Porodica| Sport| Život

AJMO NAŠI !!!

Jelica Greganović RSS / 13.06.2010. u 15:17

football_ball.jpgKod nas je stanje usijano, naročito ako se uzme u obzir da sam ja odlučila da peglam na 637 stepeni u hladu. I u sobi koja je od juče pretvorena u zonu opasnu za osobe osetljive na uši i nervno labilne. Iz iste se izlazi samo za vreme poluvremena, a njeni žitelji muškog pola se hrane čipsom, kikirikijem i ostalim zdravim proizvodima koje preporučuje Komora kardiologa Slovenije, uz podršku Zubarske zbornice, sektor plombe. Žmuu i Malom sinu se pridružio i Student Prestolonaslednik, koji je iz kraja pokupio sve svoje drugove zainteresovane da zauzmu ono malo slobodnih mesta u našoj, nekada dnevnoj sobi. Podršku im daju i mačak Budimir, od milja zvani Deba, i pudla koja glumi dobermana, Ikar Varvarin. Obojica su već navikli na urlike prisutnih, skakanje, bacanje jastuka i pokušaje da se izgrize nameštaj u njegovom drvenom delu. A sve u nadi da će moći da nastave prehranjivanje grickalicama koje navijačima, više svučenim no obučenim, ispadaju iz kesa, ruku, usta i činija.

Trenutno je nervoza na vrhuncu, jer igraju Naši. Naši se sastoje mahom od naših i par...AAAAAAAAAAAAAAAAAAA...upravo je pao GOOOOOOOOOOOOL...Ikar laje od frasa, napolju sve trubi. Domar grabuljama omlaćuje na drvo uzverane, pomamljene komšije. Da bi napravio sebi mesta. Žmu pokušava da iskoči kroz zatvoren prozor, Princeza plače jer je skoro progutala viljušku od straha, mačke bi da  ove godine ipak ranije odlete na jug. Student i Mali sin skaču po klaviru, gostujući drugovi bacaju čips u vis...

1: 0 , prvi smo u grupi! Eeee! Ajmo, ajmo! Ne zatvaraj se! Trči! Ne mogu da verujem! Ajmo još malo! Kakvo je to dodavanje! Gde je lopta? Igraj, mrdni, ajmo! Ko je ovaj? Evo ga...nije...mrdni više, zaspaćeš! Uteraj je unutra, šta se saplićeš! Nisi sam, daj loptu!

Aaaaa! Kraaaaaj!

A bilo je napeto, jer su Naši još od početka imali problem sa komunikacijom, što nije ni čudno jer su svi u romingu. Na njihovu sreću ni Alžircima nije bolje išlo. Uz to je obe ekipe ometala lopta koja se kotrlja i to mahom u aut, zbog čega su skoro celo prvo poluvreme proveli igrajući se van terena. Koji je, usput, takođe bio problem jer smo Mi prvi put igrali na veštačkoj travi, a i smetala nam je nadmorska visina od 1.300ak metara, koja je mogla da bude poguban faktor, jer je naša alpska selekcija na toj visini navikla da igra na skijama. Kako god, naši su se trudili, zbog čega je nekoliko njih, na račun trudničkog bolovanja, trčala bitno sporije, prema preporukama svog ginekologa. Uz to je Našu ekipu psihički deranžiralo prisustvo protivničke momčadi koja, ni na jednom od krajnje zahtevnih treninga i priprema, nije bila prisutna. Obaška jer su, pored toga, izabrali da igraju šemu G6, Žaba davi zmiju, odnosno postavku 3-7-54, a ne onu koju mi više volimo 5-63-3,7.  Naročito je bilo dramatično na prelomu 37 minuta, kada su Alžirci uspeli da nađu loptu u autu, iako je više njih pokušavalo da je pronađe u kombijima i kamionima, i tada su pristupili pauzi u poluvremenu. Nakon koga smo se mi probudili, naročito kad nam je trener u svlačionici pomenuo širu familiju i obećao da će sa svima stupiti u seksualne odnose, bez obzira na njihovo bračno stanje. Tu je konačno i Robert Koren, od milja zvani Manjina, uspeo da savlada svoje prezime, stigne do gola i uturi loptu u isti.

Naravno da je naivno očekivati da će se situacija u našoj dnevnoj sobi smiriti. Dapače, dagušče i dalabud. Zabava tek počinje. Igraju Naši. U to ime je Mali sin skinuo navijački šal ispleten od dlake triglavskih muflona i obukao dres Naših, za koji sam ja, onomad u matici, dala litar krvi i obećala i levi bubreg. Preko toga je, u ime tropskih temperatura, navukao Naš dres, koji je Žmu kupio na lizing.

A Svetsko prvenstvo je tek počelo...živote...

Ajmo! Ajde, vidi ga, kako to dodaješ!? Niže, niže! S leve priđi, dodaj!

AJMO NAŠI!

 Edit:

Primer dobrosusedskih odnosa - pesma hrvatskih navijača 

 Komentari (147)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Biljana 77 Biljana 77 15:27 13.06.2010

Srećica i ja

gledamo naše sami.. Mahom u tišini, ili uz komentar: -Biju, biju! koji nema veze ni sa čim, a ponajmanje sa glagolom na koji se čini da se odnosi. Naprotiv, čini se da je biju nešto lepo.
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:52 13.06.2010

Drage žene,

kanda ćemo se ovde, pod izgovorom fudbala, lepo nadružiti. Same smo, sve muško je pred televizorima, moji se deru k'o popareni, daklem sve teme su otvorene, knjige, tračevi, kuvanje, umetnost, kultura i renesansa...a, dotle bih ja imala samo jedno pitanje, da li i vi imate ton kao da je krepao TV? Kažu mi da su to neki rogovi, trubilice, nešto...daklem, mozak probija, ako mene pitate totalno bezveze...
caricamajka caricamajka 17:58 13.06.2010

Re: Drage žene,

Draga Jelice,

ništa ne brini, nisi jedina, ja sam isto pokušala da peglam. Kažem pokušala jer sam bila proterana iz sobe na dvorište.... idi mama da zalivaš cveće. nije pomoglo moje vađenje na vrućinu, ja doduše obožavam vrućinu, a poučena sam da cveću mogu i da pričam. Neko vreme sam provela u bašti, cveća imam skoro pa ko tvoja baba Kaja a moja baka Katarina. Ipak sam se vratila u sobu,bez namere da peglam i videla gol vaših naših. Ovaj tvoj zaključek, sve muško je pred televizorima, kod nas ne važi, žmu je jedino muško u kući a situacija je ipak vanredna, pošto je mlađa princeza fudbalski fanatik a starija uleće u sobu svaki put kada je u sobi dreka, što će reći da skoro ne mora ni da izlazi.
Vaši Naši su pobedili i svi smo se radovali, jer svi iz nekadašnje nam domovine su naši ako ne igraju sa našima. Mi još imamo i treće naše, takoreći rezervne. Oni igraju u utorak prvu utakmicu, to je raprezentacija Skovačke, za njih se navija ako ne igraju saa našim našim, Vašim našim, hrv.našim, bih.našim...
U kući je situacija vrlo dramatična jer je tv u dnevnoj sobi sinoć odlučio da štrajkuje i ne može se uključiti, proučio se priručnih o rukovanju, od jedno 500 stranica, prošpartao net i došlo se do zaključka da se radi o nekoj sitnici, ako ima boga biće tako i valjda će tu sitnicu neki čika u servisu sutra otkloniti. Sve se svelo na jedan tv, gde i kako ću da spravam ne znam.
A pošto si ti novinarka koja prati politička zbivanja da ti kažem da je iza mene neprospavana noć, pošto je ona u Slovačkoj bila izborna noć, pa se tv gledao do sitnih sati, dva, pola tri, kako bi se saznali rezultati izbora, kao da će oni ujutro nestati. Žmu je navijao sa istim žarom, kao da se radi o fudbalu, a da ga ne ogovaram i ja sam vrlo zainteresovana, ali barem smo pobedili, tj populistu Fica poslali u opoziciju.
Eh da su još i naši naši pobedili nama bi ovo bio jako uspešan dan, bile bi to tri pobede, dve sportske a jedna politička.
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:03 13.06.2010

caricemajko,

šta reći, a ne zaplakati, ja se vratila maločas, a kod nas komorna atmosfera...pitam Ko je na kraju pobedio?, svi ćute ko da me nema...
Nego
populistu Fica poslali u opoziciju.

Videla sam okolo po medijima da neće da prizna poraz, a posle nisam postigla da pratim, šta bi na kraju?
ivana23 ivana23 19:39 13.06.2010

Re: Drage žene,

caricamajka

U kući je situacija vrlo dramatična jer je tv u dnevnoj sobi sinoć odlučio da štrajkuje i ne može se uključiti, proučio se priručnih o rukovanju, od jedno 500 stranica, prošpartao net i došlo se do zaključka da se radi o nekoj sitnici, ako ima boga biće tako i valjda će tu sitnicu neki čika u servisu sutra otkloniti. Sve se svelo na jedan tv, gde i kako ću da spravam ne znam.


Moze da se gleda na netu - OVDE
caricamajka caricamajka 19:42 13.06.2010

Re: caricemajko,

Ne mora ni da prizna, ništa mu to ne pomaže. Njegova partija je osvojila najviše mandata ali on i jedini mogući koalicaoni partneri, totalni nacionalisti, nemaju dovoljno za većinu od 76 poslanika.
Situacija je slična kao i kad kod nas, pobedu odnesu radikali a nemaju koalicioni potencijal. Stvari su prilično jasne, nema nedoumica, četiri partije koje ulaze u parlament jasno sve vreme govore da sa njim neće ulaziti u kaoliciju ni pod razno, to su čak svima bila predizborna obećanja. Nedostaje mu V.Mečiar, koji napokon nije uspeo da uđe u parlament.
Upravo gledam neku emisiju u koju niko iz do sada vladajućeg Ficovog Smera nije došao a ovi nacionalisti su poslali podpredsednicu, koja priznaje poraz i otvoreno govori da odlaze u opoziciju.
Fico je vrlo bahat političar, kao socijalni demokrat, koji je inače vrlo bogat, mediji su mu glavni neprijatelji... Izvini na trolu, nema veze sa fudbalom ali pitala si...
caricamajka caricamajka 19:51 13.06.2010

Re: Drage žene,

Hvala Ivana, znaju oni za to, nego ekran mora da bude veeeeeliki, inače nije to to, tako kažu. Šta ću jadna, samo se nadati da će sitnica sutra biti otklonjenja.
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:02 13.06.2010

Re: caricemajko,

Pa, pitala sam jer me zanima, a ne izveštava se nešto baš detaljno ovde, a i zato što nema veze sa fudbalom
ana_radmilovic ana_radmilovic 15:39 13.06.2010

joj jelice

ja sam ti završila u nekom "puškinu" sa gomilom onih koji navijaju i jedinom, osim mene, ženskom osobom koja pomno prati i psuje sudiju - to je moja drugarica.
malo imamo vremena da provedemo zajedno pa sam pristala na OVO i ako mi podje za rukom, uskoro ću postaviti njenu sliku ovde kako bulji u onaj zeleni ekran ....
neće primetiti a sutra je već u bosni pa me baš briga

p.s.

baš malopre sam se mislila da li da napišem blog o njoj i tako se bar malo zabavim dok traje ova utakmica - kad ono tvoj post!
ale alee
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:54 13.06.2010

Re: joj jelice

Kad smo već kod sudija, ja nikako ne mogu da se naviknem...pre su golmani bili u crnim dresovima i zato sad kad vidim crnog sudiju, ja se smrznem da je golman ostavio go i trčka naokolo...Davaj sliku
ana_radmilovic ana_radmilovic 15:56 13.06.2010

Re: joj jelice

Jelica Greganović
i zato sad kad vidim crnog sudiju, ja se smrznem da je golman ostavio go i trčka naokolo...p.s.
a jel da deluju svi oni malo neuračunljivo kad trčkaraju naokolo po tom terenu?
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:58 13.06.2010

Re: joj jelice

Zato što se svako malo zaustavljaju...ali najlepše kod njih su kartončići, koji carevi!
Dr M Dr M 16:01 13.06.2010

Re: joj jelice

ja se smrznem da je golman ostavio go i trčka naokolo...


Ko trcka go, dobije neko kartonce...
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:03 13.06.2010

Re: joj jelice

Bolje bi bilo da mu da list, oni kartončići mali...
die hard die hard 23:06 14.06.2010

Re: joj jelice

Bolje bi bilo da mu da list, oni kartončići mali...

Mislis da bi bio bolji blok broj 5?
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:33 15.06.2010

Re: joj jelice

Mogao bi i 2, za crtanje...
razmisljam razmisljam 15:49 13.06.2010

Пеглање

је права ствар када играју било који Наши било који спорт под капом небеском. Ја управо обрала вешове са сушилице и саградила брдашце. Само још да смогнем снаге да укључим пеглу. Штета што не ради на 'ладно.
А оно зујање побеснелог роја афричких пчела... Немам појма како ће мој танани нервни склоп издржати месец дана тога. Срећом те је мушки део фамилије силом прилика на послу, па могу да узмем самоуправљач и подесим на мутаво.
Наравно, све честитке Нашима и напред Наши!
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:56 13.06.2010

Re: Пеглање

E, to sam baš gore napisala, dakle da pobrljaviš od tog zvuka...mogu da zamislim kako je tek onima tamo, Našima i Nenašima, izludeće...kažu mi moji da je kao bilo reči oko toga da li da se to dozvoli i dozvolili su...ura, super...
cassiopeia cassiopeia 16:03 13.06.2010

Re: Пеглање

Jelica Greganović
E, to sam baš gore napisala, dakle da pobrljaviš od tog zvuka...mogu da zamislim kako je tek onima tamo, Našima i Nenašima, izludeće...kažu mi moji da je kao bilo reči oko toga da li da se to dozvoli i dozvolili su...ura, super...


A najbolje je kad ton majstor prenosa ode do toaleta i zaboravi da spusti ton sa stadiona pa onda ništa ne čujem komentatora Doduše ja sam malo nagluva na levo uho Mogu misliti kako im je tamo.

Pobeda je pobeda ma kako odigrali Naši (kažu da nije bila neka utakmica pa zato ja ovako), a ovi što igraju sad su me totalno razočarali.

Nego danas naleteh na super ideju za čaj od nane sa jagodama.

Jelica Greganović Jelica Greganović 16:05 13.06.2010

Re: Пеглање

Odlično izgleda, al moram da ti kažem da sam ja pre par godina u Dalmaciji, u nekom kao zdravom restoranu, pila super vodu...Obična voda, hladna, pa u nju par listova nane, led i - par kolutića neoljuštenog krastavca. Odlično!
cassiopeia cassiopeia 16:09 13.06.2010

Re: Пеглање

Jelica Greganović
Odlično izgleda, al moram da ti kažem da sam ja pre par godina u Dalmaciji, u nekom kao zdravom restoranu, pila super vodu...Obična voda, hladna, pa u nju par listova nane, led i - par kolutića neoljuštenog krastavca. Odlično!


A ja sam pre neki dan kad sam stavljala nanu da se suši bacila par listova u hladnu vodu, onako iz štosa ne znajući, ali bez krastavca. Dopalo mi se. Da znaš da ću probati
AlexDunja AlexDunja 16:35 13.06.2010

Re: Пеглање

kažu mi moji da je kao bilo reči oko toga da li da se to dozvoli i dozvolili su...ura, super...

još idu rasprave oko toga:)
kaže francuski trener, da ni noću ne mogu da spavaju
ovi duvaju non stop.
i ne mogu na terenu da se dogaovaraju...

a afrikanci kažu: nema vuvuzele, nema utakmice,
u africi je to tako. totalni cirkuz.
vuvuzela je mi je ulepšala doživljaj:)))

kod mene niko ne voli fudbal,
pa ne gledamo i ne čujemo,
samo gledamo priče o tome po netu, pa je zanimljivo.

malo pre smo veliki sin i ja
pali od smeha i na zvuk i na problem

Jelica Greganović Jelica Greganović 16:36 13.06.2010

Re: Пеглање

Neverovatno je koliko krastavac da vodi svežine. Jeste logično, ali mi nikada pre nije palo na pamet da to uradim.

p.s. Moram da vozim Studenta do zbirne tačke, vraća se u Beč...ima li šta lepše, napolju se horizont odavno istopio...
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:06 13.06.2010

Vuvuzela

Jeste to je, tako se zove...tri put mi je promaklo kroz uši, nisam ni ukapirala o čemu uopšte pričaju. Izem im instrumenat, da pobrljaviš od njega...
mlekac mlekac 19:04 13.06.2010

Re: Vuvuzela

Jelica Greganović
Jeste to je, tako se zove...tri put mi je promaklo kroz uši, nisam ni ukapirala o čemu uopšte pričaju. Izem im instrumenat, da pobrljaviš od njega...

Meni samo nije jasno kako to da Nasi nasi navijaci nisu vec uvezbali da na vuvuzeli sviraju "Mars na Drinu" ili nesto slicno.

I, da li ce ove godine pozvati u Gucu i jedan orkestar vuvuzela?
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:19 13.06.2010

Re: Vuvuzela

Kako je krenulo, sumnjam da će vuvuzelisti videti Guču...a možda je i otkažu ako već sada budemo truba.
ivana23 ivana23 21:55 13.06.2010

Re: Vuvuzela

die hard die hard 23:09 14.06.2010

Re: Пеглање

Jelica Greganović
Odlično izgleda, al moram da ti kažem da sam ja pre par godina u Dalmaciji, u nekom kao zdravom restoranu, pila super vodu...Obična voda, hladna, pa u nju par listova nane, led i - par kolutića neoljuštenog krastavca. Odlično!


To izmisljU kafedzije da narodu samo uzmu pare.Mosh misliti, obicna voda, nana i krastavice.
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:35 15.06.2010

Re: Пеглање

To izmisljU kafedzije da narodu samo uzmu pare.Mosh misliti, obicna voda, nana i krastavice.

Dotična voda nam nije bila uračunaTa u obed, imala je besplatni tretman česmovače, samo zanimljivo i dobro oplemenjene.
Dr M Dr M 15:58 13.06.2010

U poluvremenu


Pocinjem da se pribojavam da ne budemo ganuti, neki od nasih igraju kao da su uganuti...
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:59 13.06.2010

Re: U poluvremenu

Bogami, Ganjani se ne daju...
Dr M Dr M 16:04 13.06.2010

Re: U poluvremenu

Ganjani se ne daju...

Sad cemo da pocnemo da ih proganjamo
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:06 13.06.2010

Re: U poluvremenu

Bogami, ne znam...ovim Ganjanima je ganjanje u genskom kodu...
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 16:01 13.06.2010

Serije moje mile

Ja vala gledam serije.

Što reče moj FB prijatelj: Najvažnija sporedna stvar na svetu je Madonna

A ja za reprezentaciju koja ima krstaču na grudima neću da navijam.
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:44 13.06.2010

Re: Serije moje mile

Peđice, ali to je danski krst...ako danas izgubimo, Danci će do kraja prvenstva da objašnjavaju da to u stvari nisu bili oni
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 16:58 13.06.2010

Re: Serije moje mile

ne priznajem nikakve krstove, čak ni crveni krst
docsumann docsumann 17:14 13.06.2010

Re: Serije moje mile

ne priznajem nikakve krstove, čak ni crveni krst

Dobro, onda dansko plus
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:10 13.06.2010

Re: Serije moje mile

Peđice, potpuno se ja slažem...ali ona ne
Filip2412 Filip2412 19:10 13.06.2010

Re: Serije moje mile

Peđice, potpuno se ja slažem...ali ona ne
pedja ti si neki transformers ili sta?

mislim.... ne volis krstove na znojavim vuzbalerima a volis ih na zenskom dekolteu... mejksnosens
freehand freehand 16:02 13.06.2010

ganCi Vs. Ganci

Koji smo naši?!
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:07 13.06.2010

Re: ganCi Vs. Ganci

Ma, svi smo mi Naši. Sem Njihovih.
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 16:37 13.06.2010

Re: ganCi Vs. Ganci

Naši su Gančani
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:41 13.06.2010

Ššššš,

popili smo penal...smatrajte me nestalom, kod nas u dnevnoj sobi je kataklizma...
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 16:59 13.06.2010

Re: Ššššš,

Kuku, sad ću morati cele noći da tešim dragog jer su njegovi izgubili!!!
Unfuckable Unfuckable 17:19 13.06.2010

Re: Ššššš,

propadoše ovi naši Krstaši
Imponuje vedrina koju isijava unezvereni dvojac iz studija RTS.
Braći Slovencima čestitke: igra se zaboravlja, rezultati pamte a bodovi pišu, sasvim dobar start na turniru.
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:12 13.06.2010

Re: Ššššš,

Ja dvojac nisam imala čast da čujem, kod nas se pratilo na slo tv, a komentator je mahom spavao i samo retko uznemiravao gledaoce svojim smatranjima...
tompinchns tompinchns 08:36 14.06.2010

Re: Ššššš,

Jelica Greganović
Ja dvojac nisam imala čast da čujem, kod nas se pratilo na slo tv, a komentator je mahom spavao i samo retko uznemiravao gledaoce svojim smatranjima...


Sta ces, ne voli covek da se mesa u svoj posao!
Jelica Greganović Jelica Greganović 08:49 14.06.2010

Re: Ššššš,

Sta ces, ne voli covek da se mesa u svoj posao!

Kako ga radi, to mu je još i najbolji izbor.
die hard die hard 23:12 14.06.2010

Re: Ššššš,

Kuku, sad ću morati cele noći da tešim dragog jer su njegovi izgubili!!!


Dakle, tvoj dragi jeste musko?
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 16:53 13.06.2010

Šta reći...

... sem... ipak je to samo igra.
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:13 13.06.2010

Re: Šta reći...

ipak je to samo igra

Vojislave, svaka ti je na mestu, ja taj refren ponavljam svaki put kad probam da se probijem u dnevnu sobu i postavim neko pitanje, pa me isfuraju napolje...naročito je to teško dokazati Malom sinu, koji tu igru trenira i kad zapeni...
stari92 stari92 06:44 14.06.2010

La(h/š ?)ko je Slo

ide na arbitražu sa Hr oko granice,a tu se Alžir,ama baš ič,ne pita.
Ganci i dalje stoje čvrsto na poziciji nepriznavanja jednostranog
proglašenja,a dobri su u Pokretu nesvrstanih,što uz bilateralu u
usponu vodi ka : "mora,malo,da ih pustimo da se i oni zaraduju !"

(ће плате наше старе муштерије)
Не може се,лако,против природе.

D)
loader loader 17:06 13.06.2010

Nemci, ali sad već i Australija

Eto, umesto da bijemo Nemce iz zadovoljstva i prestiža, mi sad Moramo da ih bijemo.

Selektoru, kako već rekoh na jednom blogu - SUKNJICA,

a protiv Australije da zaželimo da se pojavi što manje Hrvata, jer oni ne kalkulišu, nego se busaju u šahovničarske grudi i kidaju kad igraju za sebe ili protiv nas :)

Jelica Greganović Jelica Greganović 18:15 13.06.2010

Re: Nemci, ali sad već i Australija

mi sad Moramo da ih bijemo

O'li to pomoći? Mis'im o'li da radi to moranje?
loader loader 22:52 13.06.2010

Re: Nemci, ali sad već i Australija

Kad bih znao,
uzeo bih silnu lovudžu na kladjenju :)

Moranje ne mora da radi. Ne mora ni da se trči, kao danas što se nije, protiv braće iz Gane :)


Filip2412 Filip2412 17:18 13.06.2010

...

Nema sanse da gledam sledece utakmice, nije bitno sto smo izgubli nego da smo bar igrali fudbal... dosadno, kljakavo, bezidejno, bruka

vise nego zasluzena pobeda Gane

Unfuckable Unfuckable 17:20 13.06.2010

Re: ...

predlažem da pišemo Antiću da sledeći meč počne sa 10 igrača, nekako nam bolje ide ta formacija.
A i navikli smo se
Filip2412 Filip2412 17:24 13.06.2010

Re: ...

igrali smo sve vreme ko da imamo 6 igraca, a onda crveni karton i ostali smo sa igracem manje... i Krasic/Vidic napravili jedine sanse za fukcing 93 minuta

mislim, stvarno da smo izgubili 4:0 ali da smo igrali yebeni fudbal bilo bi mi draze, ovako kukavicki da maltretiramo loptu sat i po to nema smisla gledati


nego sad bar možemo rasterećeno da pratimo nastavak prvenstva


Kazezoze Kazezoze 17:32 13.06.2010

Re: ...

Filip2412
Nema sanse da gledam sledece utakmice, nije bitno sto smo izgubli nego da smo bar igrali fudbal... dosadno, kljakavo, bezidejno, bruka

vise nego zasluzena pobeda Gane


mozda im je savetnik trenera bio krstic, taktika mi na "idole" mirise
mariopan mariopan 17:52 13.06.2010

Re: ...

Uz to je obe ekipe ometala lopta koja se kotrlja

Idi bre Jelice

Bravo za Naše
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:16 13.06.2010

Re: ...

nego sad bar možemo rasterećeno da pratimo nastavak prvenstva

Što? Čekaj je l to znači da su naši završili?
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:17 13.06.2010

Kz,

drugar, kojim god povodom, lepo te je videti, nema te sto godina
Kazezoze Kazezoze 18:27 13.06.2010

Re: Kz,

Jelica Greganović
drugar, kojim god povodom, lepo te je videti, nema te sto godina

fudbalski pozdrav i tebi

mnogo sam zauzet u zadnje vreme, pa nemam bas vremena za blog.
skupljam lovu za godisnji, a to ce biti, najverovatnije, produzeni godisnji u juznoj americi. u planu su nam nekoliko zemalja, pa ce mo videti sta ce od svega ispasti

Filip2412 Filip2412 18:31 13.06.2010

Re: ...

Jelica Greganović
nego sad bar možemo rasterećeno da pratimo nastavak prvenstva

Što? Čekaj je l to znači da su naši završili?
Da, veruj mi na rec. Sa brukanjem nisu doduse, bice jos prilika ali koga vise zanima. Ne mozes da izgubis od Gane i da ocekujes prolaz u nasoj grupi.
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:21 13.06.2010

Re: Kz,

A mogao bi i da napišeš neke utiske i otiske odande, to bi bilo lepo, el da?
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:23 13.06.2010

Re: ...

Da, veruj mi na rec. Sa brukanjem nisu doduse, bice jos prilika ali koga vise zanima. Ne mozes da izgubis od Gane i da ocekujes prolaz u nasoj grupi.

Je l možeš ti to nekako da overiš, štambiljaš...nešto dokumentovano, pa da mi ovi moji bar zbog jednih Naših sjašu s vrata i oslobode dnevnu sobu bar u to vreme, samo da je usisam, poludeću od čips prezli koje krcaju pod nogama, evo neću ni prašinu da brišem, obećavam.
die hard die hard 23:15 14.06.2010

Re: ...

predlažem da pišemo Antiću da sledeći meč počne sa 10 igrača,


A zamisli da iz`ebemo Svabu i pocMemo sa devet?
stefan.hauzer stefan.hauzer 17:43 13.06.2010

.

Jelica Greganović Jelica Greganović 20:09 13.06.2010

Ej,

Mali sin mi je upravo fwd fotku, skinuo sa facebooka, na kojoj su pomešani Srbija i Slovenija, sa prvenstva, odnosno pomešane su im zastave
Ima li to neko da okači ovde?
Bojan Budimac Bojan Budimac 20:26 13.06.2010

:))))

Sve što znam o tom događaju dolazi od statusa mog FB frenda Tonija Karona. On u ovoj zezanciji predviđa finale Slovenija -- Srbija i pobedu Slovenije 3 : 1.
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:55 13.06.2010

Dresovi

Hvala druže Budimac, a da li ste primetili da su slovenački dresovi dobili titulu najružnijih, sa sve sprdanjem "Charlie Brown ide na SP" i ocenom LA Timesa da ako si već iz male države "ne moraš da izgledaš kao idiot".
http://mojevro.finance.si/281531/LA-Times-Slovenski-dresi-so-grdi
http://novice7.com/link.php?title=Slovenija_z_najgrscaronimi_dresi_na_SP
ivana23 ivana23 21:06 13.06.2010

Re: Dresovi

Jelica Greganović
Hvala druže Budimac, a da li ste primetili da su slovenački dresovi dobili titulu najružnijih, sa sve sprdanjem "Charlie Brown ide na SP" i ocenom LA Timesa da ako si već iz male države "ne moraš da izgledaš kao idiot"

Ta sara je trebalo da asocira na Triglav?
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:15 13.06.2010

Re: Dresovi

Da.
Jedino ne kapiram ko je izabrao ovu pitralon boju...u kombinaciji sa kivi Triglavom je stvarno vredna intervencija sportske modne policije.
Inače, Ego TV je za najružniji dres ever proglasila škotski iz 1968.
Najlepši dres ovog SP je novozelandski
freehand freehand 21:53 13.06.2010

Re: Dresovi

Pa i naši dresovi su kao da ih je kreirala modna kuća "Fridrih Barbarosa&Verko Stevanović".
Ako ćemo o fudbalu... Dobri su Ganci. Naša je sreća što sledeću igramo sa Nemcima.
Što se tiče mog utiska a da nije na listi - Zdravko Kuzmanović koji trči za sudijom po terenu i objašnjava mu... Šta?! Nisam uspeo da mu čitam sa usana a gorim od znatiželje da to saznam!
mlekac mlekac 22:54 13.06.2010

Re: Dresovi

freehand
Pa i naši dresovi su kao da ih je kreirala modna kuća "Fridrih Barbarosa&Verko Stevanović".

Zaboravili ste pocasne nosioce lente Nike-a, ekipu USA! Bolje da ne komentarisu druge, meni je njihov dres ubedljivo najgluplji do sada!

Inace, za Fridriha Barbarosu prica se da se druzio sa Dusanom Silnim - da nije to bila veza za kreiranje dresova?
freehand freehand 23:17 13.06.2010

Re: Dresovi

ČČisto sumnjam, deli ih skoro dva veka kolko se nešto doznajem u istoriju. Biće da je
Stefan Nemanja bio vladar kad su krstaši prolazili.

Ali Verko je tu da vadi stvar sa Krstačom.
Što opet nije mnogo bitno za temu bloga. Dakle, svako nosi svoj krst,
neko na leđima neko na grudima, Slutim da ćemo posle sledeće dve utakmice gledati i
Antićevu Golgotu (koju naravno ne priželjkujem" Štaviše - nek je samo i autoritet tu koji on nesporno
ima, pa je sota!)

BTW - sad se, kad su fudbal i selektori u pitanju, setih i najbolje parole sa
Onih protesta 96/97:

"Slobo Santrače!"

Besmrtno,a?
mlekac mlekac 00:41 14.06.2010

Re: Dresovi

freehand
ČČisto sumnjam, deli ih skoro dva veka kolko se nešto doznajem u istoriju. Biće da je
Stefan Nemanja bio vladar kad su krstaši prolazili.

Ali Verko je tu da vadi stvar sa Krstačom.
Što opet nije mnogo bitno za temu bloga. Dakle, svako nosi svoj krst,
neko na leđima neko na grudima, Slutim da ćemo posle sledeće dve utakmice gledati i
Antićevu Golgotu (koju naravno ne priželjkujem" Štaviše - nek je samo i autoritet tu koji on nesporno
ima, pa je sota!)

BTW - sad se, kad su fudbal i selektori u pitanju, setih i najbolje parole sa
Onih protesta 96/97:
"Slobo Santrače!"

Besmrtno,a?

Auu, pazi stvarno! Sorry, my bad! Tako mi i treba kad ne konsultujem Wikipediu nego slusam Zmua...
kakapo kakapo 07:22 14.06.2010

Re: Dresovi

Pa i naši dresovi su kao da ih je kreirala modna kuća "Fridrih Barbarosa&Verko Stevanović".

Zapravo srpski dresovi, iz neobjašnjivih razloga, na sebi imaju dansku zastavu "Dannebrog". Verovatno zbog legende da je Danebrog pao hrišćanskim Dancima direktno s nebesa 1219. u toku bitke s (tada paganskim) Estoncima i tako obezbedio dansku pobedu .
sesili sesili 08:06 14.06.2010

Re: Dresovi

Draga moja, meni juče na 637 stepeni nije bilo ni do kompjutera. Ali, jutros uživam uz tekst i komentare. Peglanje mi je najbolje "išlo" dok je bila neka davna skupština, sa nekim čovekom koji ih je z..., a sad je na Šešeljskim ostrvima. Slušam, peglam, prekinem da se prekrstim. A definiciju fudbala je dao jedan klinac: što oni trče i trče za loptom, a kad je stignu - šutnu je! Ovo ne vide moji muškarci, mada moji sinovi vole košarku. Pozdravljam te od
tompinchns tompinchns 08:30 14.06.2010

Re: :))))

Bojan Budimac
Sve što znam o tom događaju dolazi od statusa mog FB frenda Tonija Karona. On u ovoj zezanciji predviđa finale Slovenija -- Srbija i pobedu Slovenije 3 : 1.

Jelica Greganović Jelica Greganović 08:53 14.06.2010

Re: Dresovi

Sesili, ovi moji se lože na sve sportove, a naročito Mali sin, koji je rođen sa genetskom greškom, pa mu je fajl za sport ko dvokrilni orman. Žmu je doduše nekada bio ozbiljan gimnastičar, dok se nije skrhao na pripremama, ali to ne bi trebalo da bude razlog da ovo naše najmlađe dete izlude za sportom, obaška fudbalom, udavi me...
mlekac mlekac 19:38 14.06.2010

Re: Dresovi

Kuku! Pogledajte carapijanovice u mecu Italija-Paragvaj!
Taman, potaknuta ovom Jelicinom pricom htedoh da im pohvalim dresove, kad primetih carapijanovice i ostadoh

Aman, pa jel' uslov za kreiranje za reprezentacije da su bude operisan od dobrog ukusa????
die hard die hard 23:19 14.06.2010

Re: Dresovi

a da li ste primetili da su slovenački dresovi dobili titulu najružnijih


A meni kao bas slatki, mislEo sam da je to Triglav.
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:36 15.06.2010

Re: Dresovi

Šta je tebe spopalo treći dan od objavljivanja bloga? Ne staješ...
jinks jinks 07:37 14.06.2010

...

interesantno da, iako je na dresovima nekih slovenačkih fudbalera prezime uredno bilo napisano sa ić, ih je ovdašnji televizijski komentator uporno oslovljavao sa ič
Jelica Greganović Jelica Greganović 08:55 14.06.2010

Re: ...

Misliš RadosavljeviČ, NovakoviČ, DeliČ i svi mi ostali Č-ovi...oče to, to po-Č-ovljavanje.
tompinchns tompinchns 08:04 14.06.2010

prvi smeh od juce

Kao sto vec dobro znas od juce je u Srbiji petodnevna zalost, do petka, a od tog dana, kako se sad cini, bice i desetodnevna, ako ne i duze, ali sam sebi dozvolila da se evo danas nasmejem citajuci ovo tvoje socinjenije... I da znas i mi smo tog dana navijali za Nase, jer su nam to, pored Nasih, najblizi Nasi!
Jelica Greganović Jelica Greganović 08:56 14.06.2010

Re: prvi smeh od juce

Tebi će se, onda, kazneno produžiti žalost za jedan dan, da zapamtiš kako si se klibila dok je cela nacija grcala u suzama.
miloradkakmar miloradkakmar 11:00 14.06.2010

Ovi

ovde Naši izbgubili svaku komunikaciju, pa sam, morao malo da im pomažem, al' nije vredelo. Na svako moje "slobodan je Jovanović" , " dodaj Panteliću ". " igraj u širinu" , "zna li neko da povuče loptu" - unuka je dolazila do mene i pitala šta joj to govorim. Onda sam prestao da gledam utakmicu i posvetio se njoj.Ona sve razume.
freehand freehand 11:20 14.06.2010

Re: Ovi

Pa to i Žigićev deda kaže, da je ovaj kao mali sve razumeo.
Pa mu se, valjda, u pubertetu desio kurcšlus sa razumevanjem. šta li?!
Možda je preterivao u igri glavom, sa onim tvrdim loptama.
tompinchns tompinchns 11:22 14.06.2010

Re: Ovi

miloradkakmar
Onda sam prestao da gledam utakmicu i posvetio se njoj.Ona sve razume.


Pravi izbor, svaka cast! Do petka ima da smislim sta cu da radim, pametnije!
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:49 14.06.2010

Re: Ovi

Onda sam prestao da gledam utakmicu i posvetio se njoj.Ona sve razume.

Prava odluka!
razmisljam razmisljam 13:02 14.06.2010

Re: Ovi

Do petka ima da smislim sta cu da radim, pametnije!


До петка ће се накупи веша за пеглање и-хај-хај, па ето разоноде. А и врућинчина ће маличак да попусти.
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:18 14.06.2010

Re: Ovi

Dobra vest sa severa, kod nas je već počelo da se mestimično naoblačuje. Još uvek je žega, ali se tu i tamo oseti na tren svežiji dašak. Izgleda stižu obećane kiše.
tompinchns tompinchns 13:54 14.06.2010

Re: Ovi

razmisljam
Do petka ima da smislim sta cu da radim, pametnije!


До петка ће се накупи веша за пеглање и-хај-хај, па ето разоноде. А и врућинчина ће маличак да попусти.


Хвала, хвала на лепим жељама..., па, сад, ако је Јелица могла на 600 и кусур степени да пегла, вала ћу и ја! Боље него да гледам фудбал. Од њега ме већа врућина нападне него од пегле!
ivana23 ivana23 13:54 14.06.2010

Re: Ovi

Jelica Greganović
Dobra vest sa severa, kod nas je već počelo da se mestimično naoblačuje. Još uvek je žega, ali se tu i tamo oseti na tren svežiji dašak. Izgleda stižu obećane kiše.

U Bg je sinoc sevalo, grmelo najstrasnije, pljustalo kao iz kabla, a temperatura se u roku od sata spustila sa 35 na 21 stepen.

Danas je opet pakao.
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:26 14.06.2010

Re: Ovi

Uh...to je onda ona amazonska klima, vlažno i vruće, odlično za uzgoj orhideja, a i anakonde odlično uspevaju...pakao lično.
buba_truba buba_truba 16:36 14.06.2010

Re: Ovi

ivana23
Jelica Greganović
Dobra vest sa severa, kod nas je već počelo da se mestimično naoblačuje. Još uvek je žega, ali se tu i tamo oseti na tren svežiji dašak. Izgleda stižu obećane kiše.
U Bg je sinoc sevalo, grmelo najstrasnije, pljustalo kao iz kabla, a temperatura se u roku od sata spustila sa 35 na 21 stepen.Danas je opet pakao.

A kod mene (svega 20-tak km od centra tog Bg) nijedna kap nije pala, a ni neki stepen. Tako da , Jelice, ko zna gde će da završe ti oblaci.
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:33 14.06.2010

Re: Ovi

Bogami bubo, evo i kod nas je ponovo graknulo sunce...možda sutra...
buba_truba buba_truba 18:02 14.06.2010

Re: Ovi

Jelica Greganović
Bogami bubo, evo i kod nas je ponovo graknulo sunce...možda sutra...


Podsetila si me na ovo:

Sunce žeže

Sunce žeže, zapara je ljuta.
Svaka biljka stoji zabrinuta.
Cvetak jedan klonuo je žedan -
na toj suši oće da s' osuši.
Aj, na toj suši oće da s' osuši.

Iz daleka strašan oblak juri.
Cvet ga moli da tako ne žuri:
Stan', oblače, orosi mi grudi
da se život u meni probudi.
Aj, da se život u meni probudi.

Stani, cvete, pričekaj me bolan.
Pun sam leda, dalje ići moram.
Kad se vratim, pomoću ti duši.
Oblak ode, cvetak se osuši.
Aj, oblak ode, cvetak se osuši.

Branko Radičević

A neki od toga ispevali sevdalinku:Eto malo, za utehu.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana