jeftina metafora sa Hitlerom čiji je jedini smisao da gomilama insinuacija koje se tiču talenta i poslovnih angažmana protivnika omalovaži, ponizi i dotuče.
Što se pak krstića tiče sve se vrti oko pregnuća da se Vučić prikaže kao Državnik i da mu se sa puta uklone kritičari i oni koji njegove veličine nisu svesni.

Utoliko bih mimo ovog rvanja u blatu više voleo da pročitam šta Krstić misli o poplavi metafora sa Hitlerom i nacizmom koja kulja iz Vučićevog propagandnog štaba. Reč je o onom spaljivanju "knjige" onog "književnika" i "humaniste" što se odaziva na Vesić Goran, ako se nije dosetio iz prve na šta mislim.

Eeee, mnogo tražiš.
highshalfbooze highshalfbooze 13:03 18.10.2019

Hvala

Jako dobar tekst Gorana Markovića.
Hvala što si ga postavio da možemo da pročitamo.
maksa83 maksa83 14:44 18.10.2019

RTS

Pošto je ovde reč i o Javnom Servisu, možda nije loše popuniti rupe koje je taj Javni Servis ostavio zbog, sva je prilika, nedostatka vremena.

RTS prećutao optužbe protiv Milana Radoičića o prikrivanju zločina

Черевићан Черевићан 15:34 18.10.2019

si duo facijant idem,non est idem

ne razumem šta se tu ne razume

Препуц јавни ето ...узео је маха
навијача има гле са обе стране,
они неутрални богме сехире се
у зебњи да Он недај Боже стане
gavros gavros 16:07 18.10.2019

Re: si duo facijant idem,non est idem

Prepuc javni Sjajno!
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 16:22 18.10.2019

Re: si duo facijant idem,non est idem

gavros
Prepuc javni! Sjajno!

Let's go, girls, let's go!

abrakadabra abrakadabra 15:42 18.10.2019

tvit

Nije što je AVAV nego što je bata ALAV

Šifra:"Potemkin"

Tako da puno razumevanje za domaćina bloga, on se bavi prvim delom twita-drugi deo nije njegov posao
pape92 pape92 18:16 18.10.2019

Blogersko breme

Ustvari sam hteo o nečem drugom, manje bitnom.

Bilo je toga oduvek. Jedan, uzmimo, Ilarion Ruvarac nije prezao od izraza kao što su fušer, drljavi krpar, šarlatan, zvekan i slično. Branislav Nušić, u jednom drugom vremenu, takođe nije imao dlake na jeziku. Tako da, ako je prepiska uz opaljivanje po sagovorniku u redu za njih dvojcu, u redu je, što se mene tiče, i za Krstića i Markovića. Ide u rok službe, i domen obaveza javnih ličnosti. Sve ovo je bio uvod za sledeću žalopojku.

Klasični blogeri niti su javne ličnosti, pa da imaju nešto zauzvrat kad ih, isti takvi blogeri ili poslednja javna ličnost na blogu, sam Krstić, opale, niti je tako da ni malo nisu javne ličnosti, ipak su ovde odavno profilisani, da bi bilo opravdano da se (u svojstvu privatne ličnosti) lecaju na svaki ad hominem argument. Limbo. Najgori mogući posao.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 19:12 18.10.2019

Re: Blogersko breme

pape92


ili poslednja javna ličnost na blogu, sam Krstić, opale, niti je tako da ni malo nisu javne ličnosti, ipak su ovde odavno profilisani, da bi bilo opravdano da se (u svojstvu privatne ličnosti)


Da se Goran seti svoje blogerske šifre pa da krenu da se peglaju na blogu, a mi da napečedemo kokica i da navijamo... Iako nam je i b92, kao i Krla, prešla na AV-stranu. Ali sve je to presipanje iz šupljeg u prazno... Ko još prati b92, posebno u ovoj konstelaciji gde su postali platforma za tabloidne vesti.
macak.tosa031 macak.tosa031 19:37 18.10.2019

Re: Blogersko breme

Srđan Fuchs
pape92


ili poslednja javna ličnost na blogu, sam Krstić, opale, niti je tako da ni malo nisu javne ličnosti, ipak su ovde odavno profilisani, da bi bilo opravdano da se (u svojstvu privatne ličnosti)


Da se Goran seti svoje blogerske šifre pa da krenu da se peglaju na blogu, a mi da napčedemo kokica i da navijamo... Iako nam je i b92, kao i Krla, prešla na AV-stranu. Ali sve je to presipanje iz šupljeg u prazno... Ko još prati b92, posebno u ovoj konstelaciji gde su postali platforma za tabloidne vesti.

Što bih ja pratio njihov razgovor - odnosno, prepucavanje?!
Šta oni meni mogu da kažu vrednije nego cane, ti, maksa, gedža, tasa - i mariopan?
I mnogi drugi blogeri?
Kako porediti tvoje životno isklustvo sa njihovim?
Kako da se poredi gedžino iskustvo sa njihovim?
Šta je to što nama Krlo može da kaže?
O čemu?
Prema tome - ja na blog ne dolazim zbog njih, nego zbog pobrojanih, mnogih drugih nepomenutih - i zbog Silver.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 19:49 18.10.2019

Re: Blogersko breme

Pa da - i ja sam uvek više voleo priče nas običnih ljudi nego prepucavanja glavonja iz establišmenta. Simple stories. A Silver lepe priče pričala, fakat, i di je da ti uzvrati tu ljubav, izljubi je bre k'o nikog od nas!

Nego, upao ja danas ovde u jedan Sergei's Court, Rusi drže. Ispričah se sa njihovim konzulom. Čovek sve zna o Srbiji, potpuno razumevanje naših problema - i pazi! - ne poznaje se ni sa kim iz naše ambasade. Totalna inercija... Pa, iz hrvatskog MIP-a; bio mi jedne godine prvi čovek hrvatske diplomatije za odnose sa Rusijom; pa suvim zlatom bi platili Hrvati takve kontakte!
Uglavnom, zanimljivo, nisam znao, ali Bibi je izgubio lokalne izbore u Jerusalimu i sada je pro-ruski poslovni lobi šef gradske vlade. Mislim da Jerusalim nikada nije imao potencijalno pro-srpskiju gradsku vlast otkad sam ja u njemu (20g), i mi bantusi ne koristimo to.
pape92 pape92 20:30 18.10.2019

Re: Blogersko breme

macak.tosa031
Što bih ja pratio njihov razgovor - odnosno, prepucavanje?!
Šta oni meni mogu da kažu vrednije nego cane, ti, maksa, gedža, tasa - i mariopan?
I mnogi drugi blogeri?
Kako porediti tvoje životno isklustvo sa njihovim?
Kako da se poredi gedžino iskustvo sa njihovim?
Šta je to što nama Krlo može da kaže?
O čemu?
Prema tome - ja na blog ne dolazim zbog njih, nego zbog pobrojanih, mnogih drugih nepomenutih - i zbog Silver.


Za prepucavanje, potpuno si u pravu. To ko voli, nek izvoli, ali i tu se čovek, znatiželjan po prirodi, lako upeca.

E, ali životno iskustvo bilo Krstića, bilo Markovića sigurno nije zanemarljivo. Budući da su se po prirodi toga kako im je dobar deo života prošao, daleko više kretali, upoznavali ljude, upadali u raznorazne situacije, nego da kažemo prosečan čovek, ma šta to značilo, verovatno je i da imaju više priča da ispričaju. Najzad, neke od njih, na primer baš Krstić ovde, i jesu ispričali. Stoga, u redu, to naravno zavisi od ličnih osobina kao što su sistem vrednosti, percepcija odnosno ugao posmatranja, promišljanje itd, najzad načitanost, sigurno mogu da kažu nešto vredno.

Stvar je u tome da javne ličnosti, neke od priča, stoposto baš one najzanimljivije, ne smeju, bar za sada, da ispričaju. Pa tako ni, pretpostavljam, neke od stavova. Nešto zbog toga da ne bi povredili druge ljude, nešto zbog toga jer im samima ne ide u račun. Ukratko, ne bih potcenjivao životno iskustvo jednog Nebojše Krstića ili Gorana Markovića.
Sad, ovo oko toga šta javno govore, a šta ne, to je druga stvar, i tu si verovatno u pravu kada kažeš da većina tzv. običnih ljudi ima da kaže više od javnih ličnosti. Iz pomenutih razloga, ali podrazumeva se ne samo zbog njih: mnogi od običnih ljudi i nisu toliko obični, a i oni obični, obično kad bolje pogledaš imaju nešto sebi svojstveno, što za slušaoca/čitaoca može biti otkriće.

Da se vratimo na javne ličnosti, gotovo po pravilu bi mogli da kažu više nego što govore. Ne samo više, nego i drugačije. Šteta što to i ne čine. Ako neko i dogura do memoara, već sve postane nebitno i pregaženo vremenom, do mere da malo koga interesuje, ako nisi Čerčil. (A i u memoarima opet često samo mlate istu slamu, što tek bude poražavajuće).
kick68 kick68 04:45 19.10.2019

Pa

mene nesto ovih dana muci slicnost izmedju Aleksandra O. i Jozefa K. I to me bas onako maltretira ako znate sta bih htela reci:)
A da nekoga pokupe do zuba naoruzani majmuni usred bela dana pred sto ljudi pompezno, pa da to ne izadje u novinama mesec dana, da niko ne sme da otvori usta, ni porodica da trazi pomoc, ni kolege da pitaju sta je sa tim covekom...toga nije bilo za mojega vakta!
Ova vlast je bez presedana, malo je reci da je odvratna i totalitarna. Isto citam i Ispovest oca poginulog radnika u Lucanima. Sitna raja robuje lokalnim mocnicima, a ovi opet odrzavaju na vlasti vrhovnog vodju. Strah, poltronstvo, pokornost cine ovakav sistem odrzivim. Svi ste vi (svi smo mi) njegovi taoci. I niko nije bezbedan.
Vučićeva vlast uspela je da u par dana učini više na promeni balkanske paradigme nego sve vlasti od 2000. naovamo,.

Cuj promena balkanske paradigme, ima Srbija da procveta do 2021. najkasnije:)
freehand freehand 07:14 19.10.2019

Re: Pa

Cuj promena balkanske paradigme, ima Srbija da procveta do 2021. najkasnije:)

Za dve, najviše tri godine.
Tako se to kaže.
macak.tosa031 macak.tosa031 07:40 19.10.2019

Re: Pa

freehand
Cuj promena balkanske paradigme, ima Srbija da procveta do 2021. najkasnije:)

Za dve, najviše tri godine.
Tako se to kaže.

... najduže tri godine.
tasadebeli tasadebeli 09:20 19.10.2019

Као што ти и рекох,

сада следи фаза ignore.

Заборавио си?




maksa83 maksa83 09:58 19.10.2019

Re: Као што ти и рекох,

сада следи фаза ignore.

Taso pa ti si postao vidovit.
tasadebeli tasadebeli 10:08 19.10.2019

Re: Као што ти и рекох,

maksa83
сада следи фаза ignore.

Taso pa ti si postao vidovit.



К'о баба Курана!

Упс, извини, то име је већ резервисано за неке наше блогоколегинице.

Исправка:

К'о Баба Видана!


Ма ја то, Максо, због деце и омладине.






maksa83 maksa83 12:32 19.10.2019

Re: Као што ти и рекох,

К'о Баба Видана!

Vidovita Tjorka!
macak.tosa031 macak.tosa031 19:53 19.10.2019

Re: Као што ти и рекох,

tasadebeli
maksa83
сада следи фаза ignore.

Taso pa ti si postao vidovit.



К'о баба Курана!

Упс, извини, то име је већ резервисано за неке наше блогоколегинице.

...


Za koje?
tasadebeli tasadebeli 22:30 19.10.2019

Re: Као што ти и рекох,

maksa83
К'о Баба Видана!

Vidovita Tjorka!



И Љубиша па још Трговчевић.
tasadebeli tasadebeli 22:33 19.10.2019

Re: Као што ти и рекох,

macak.tosa031
tasadebeli
maksa83
сада следи фаза ignore.

Taso pa ti si postao vidovit.



К'о баба Курана!

Упс, извини, то име је већ резервисано за неке наше блогоколегинице.

...


Za koje?




Шта гледаш! Зини да ти кажем!

Специјалне блогоколегинице!






Filip Mladenović Filip Mladenović 11:06 19.10.2019

Selimović i Kiš o...

"Ulizice – to su za mene najgori ljudi na svijetu, najštetniji, najpokvareniji. Oni podržavaju svaku vlast, oni i jesu vlast, oni siju strah bez milosti, bez ikakvog obzira, hladni kao led, oštri kao nož, kao psi vjerni svakoj državi, kao kurve nevjerni svakom pojedincu, najmanje ljudi od svih ljudi. Dok njih bude nema sreće na svijetu, jer će uništiti sve što je istinska ljudska vrijednost." Meša Selimović

"Postoje tri vrste cinkaroša!

1. Oni koje je školovala policija i koji ‘rade svoj posao’. Kucaju u mašinu, naizmence, sonet i izveštaj za pol.arhivu. ‘Eros i meso’ (naslov soneta, recimo). Onda izvještaj: ’12. septembra 198+ sreo sam M.M.-a na Trgu Marksa i Engelsa. Imao sam u rukama časopis ‘Socijalizam’. M.M. je prelistao časopis i pitao za cenu. Rekao sa mu (četrdeset hiljada, starih). – ‘Jeftin vam je taj Socijalizam’ – izjavio je M.M., i sa prezrivim izrazom na licu vratio mi pomenuti časopis.’

Ovi prvi plaćeni su za svoj posao. Ubacuju ih u izdavačke kuće (urednici), pozorišta, itd.

2. Drugi tip su ‘dobrovoljci’. Svesno. Oni nisu zavrbovani, ne pišu izvještaje (ne moraju da ih pišu). Oni su, kao i prvi, provokatori. Oni pišu, takođe, pesme i prozu. Ima ih mnogo među dečjim pesnicima. Oni su i sami nalik na pokvarenu decu. Već su u školi, po svoj prilici, bili prijavljivači. Njihov je sistem sledeći: dograbivši priliku da se nađu u blizini nekog političara ili ‘policajca’, oni brane svoju tezu, kao protivtezu vašoj. Oni su, dakle, pošteni. Oni ne lažu. Samo ‘ponavljaju’ reči koje su čuli od vas. (‘Brane svoju tezu.’) – ‘Rekao sam onomadne da se ne slažem s Kišom kad kaže da su pisci cinkaroši. On time pravi razdor među piscima itd. Izaziva nepotrebno sumnjičenje.’ Time je a) cinkario vas; b) skrenuo pažnju na tekst koji ovaj nije čitao; c) napravio mu je sažetak vašeg teksta (uprošćen i netačan); d) ogradivši se od vašeg stava, pokazao je svoju odanost stvari. Ovi su brojniji. Dospevaju takođe na funkcije.

3. Oni koji čine isto što i prethodni, ali nesvesno. Oni se druže s političarima, lokalnim rukovodiocima i pravim cinkarošima (nekad u istom licu ili u dvojnoj funkciji). Oni samo brbljaju, prenose ono što su čuli.

Lako prelaze u grupu 1. i 2.

Ima ih mnogo i među tzv. disidentima.

Podjednako opasni kao i oni gore pomenuti.

Sve ih treba pomagati, jer to oni rade da bi prehranili decu."

Danilo Kiš: "Gorki talog iskustva"
kick68 kick68 15:26 19.10.2019

Re: Selimović i Kiš o...

Ovi prvi plaćeni su za svoj posao.


Imam utisak (mada ja zivim daleko, doduse i nemam pravu sliku, ne mogu sve da propratim) da su preplaceni u odnosu na kvalitet ulizistva i uvlacenja koji se prezentira u srpskim medijima. Ili to Vucic placa na metar, na kilo, ne znam. Vazniji mu je kvantitet i da se drobe neke gluposti non-stop.

Na primer, mene je onaj Krsticev argument odbrane odvatnog i totalitarnog rezima kakav jeste, nekakvom imaginarnom promenom balkanske paradigme i stvaranjem balkanske carinske unije, podsetio na besmislene dijaloge Asimil metode ucenja engleskog jezika:

-Moja zena je doktor. Da li je Vasa zena doktor?
-Ne, ali ona jede mnogo sira:)
predatortz predatortz 12:22 19.10.2019

Budalaština!

Hitler je bio ozbiljan igrač.
Kazezoze Kazezoze 16:25 19.10.2019

Re: Budalaština!

predatortz
Hitler je bio ozbiljan igrač.


Ali loš slikar, a to poređenje koristi Marković.
predatortz predatortz 17:54 19.10.2019

Re: Budalaština!

Kazezoze
predatortz
Hitler je bio ozbiljan igrač.


Ali loš slikar, a to poređenje koristi Marković.


Onda je poređenje ok. Verujem da ni Krstić nije osobito dobar slikar.
freehand freehand 19:17 19.10.2019

Re: Budalaština!

predatortz
Hitler je bio ozbiljan igrač.

Hitler je bio psihopata u pogrešno vreme na pogrešnom mestu koji se prodavao za vizionara a drugi mu izmišljali harizmu.
Baš kao i Vučić.
docsumann docsumann 05:43 20.10.2019

Re: Budalaština!

freehand
predatortz
Hitler je bio ozbiljan igrač.

Hitler je bio psihopata u pogrešno vreme na pogrešnom mestu koji se prodavao za vizionara a drugi mu izmišljali harizmu.
Baš kao i Vučić.


nečija harizma se uvijek ogleda u drugima
cane.srbljanovic cane.srbljanovic 18:28 19.10.2019

vama gospodzo necu nishta,

a vama deco, srecan put...

Bash zanimljiva kolumna/blog/shta li je - a i zanimljiva rasprava o istoj/istom/chemu god.

Markovic o Vuchicu, Krle o Markovicu, Markovic o Krletu, obojica o Hitleru, mi o Markovicu (i Krletu i Hitleru), ishchupat je ne mozesh.

A ona deca shto odlaze, odoshe.

Ja verujem da se Krle ne bi ovako uzbudio da mu Markovic nije pomenuo decu... Na decu je Krle posebno osetljiv. A i Markovic je pomenuo Vuchica (i Hitlera, za malo pa u istoj rechenici) samo da bi problemu dece "dao na tezini"...

BTW - Srbija je jedna od najstarijih, ako ne i najstarija zemlja u Evropi, po prosechnoj starosti stanovnishtva. U isto vreme, Srbija je medju zemljama sa najmanjim, ako ne i zemlja sa najmanjim, natalitetom u Evropi. I na kraju, da vas ne odvlachim suvishe dugo od teme - Srbija je jedna od zemalja sa najvishim, ako ne i zemlja sa najvishim, odlivom stanovnishtva u Evropi. But that's neither here or there, and I digress (?)

Ali da se vratim na temu - Markovic je u pravu. I Krle je u pravu. A i svi mi, diskutanti ovde, smo donekle u pravu.
I sve je u najboljem redu.
Mada, krajnje je vreme da se "odredimo" prema Markovicu, Krletu i Hitleru (posebno prema Hitleru), inache nam nema opstanka.
Ajte Vi, nastavite.
milisav68 milisav68 19:37 19.10.2019

Re: vama gospodzo necu nishta,

BTW - Srbija je jedna od najstarijih, ako ne i najstarija zemlja u Evropi, po prosechnoj starosti stanovnishtva. U isto vreme, Srbija je medju zemljama sa najmanjim, ako ne i zemlja sa najmanjim, natalitetom u Evropi. I na kraju, da vas ne odvlachim suvishe dugo od teme - Srbija je jedna od zemalja sa najvishim, ako ne i zemlja sa najvishim, odlivom stanovnishtva u Evropi.



cane.srbljanovic cane.srbljanovic 20:43 19.10.2019

Re: vama gospodzo necu nishta,



Mozda je ovo bolji grafichki prikaz.
Prosechna starost Srba je danas oko 41-42 godine, dok je prosechna starost Srpkinja negde oko 43.
Kada prosechna starost zena u odredjenoj populaciji predje 44 godine - vishe ne postoji ni matematichka verovatnoca opstanka te populacije.
Strashno je to da je Goran govorio ruzno o Vuchicu. Strashno.
Takodje je strashno da je Krleta uporedio sa Hitlerom. Strashno.
I o tome mi moramo zaista da ozbiljno razgovaramo. Krajnje je vreme.
milisav68 milisav68 21:21 19.10.2019

Re: vama gospodzo necu nishta,

Mozda je ovo bolji grafichki prikaz.

Ok, nego sam hteo da kažem da je to širi problem (barem u komšiluku).
cane.srbljanovic cane.srbljanovic 21:38 19.10.2019

Re: vama gospodzo necu nishta,

milisav68
Mozda je ovo bolji grafichki prikaz.

Ok, nego sam hteo da kažem da je to širi problem (barem u komšiluku).


Da da... Samo, jebe se meni za "shiri problem u komshiluku". Takav sam jebiga, sebichan.
Ali, cenim to shto si ti zabrinut i za druge. To je lepa vrlina - samo nemoj da te to zbuni i paralishe.
milisav68 milisav68 21:54 19.10.2019

Re: vama gospodzo necu nishta,

cane.srbljanovic
Da da... Samo, jebe se meni za "shiri problem u komshiluku". Takav sam jebiga, sebichan.
Ali, cenim to shto si ti zabrinut i za druge. To je lepa vrlina - samo nemoj da te to zbuni i paralishe.

Što bih se zbunio, sve su to Srbi.
cane.srbljanovic cane.srbljanovic 04:01 20.10.2019

Re: vama gospodzo necu nishta,

milisav68
cane.srbljanovic
Da da... Samo, jebe se meni za "shiri problem u komshiluku". Takav sam jebiga, sebichan.
Ali, cenim to shto si ti zabrinut i za druge. To je lepa vrlina - samo nemoj da te to zbuni i paralishe.

Što bih se zbunio, sve su to Srbi.


Ma ne seri. Ajd sikter.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana