Politika

Vodič za opozicionare početnike

Nebojsa Krstic RSS / 13.09.2014. u 16:43

 

 

Pre par dana, novine su objavile vest: "DS traži da se definiše ko je opozicija u Srbiji." To je na temu razgovora, pregovora i natezanja oko objedinjavanja opozicije. Neki bi da se udruže, drugi da se okupe, treći da se ujedine. Zanimljivost, s tim u vezi, jeste da je Vojislav Koštunica, u decembru 2002, u drugom krugu predsedničkih izbora protiv Šešelja, imao izbornu konvenciju koja se zvala «Okupljanje za Srbiju».

  To je, očigledno, bila parafraza De Golove krilatice «Okupljanje za Francusku», i tom je prilikom u Centru Sava okupio određeni broj lidera DOS-a, ali ne sve. Zanimljivo je da danas upravo Č. Jovanović preuzima upravo Koštunicin okupljajući slogan. I ko je pozvan? DS, kao što se da primetiti, traži da se prvo definiše ko je danas opozicija u Srbiji. Znači, stvari u tom sektoru nisu sasvim jasne. DS stoji na stanovištu da nisu sve stranke koje ne učestvuju u vlasti po automatizmu opozicione i pored toga što one to po definiciji jesu...ali, po mišljenju stručnog žirija, to nije dovoljno. Zato se nameće pitanje kako se opozionarstvo danas definiše. Kako se dokazuje? Kako se utvrđuje? Zakletvom i uz dva svedoka, ili su potrebni rendgenski snimak i krvna slika? Ili je dovoljno da neki član žirija garantuje za kandidata da će se popraviti i postati opozicionar kako valja? Zaista, koji je objektivan kriterijum? Mislim, neki objektivan mora da postoji. Jer, bilo bi neozbiljno da neko tek tako za sebe prigrabi pravo da kao žiri u «Ja imam talenat», zasedne i kaže kandidatu za opozicionara: «Izvolite, pokažite šta ste nam pripremili!». I sad, recimo, Borku Stefanoviću zapadne da ocenjuje kakav je Nenad Čanak opozicionar. Pa mu kaže: »Nisam zadovoljan! Nedostaje vam sigurnost u gornjim lagama. Dođite nam opet dogodine.»

Karikirano? Ne mnogo. Realnost je sama po sebi prevazišla nivo apsurda i kreće se u pravcu svoje tragikomične negacije, nizbrdicom. Izvitopereni odnos prema stvarnosti, iz redova opozicionih perjanica, preliva se na građanstvo. Znam to dobro, naime, komuniciram sa tim narodom na Tviteru. I uočio sam: neki tviteraši, takođe vide sebe u žiriju za šou «Ja sam opozicionar». Malo, malo, pa mi neki veselnik uputi poruku u kojoj izrazi sumnju u moje opozicionarstvo. Jedan nije zadovoljan političkom orijentacijom mojih tvitova. Drugi nije zadovoljan time što se u njima pominje ovaj, a ne pominje onaj. «Upadljiv je nedostatak pogrda na račun pemijera. Zašto?» pita me treći. Četvrti me jednostavno ispsuje i izvređa, uvređen što ne vređam Vučića. Tviter je malo nezgodan medij za debatu. Inače, pitao bi ja njih: «Ko je taj ko ima pravo da vrednuje moj politički stav ili odnos prema bilo kom pojedincu u političkoj areni, ocenjujući da li sam ja, ili bilo ko drugi,  «opozicion» ili «nedovoljno opozicion»? Kakve lične zasluge za narod, državu, slobodu i demokratiju imate vi koji sebi dajete za pravo tako nešto?

Pomenuti tviteraši su anonimni te zbog toga pojačano žustri i hrabri u psovanju, uvredama i deljenju lekcija. No, oni su zgodan lakmus papir za utvrđivanje promene kiselosti kolektivne svesti koju dikriraju stranački prvaci i bratija. Poređajte ih u mislima, razmislite o njihovim uspesima i zaslugama, pa sebi postavite ono isto pitanje: koji uspeh i dostignuće čini te stranačke kadrove podobnim da određuju bilo čiju podobnost za časnu «titulu» opozicionar.

Svoje iskustvo s društvenih mreža ne ističem jer sam ja bitan, bitna je demonstracija kolektivnog raspoloženja proisteklog iz svođenja politike na ličnu mržnju i privatnu razmiricu. Mržnja je na društvenim mrežama merljiva. Broj psovki je lako prebrojati. Ali, ova kvantifikacija ne govori o stepenu opozicionaštva, već o ličnoj krivoj nasađenosti, o neshvatanju uloge i odgovornosti učesnika u javnom životu i o nerazumevanju ideje i smisla opozicionog delovanja. Mnogi današnji opozicioni funkcioneri i aktivisti čitav svoj vek proveli su u vlasti. Oni zaista i ne znaju šta bi sad drugo mogli da rade sem da igraju za publiku i budu agresivno antiprotivni. Ne znaju da protivljenje može i treba da bude sredstvo političke borbe, ali nije dobro da postane smisao političkog delovanja. I što je najvažnije: ne razumeju koliko je stabilnost zemlje delikatna stvar i koliko svaka nepotrebno izrečena prejaka reč (sa vladine strane prvenstveno, ali i sa opozicione) ubija šansu za normalnost zemlje i pacifikaciju javnog diskursa.

Biti opozicionar ne znači nadmetati se u pljuvanju u dalj. Onaj ko ima veći fond psovki i uvreda nije ni bolji političar, ni jači opozicionar, ni vredniji čovek. Opozicionar si ako imaš bolje ideje od vladinih i ako građanima ponudiš relevantnija rešenja za probleme koji ih tište. Takođe, opozicija nije onaj ko vodi neprekidnu brigu kako svoju guzicu da stavi na neki od nivoa vlasti, već onaj što razmišlja o nacionalnom, državnom i o interesu građana; onaj ko na konstruktivan i razuman način odgovorno deluje, makar i po cenu da ga kleveću i vređaju na Tviteru. Ili blogu.

 

Objavljeno u Našim Novinama, jutros 

 

 

Tagovi



Komentari (236)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

niccolo niccolo 17:02 13.09.2014

Pazi ideju za biznis

Kako se dokazuje? Kako se utvrđuje? Zakletvom i uz dva svedoka

Pošto se ti muvaš u tim političkim krugovima (da ih tako nazovem), kreneš da prikupljaš sve kojima treba potvrda, onda oni preda mnom polože zakletvu (smislićemo neki tekst), a Alselone i Hauzer im budu svedoci. Sve to naplatimo skromnu svoticu (tek koliko da imamo za troškove) i podelimo između sebe?


Druga stvar,
Svoje iskustvo s društvenih mreža ne ističem jer sam ja bitan
jesi li upravo hteo da kažeš da si bitan ili je greška u kucanju?
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 17:29 13.09.2014

Re: Pazi ideju za biznis

Druga stvar,
Svoje iskustvo s društvenih mreža ne ističem jer sam ja bitan
jesi li upravo hteo da kažeš da si bitan ili je greška u kucanju?

Hteo sam da kažem da nisam u toj priči bitan ja nego kolektivno raspoloženje.
stefan.hauzer stefan.hauzer 18:14 13.09.2014

Re: Pazi ideju za biznis

a Alselone

samo ako als,konačno donese ono dugoobećano burence. nije valjda manji gorštak,od gorštaka:)

niccolo niccolo 21:20 13.09.2014

Re: Pazi ideju za biznis

Hteo sam da kažem da nisam u toj priči bitan ja nego kolektivno raspoloženje.

aha

samo ako als,konačno donese ono dugoobećano burence.

Stvarno bre, uopšte nije u redu
emsiemsi emsiemsi 08:57 14.09.2014

Re: Pazi ideju za biznis

Nebojsa Krstic
Druga stvar,
Svoje iskustvo s društvenih mreža ne ističem jer sam ja bitan
jesi li upravo hteo da kažeš da si bitan ili je greška u kucanju?

Hteo sam da kažem da nisam u toj priči bitan ja nego kolektivno raspoloženje.

Како да се те Наше новине читају на нету - дај неки линак ?
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 09:40 14.09.2014

Re: Pazi ideju za biznis

emsiemsi
Nebojsa Krstic
Druga stvar,
Svoje iskustvo s društvenih mreža ne ističem jer sam ja bitan
jesi li upravo hteo da kažeš da si bitan ili je greška u kucanju?

Hteo sam da kažem da nisam u toj priči bitan ja nego kolektivno raspoloženje.

Како да се те Наше новине читају на нету - дај неки линак ?

LINK
freehand freehand 17:18 13.09.2014

Odličan 5

... a čitav se problem sastoji u potpunoj praznini kad su ideje u pitanju. Kao da te stranke - a DS prevashodno - nemaju programe ili kao da ne znaju šta u njima piše. Ili kao da ne znaju kako da promene i prilagode današnjici ono što u tim programima piše.
Pa se onda gube u pokušajima da nađu prazan prostor koji Vučić i njegovi nisu zauzeli (kao da toga ima) i da se dodvore javnosti. I to svima odjednom. Pa se onda, na primer, šlihtaju belim listićima sve usklićući srpskoj Srbiji.
Ludilo.
Nivo inventivnosti im je takav da se ne bih iznenadio da koliko sutra osvane proglas o stiropor buntu a da se Pajtić prući u postelju na post do pred smrt.
A to je već poseban oblik i nivo mentalnog mraka.

Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 17:28 13.09.2014

Re: Odličan 5

Nivo inventivnosti im je takav da se ne bih iznenadio da koliko sutra osvane proglas o stiropor buntu a da se Pajtić prući u postelju na post do pred smrt.

Pred pad beogradske vlade...na nekakvoj konferenciji za štampu, Pajtić najavi kako će DS organizovati velike proteste kako bi odbranio gradski dvor ...valjda mu je neko posle objasnio da je ideja blesava jer je više niko nije pomenuo.
looping looping 17:20 13.09.2014

1

Šta reći...
angie01 angie01 17:58 13.09.2014

,

Kakve lične zasluge za narod, državu, slobodu i demokratiju imate vi koji sebi dajete za pravo tako nešto?

Ne znam da li se racuna visegodisnja borba protiv suludog rezima devedesetih, ulice, suzavci, smrzavanje, batine, sikaniranje na poslu zbog odbijanja potpisivanja raznih sps & jul proglasa, a opet potpisivanje onih drugih, koji su pak bili protiv svih proklamovanih bedastoca, iskrena podrska onima koji su nudili drugacije, bolje, pa onda, valjda kada das nekome posao, da u tvoje ime i tvoje pare uradi to sto je dogovoreno, - ne znam da l se racuna, da l onda imas pravo i da das svoje misljenje- jer se valjda i o tebi radi, kao aktivni ucesnik i fakticki krivac za to sto je neko dobio poziciju sa koje te posle smeseci se- unistavo, i narod i drzavu, a slobodno u ime demokratije.

Opozicionar si ako imaš bolje ideje od vladinih i ako građanima ponudiš relevantnija rešenja za probleme koji ih tište.

Tu onda nema dileme- takvih nema ni u vlasti ni u opoziciji!

Paradoksalno, ali u nasem demokratskom sistemu gradjani su jedina opozicija svim partijama, ali na zalost, dosta nespretno ucestvuju u toj neravonopravnoj borbi.
freehand freehand 18:02 13.09.2014

Re: ,

Ne znam da li se racuna visegodisnja borba protiv suludog rezima devedesetih, ulice, suzavci, smrzavanje, batine, sikaniranje na poslu zbog odbijanja potpisivanja raznih sps & jul proglasa, a opet potpisivanje onih drugih, koji su pak bili protiv svih proklamovanih bedastoca, iskrena podrska onima koji su nudili drugacije, bolje,

Ovo zaslužuje najmanje mesto atašea za kulturu u ambasadi u Namibiji!
Dr M Dr M 18:42 13.09.2014

Re: ,

Opozicionar si ako imaš bolje ideje od vladinih i ako građanima ponudiš relevantnija rešenja za probleme koji ih tište.

Tu onda nema dileme- takvih nema ni u vlasti ni u opoziciji!


Angie, ne greši dušu.

NOVA stranka je primer beskompromisne opozicije sadašnjoj vlasti.


angie01 angie01 18:54 13.09.2014

Re: ,

NOVA stranka je primer beskompromisne opozicije sadašnjoj vlasti.


:)))))
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 19:08 13.09.2014

Re: ,

NOVA stranka je primer beskompromisne opozicije sadašnjoj vlasti.

Nikad ćuo.

Meni se dopada #Kontrastranka i od nje očekujem mnogo.
angie01 angie01 19:17 13.09.2014

Re: ,

Nebojša Krstić ‏@Krle22 Aug 7

#Kontrastranka raspisuje otvoreni konkurs za idejno rešenje loga. Pravo učešća imaju svi. Nagrada, počasno članstvo u Kontrastra
Dr M Dr M 19:50 13.09.2014

Re: ,

Nebojsa Krstic
NOVA stranka je primer beskompromisne opozicije sadašnjoj vlasti.

Nikad ćuo.

Meni se dopada #Kontrastranka i od nje očekujem mnogo.


Izvini, ali teško mi je da poverujem da neko tako obavešten nije nikad čuo zs NOVU stranku.

Pre mi izgleda kao još jedno nipodaštavanje.

S druge strane, voleo bih da čujem nešto o toj Kontrastranci.

Neki link možda, ako ne tražim previše..
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 19:57 13.09.2014

Re: ,

Izvini, ali teško mi je da poverujem da neko tako obavešten nije nikad čuo zs NOVU stranku

nisam čuo, ali raspitaću se ako sugerišeš.

#Kontrastranka je partija koja se protivi strančarenju, politikanstvu i svođenju politike na buvlju pijacu. Ona nije socijal-demokratska več socijal-mrežna stranka.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 20:09 13.09.2014

Re: ,

#Kontrastranka raspisuje otvoreni konkurs za idejno rešenje loga. Pravo učešća imaju svi. Nagrada, počasno članstvo u Kontrastra

Logo će biti gotov za par dana. Mislim, koga zanima.
A zanima milione!
Dr M Dr M 20:10 13.09.2014

Re: ,

#Kontrastranka je partija koja se protivi strančarenju, politikanstvu i svođenju politike na buvlju pijacu. Ona nije socijal-demokratska več socijal-mrežna stranka.


A, sad mi je jasnije!

TW party..

Yes, we can! Dok ima struje.
angie01 angie01 20:15 13.09.2014

Re: ,

A zanima milione!


:)))))))),

ne vezano za blog, temu i ostale komentare- takvo ime ima ocigledno, jasno, logicno i sugestivno tipografsko resenje za logo.

mozes da mi posaljes na pp, ( ako neces da objavljujes ovde), kada bude gotovo-bas me zanima kako je uradjeno.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 20:17 13.09.2014

Re: ,

mozes da mi posaljes na pp, ( ako neces da objavljujes ovde), kada bude gotovo-bas me zanima kako je uradjeno.

Bolje mi ti daj svoj predlog rešenja!
angie01 angie01 20:24 13.09.2014

Re: ,

Bolje mi ti daj svoj predlog rešenja!


pa ja nisam zainteresovana za to sto nudis kao nagradu:))

...al mogu da ti drugarski prokomentarisem resenje i dam sugestije,...cudi me da, s obzirom cime se bavis, nemas nekog da ti uradi tako nesto.


Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 20:49 13.09.2014

Re: ,

..al mogu da ti drugarski prokomentarisem resenje i dam sugestije,...cudi me da, s obzirom cime se bavis, nemas nekog da ti uradi tako nesto.

imam, nego mi se dopalo što ti deluješ kao da znaš kako treba da izgleda. Pa bi mi bilo drago da vidim tvoje rešenje. Ovo kažem bez ikakve ironije, zaista bi mi bilo drago.
angie01 angie01 21:16 13.09.2014

Re: ,

imam, nego mi se dopalo što ti deluješ kao da znaš kako treba da izgleda. Pa bi mi bilo drago da vidim tvoje rešenje. Ovo kažem bez ikakve ironije, zaista bi mi bilo drago.


sto ne bih znala, kad mi je to profesija- moj prvi komentar na temu zastitnog znaka je bio spontan i iskren, prosto prof deformacija kada sam videla o cemu se radi, tako da ironiji nema mesta- samo moze da ti bude drago:).
srdjan.pajic srdjan.pajic 21:35 13.09.2014

Re: Hopfove mi bifurkacije,

Nebojsa Krstic
#Kontrastranka raspisuje otvoreni konkurs za idejno rešenje loga. Pravo učešća imaju svi. Nagrada, počasno članstvo u Kontrastra

Logo će biti gotov za par dana. Mislim, koga zanima.
A zanima milione!


Predlažem odma promenu imena u "Metastranka"! Zvuči ozbiljno, niko ne zna tačno šta znači i svako može da protumači na način koji mu odgovara, uključujući i ove metasrbijance, bez kojih, hteli ili nehteli, nema nikakvih promena. To stranci daje ogroman koalicioni potencijal u startu.

Ime, i dobar logo, to je najvažnije (a, Krlec, jel sam dobro ovladao ovim marketinškim osnovama, mislim, kad mi već fizika ne ide?).
freehand freehand 22:45 13.09.2014

Re: ,

NOVA stranka je primer beskompromisne opozicije sadašnjoj vlasti.

A LDP?
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 23:06 13.09.2014

Re: ,

sto ne bih znala, kad mi je to profesija- moj prvi komentar na temu zastitnog znaka je bio spontan i iskren, prosto prof deformacija kada sam videla o cemu se radi, tako da ironiji nema mesta- samo moze da ti bude drago:).

pa daj onda kad znaš...ja ne znam.
Dr M Dr M 23:30 13.09.2014

Re: ,

freehand
NOVA stranka je primer beskompromisne opozicije sadašnjoj vlasti.

A LDP?


Nije baš beskompromisna.

Nudio se Vučiću, ako se sećaš.
freehand freehand 23:35 13.09.2014

Re: ,

Dr M
freehand
NOVA stranka je primer beskompromisne opozicije sadašnjoj vlasti.

A LDP?


Nije baš beskompromisna.

Nudio se Vučiću, ako se sećaš.

Kako da se ne sećam... Još pre nego što se ponudio.
I belih listića, još dok su bili Nikolićevi a nisu ušli u NOVU.
Dr M Dr M 23:54 13.09.2014

Re: ,

I belih listića, još dok su bili Nikolićevi a još nisu ušli u NOVU.


Iako sam bio protiv Belih listića, mislim da nikad nisu bili Nikolićevi.

Pre bih rekao da su bili siti Tadića pa su digli ruke od svega.

Neki od njih su prepoznali perspektivu za Srbiju u NOVOJ stranci pa sad stidljivo navijaju za nju.
freehand freehand 07:27 14.09.2014

Re: ,

Iako sam bio protiv Belih listića, mislim da nikad nisu bili Nikolićevi.

Pre bih rekao da su bili siti Tadića pa su digli ruke od svega.

U situaciji u kojoj imaš čisto "ili - ili" to onda implicira izvesne sumnje po pitanju inteligencije, što bih ja, ipak, isključio.
Naročito kad su u pitanju Vlada Pavićević ili Vesna Rakić-vodinelić.
Eto oni su prepoznali perspektivu pa stidljivo navijaju.
emsiemsi emsiemsi 09:04 14.09.2014

Re: ,

freehand
Ne znam da li se racuna visegodisnja borba protiv suludog rezima devedesetih, ulice, suzavci, smrzavanje, batine, sikaniranje na poslu zbog odbijanja potpisivanja raznih sps & jul proglasa, a opet potpisivanje onih drugih, koji su pak bili protiv svih proklamovanih bedastoca, iskrena podrska onima koji su nudili drugacije, bolje,

Ovo zaslužuje najmanje mesto atašea za kulturu u ambasadi u Namibiji!

Ја захтевам једне патике !
emsiemsi emsiemsi 09:06 14.09.2014

Re: ,

Nebojsa Krstic
Izvini, ali teško mi je da poverujem da neko tako obavešten nije nikad čuo zs NOVU stranku

nisam čuo, ali raspitaću se ako sugerišeš.

#Kontrastranka je partija koja se protivi strančarenju, politikanstvu i svođenju politike na buvlju pijacu. Ona nije socijal-demokratska več socijal-mrežna stranka.

Ко ће да буде, у тој странци, благајник ?
О свему осталом - потом !
Dr M Dr M 09:15 14.09.2014

Re: ,

freehand
Iako sam bio protiv Belih listića, mislim da nikad nisu bili Nikolićevi.

Pre bih rekao da su bili siti Tadića pa su digli ruke od svega.

U situaciji u kojoj imaš čisto "ili - ili" to onda implicira izvesne sumnje po pitanju inteligencije, što bih ja, ipak, isključio.
Naročito kad su u pitanju Vlada Pavićević ili Vesna Rakić-vodinelić.
Eto oni su prepoznali perspektivu pa stidljivo navijaju.


Vesna i Vlada su manje stidljivi, ili su odlučniji, od većine pomenutih. Nadam se da će, vremenom, taj broj da poraste.

Uostalom, mislim da bi ova zemlja mnogo bolje izgledala sa Vesnom i Vladom u vlasti nego što izgleda sada, sa ovim lažnim doktorima. Ako ništa, oni su, bar, pristojan svet.


looping looping 09:31 14.09.2014

Re: ,

#Kontrastranka je partija koja se protivi strančarenju, politikanstvu i svođenju politike na buvlju pijacu.

Pa šta onda ostaje? To je kao žaba koja se protivi ulasku u vodu.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 09:49 14.09.2014

Re: ,

Re: ,
#Kontrastranka je partija koja se protivi strančarenju, politikanstvu i svođenju politike na buvlju pijacu.

Pa šta onda ostaje? To je kao žaba koja se protivi ulasku u vodu.

To je tačno.

To je kao ona pitalica iz Nevena: pitam se, pitam, koji led nije smrznut?

Ako postoji led koji nije smrznut, morala bi i da postoji stranka koja nije idiotska organizacija koja postoji samo da bi se u njoj zanimale hulje i ološ.

Zato se pitam. Da li je stranka kao model organizacije promašena stvar, ili je promašenom čine nekvalitetni ljudi.
freehand freehand 09:54 14.09.2014

Re: ,

Zato se pitam. Da li je stranka kao model organizacije promašena stvar, ili je promašenom čine nekvalitetni ljudi.

Kakogod, to je najdalja tačka do koje je ljudsko društvo došlo u domenu sopstvene organizacije i načina biranja vlasti i njenog funkcionisanja.
looping looping 10:22 14.09.2014

Re: ,

Zato se pitam. Da li je stranka kao model organizacije promašena stvar, ili je promašenom čine nekvalitetni ljudi.

Promašena je ako se ne svede na buvlju pijacu. Priča i ideje služe pre izbora a posle završenih izbora valja se dogovoriti sa dominantnom strankom ili preživljavati naredne 4 godine do sledećih izbora. Princip je lep ali mora od nečega da se živi.
Evo ga Ivica kao primer jednog pametnog političara koji nema mnogo (ili uopšte) svojih ideja ali više nego uspešno pliva u politici. Od Ivice bi opozicija mogla mnogo toga da nauči, nažalost.
Ako postoji led koji nije smrznut, morala bi i da postoji stranka koja nije idiotska organizacija koja postoji samo da bi se u njoj zanimale hulje i ološ.

Evo led koji nije smrznut.


E sad, neko neka postuje:

idiotsku organizaciju koja ne postoji samo da bi se u njoj zanimale hulje i ološ.

Edit:
Ups, lapsus calami, mislio sam

stranku koja nije idiotska organizacija koja postoji samo da bi se u njoj zanimale hulje i ološ.

emsiemsi emsiemsi 23:19 14.09.2014

Re: Hopfove mi bifurkacije,

srdjan.pajic
Nebojsa Krstic
#Kontrastranka raspisuje otvoreni konkurs za idejno rešenje loga. Pravo učešća imaju svi. Nagrada, počasno članstvo u Kontrastra

Logo će biti gotov za par dana. Mislim, koga zanima.
A zanima milione!


Predlažem odma promenu imena u "Metastranka"! Zvuči ozbiljno, niko ne zna tačno šta znači i svako može da protumači na način koji mu odgovara, uključujući i ove metasrbijance, bez kojih, hteli ili nehteli, nema nikakvih promena. To stranci daje ogroman koalicioni potencijal u startu.

Ime, i dobar logo, to je najvažnije (a, Krlec, jel sam dobro ovladao ovim marketinškim osnovama, mislim, kad mi već fizika ne ide?).

Алал вера ! И ти се полако дозиваш памети --- јебо физику !
Нема леба без маркетинга у менаџменту (или обратно - јебем ли га).
emsiemsi emsiemsi 23:20 14.09.2014

Re: ,

angie01
A zanima milione!


:)))))))),

ne vezano za blog, temu i ostale komentare- takvo ime ima ocigledno, jasno, logicno i sugestivno tipografsko resenje za logo.

mozes da mi posaljes na pp, ( ako neces da objavljujes ovde), kada bude gotovo-bas me zanima kako je uradjeno.

Ја се извињавам - каже се невезано !
tom tom 09:13 15.09.2014

Re: ,

Nebojša, možda je vreme političkih partija prošlo, ili bar na izdisaju. Meni se čini da je budućnost u aktivnom učestvovanju u politici svakog gradjanina i to direktno. Lepo se uloguješ preko svojeg naloga i glasaš. Ne treba ti niko da te predstavlja i da "zastupa" tvoje stavove.
violina violina 12:55 16.09.2014

Re: ,

Da li je stranka kao model organizacije promašena stvar

Ideja/odgovor postoji, samo je treba ukrasti, ko prvi, pobednik.
freehand freehand 12:56 16.09.2014

Re: ,

violina
Da li je stranka kao model organizacije promašena stvar

Ideja/odgovor postoji, samo je treba ukrasti, ko prvi, pobednik.

Edvard kardelj, delegatski sistem?
ljubivoje ljubivoje 17:20 16.09.2014

Re: ,

angie01

...Paradoksalno, ali u nasem demokratskom sistemu gradjani su jedina opozicija svim partijama, ali na zalost, dosta nespretno ucestvuju u toj neravonopravnoj borbi.


Narod jednostavno nije sposoban da iznedri one najbolje koji bi ovu zemlju vodili kako treba, ova vlast nije pala sa Marsa već smo to ustvari svi mi koji smo, činjenjem ili nečinjenjem izabrali baš ovu grupu da nam kroji život.
Prave opozicije teško može i da bude jer su baš ti koji bi sada da se prodaju kao takvi do pre par godina bili na vlasti i pravili iste, ako ne i gore brljotine.
Skoro svako od njih tada a i ovih sada dao je (i daje) svoj nemerljiv doprinos našoj opštoj propasti, naša nacija je duboko bolesna i ne ume sobom normalno da vlada.

Bez obzira šta ko pričao i kakve dubokoumne teze iznosio, slatkorečiv i čovekoljubiv bio, pokazalo se da kada takav ubedi masu da za njega glasa pa dođe na vlast odjedanput promeni ćud i to drastično kao da ga je, Bože me prosti, sam crni vampir ujeo.
I tako u krug, ne vidi se kraj.
violina violina 18:05 16.09.2014

Re: ,

Meni se dopada #Kontrastranka i od nje očekujem mnogo.

#Kontrastranka sam ja, a za ostalo ćemo videti.
vranac147 vranac147 17:21 17.09.2014

Re: ,

A LDP?

hahahahahahahahahahaha
mariopan mariopan 18:32 13.09.2014

..

Ko bi bili opozicioni početnici?

Po meni samo građani mogu da budu opozicija svim sadašnjim političarima i svim strankama.

Sve stranke i svi političari su se kompromitovali i nema načina da opet budu bilo šta značajno u Srbiji.

Pogotovo da budu prava opozicija.
Prava opozicija mora da ima kredibilitet i da argumentima napada one na vlasti...a sve što se sada zove opozicija u Srbiji nema kredibilitet, prokockala ga je kada je bila na vlasti. Svaki argument koji potegnu vraća im se kao bumerang.

Mogu još neko vreme svi oni, i vlast i opozicija, da se kotrljaju nošeni inercijom ali to će samo produžiti agoniju države i građana, i neće doneti ništa novo ni bolje od ovoga što su već svi oni pokazali....a to je da su se vlasti latili uglavnom sebe radi i da bi ponovo da jašu, dakako, opet sebe radi.

Oni ne znaju drugačije.

I ko bi im opet verovao?


Biljana 77 Biljana 77 19:29 13.09.2014

kratke noge?

Drugi nije zadovoljan time što se u njima pominje ovaj, a ne pominje onaj. «Upadljiv je nedostatak pogrda na račun pemijera. Zašto?» pita me treći. Četvrti me jednostavno ispsuje i izvređa, uvređen što ne vređam Vučića.


Pomenuti tviteraši su anonimni te zbog toga pojačano žustri i hrabri u psovanju, uvredama i deljenju lekcija.


Prvo, da ne karikiramo, pomenuti twitovi glase ovako:


1.
Gospodine @Krle22 jedno pitanje. Zar nije malo neobično, to da za više od dve godine, nemate baš ni jedan kritički tvit o Aleksandru Vučiću?


2.
I ni jedan bukvalno nije kritičan prema premijeru. Ja se izvinjavam, ali stvarno je interesantan detalj, i voleo bih da ga razumem.

Drugo, da ne lažemo, oba pripadaju čoveku koji imenom, prezimenom i (slikom!) postoji na mreži.

Ili je merilo anonomnosti u stvari: koliko sam poznat?

A ovo oko "biti opozicionar", već si imao ispade tipa: gde ste vi bili kad sam ja stvarao svet...



Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 19:47 13.09.2014

Re: kratke noge?

Prvo, da ne karikiramo, pomenuti twitovi glase ovako:


Ne glase tako, nisi dobro istražila, citiraš 2 tvita od juče, od 50-ak koji su bili psovačke prirode. Inače, tekst ovog bloga poslao sam u novine još prekjuče. Pretraži ponovo. Nije teško, ima samo 22 000 tvitova i bar duplo komentara.
zilikaka zilikaka 19:48 13.09.2014

Re: kratke noge?

ovo oko "biti opozicionar", već si imao ispade tipa: gde ste vi bili kad sam ja stvarao svet...


Kolega je BAŠ uporan.

Očigledno mu ovdašnja atmosfera ne smeta da tera svoje.

Verovatno se on nama ni ne obraća, već lepi i dalje plakate gde gde god nađe mesto.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 19:50 13.09.2014

Re: kratke noge?

Verovatno se on nama ni ne obraća, već lepi i dalje plakate gde gde god nađe mesto

Mi se uvek obraćamo vama.

Grupa nas neprekidno razmišlja o grupi vas. Mislim, šta bi drugo radili?
mariopan mariopan 19:54 13.09.2014

Re: kratke noge?

Nebojsa Krstic
Verovatno se on nama ni ne obraća, već lepi i dalje plakate gde gde god nađe mesto

Mi se uvek obraćamo vama.

Grupa nas neprekidno razmišlja o grupi vas. Mislim, šta bi drugo radili?

Pa nemojte više, još nas boli koliko ste mislili na nas do skoro.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 19:58 13.09.2014

Re: kratke noge?

Pa nemojte više, još nas boli koliko ste mislili na nas do skoro.

Na vas ne mislimo uopšte. Mislimo na njih.
Biljana 77 Biljana 77 19:58 13.09.2014

Re: kratke noge?

citiraš 2 tvita od juče


Noge sve kraće ili ja ne znam šta je juče a šta je pre 4 dana:

Dalibor Stojicic @DaliborStojicic · Sep 9

I ni jedan bukvalno nije kritičan prema premijeru. Ja se izvinjavam, ali stvarno je interesantan detalj, i voleo bih da ga razumem. @Krle22
View conversation

Replied to 0 times

Dalibor Stojicic @DaliborStojicic · Sep 9

Da li znate da kad u pretrazi ovde unesete @Krle22 i ključne reči: Vučić, Vučića, Vučiću ili premijer, PPV, izbaci 5 Vaših tvitova ukupno?




Dalibor Stojicic @DaliborStojicic · Sep 9

Gospodine @Krle22 jedno pitanje. Zar nije malo neobično, to da za više od dve godine, nemate baš ni jedan kritički tvit o Aleksandru Vučiću
zilikaka zilikaka 20:11 13.09.2014

Re: kratke noge?

Mi se uvek obraćamo vama.

Grupa nas neprekidno razmišlja o grupi vas. Mislim, šta bi drugo radili?


Jalov vam poso. Nemoj da dangubite. Mi vam odavno nismo kupci.
Biljana 77 Biljana 77 20:14 13.09.2014

Re: kratke noge?

A nisi odgvorio:

da da li je isto:

nemate baš ni jedan kritički tvit o Aleksandru Vučiću


i

«Upadljiv je nedostatak pogrda na račun pemijera. Zašto?»


Ako se ovo ne odnosi na twit koji sam ja citirala, na koji se odnosi?

Pesnička sloboda je u redi, ti imaš te literarne sklonosti, ali ako pričamo o činjenicama, pristojnosti i sl?

Takođe, šta znači anonimnost u ovom konkretnom slučaju (ime, prezime, slika)?
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 20:14 13.09.2014

Re: kratke noge?

Mi vam odavno nismo kupc

S obzirom da neke od vas znam ovlašno, nešto mi govori da je to dobro.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 20:16 13.09.2014

Re: kratke noge?

Ako se ovo ne odnosi na twit koji sam ja citirala, na koji se odnosi?

Opusti se, ne stoji ti da izigravaš žandara.
Biljana 77 Biljana 77 20:16 13.09.2014

Re: kratke noge?

S obzirom da neke od vas znam ovlašno, nešto mi govori da je to dobro.


Pozdravio te Radulović. Imate isti metod i šarm.
mariopan mariopan 20:17 13.09.2014

Re: kratke noge?

Nebojsa Krstic
Pa nemojte više, još nas boli koliko ste mislili na nas do skoro.

Na vas ne mislimo uopšte. Mislimo na njih.

Da li si ti zaista napisao one uvrede Saši Raduloviću? I on ti uzvratio?

Zar je to nivo na kome komunicira naša sadašnja politička elita?

Crni mi kako nismo i pre propali?



mariopan mariopan 20:18 13.09.2014

Re: kratke noge?

Biljana 77
S obzirom da neke od vas znam ovlašno, nešto mi govori da je to dobro.


Pozdravio te Radulović. Imate isti metod i šarm.



I ja upravo to primetila.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 20:18 13.09.2014

Re: kratke noge?

Pozdravio te Radulović. Imate isti metod i šarm.

E sad si me uvredila!

Sve mi kaži samo ovaj užas ne!!!

Please!
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 20:19 13.09.2014

Re: kratke noge?

Da li si ti zaista napisao one uvrede Saši Raduloviću?

Koje uvrede?
zilikaka zilikaka 20:20 13.09.2014

Re: kratke noge?

S obzirom da neke od vas znam ovlašno, nešto mi govori da je to dobro.


The pleasure is mine.


Nego, svakako dođosmo do onog da ovde na blogu slabo ima(š) mušterija, ali se ti ne daš omesti.
mariopan mariopan 20:21 13.09.2014

Re: kratke noge?

Nebojsa Krstic
Da li si ti zaista napisao one uvrede Saši Raduloviću?

Koje uvrede?

Ima tamo čitav spisak, neću da ponovim pa da kažeš da sam nevaspitana.
highshalfbooze highshalfbooze 20:45 13.09.2014

Re: kratke noge?

mariopan
Da li si ti zaista napisao one uvrede Saši Raduloviću?

Nisu to uvrede, to je argumentovana kritika. Školski primer opozicione kritike.

@Krle22:
Vi ste ministre, nevaspitan i neozbiljan čovek.
Nevaspitan, neozbiljan i priglup.


Tako se to radi.
srdjan.pajic srdjan.pajic 21:40 13.09.2014

Re: kratke noge?

zilikaka
Mi se uvek obraćamo vama.

Grupa nas neprekidno razmišlja o grupi vas. Mislim, šta bi drugo radili?


Jalov vam poso. Nemoj da dangubite. Mi vam odavno nismo kupci.


Ali ako izadje sa lepim logoom, ja se možda i predomislim…

(evo, šta fali onoj kečigi?)
srdjan.pajic srdjan.pajic 21:44 13.09.2014

Re: kratke noge?

highshalfbooze
mariopan
Da li si ti zaista napisao one uvrede Saši Raduloviću?

Nisu to uvrede, to je argumentovana kritika. Školski primer opozicione kritike.

@Krle22:
Vi ste ministre, nevaspitan i neozbiljan čovek.
Nevaspitan, neozbiljan i priglup.


Tako se to radi.


Nije Krlec to ozbiljno mislio, nego ima malo kratak fitilj, a i arogantan je do besvesti. Što možda ne namiče birače, ali svakako doprinosi prepoznatljivosti, šarmu i dinamici diskusije. A i ovaj Radule, navalio sa nezgodnim pitanjima, ne zna šta je dosta.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 23:36 13.09.2014

Re: kratke noge?

1.
Gospodine @Krle22 jedno pitanje. Zar nije malo neobično, to da za više od dve godine, nemate baš ni jedan kritički tvit o Aleksandru Vučiću?


2.
I ni jedan bukvalno nije kritičan prema premijeru. Ja se izvinjavam, ali stvarno je interesantan detalj, i voleo bih da ga razumem.

Zanimljivo je da se ovo ingeniozno pitanje ne postavlja Čedi Jovanoviču, Pajtiću, Đilasu...Mislim, liderima...nego običnom članu, tj meni.
Biljana 77 Biljana 77 09:35 14.09.2014

Šta ću, penal je


Opusti se, ne stoji ti da izigravaš žandara.



A tebi (ne) stoji da lažeš? Opušteno.



EDIT: A ovo:
Zanimljivo je da se ovo ingeniozno pitanje ne postavlja Čedi Jovanoviču, Pajtiću, Đilasu...Mislim, liderima...nego običnom članu, tj meni.
Pa stvarno.

Uzgred, ne pratim baš pomno ali Čedu razbijaju, a druga dvojica nisu nešto aktivni, tj. ne znam ni da l' Pajtić ima nalog, a Đilas se ne oglašava od kraja maja. Ako pričamo o komunikaciji na mrežama, a o tome pričamo, ne?
emsiemsi emsiemsi 10:53 16.09.2014

Re: kratke noge?

zilikaka
Mi se uvek obraćamo vama.

Grupa nas neprekidno razmišlja o grupi vas. Mislim, šta bi drugo radili?


Jalov vam poso. Nemoj da dangubite. Mi vam odavno nismo kupci.

Нисам ја баш сигуран да ви не би купили ако би било (баш) повољно.
vranac147 vranac147 17:23 17.09.2014

Re: kratke noge?

Biljana 77
Drugi nije zadovoljan time što se u njima pominje ovaj, a ne pominje onaj. «Upadljiv je nedostatak pogrda na račun pemijera. Zašto?» pita me treći. Četvrti me jednostavno ispsuje i izvređa, uvređen što ne vređam Vučića.


Pomenuti tviteraši su anonimni te zbog toga pojačano žustri i hrabri u psovanju, uvredama i deljenju lekcija.


Prvo, da ne karikiramo, pomenuti twitovi glase ovako:


1.
Gospodine @Krle22 jedno pitanje. Zar nije malo neobično, to da za više od dve godine, nemate baš ni jedan kritički tvit o Aleksandru Vučiću?


2.
I ni jedan bukvalno nije kritičan prema premijeru. Ja se izvinjavam, ali stvarno je interesantan detalj, i voleo bih da ga razumem.

Drugo, da ne lažemo, oba pripadaju čoveku koji imenom, prezimenom i (slikom!) postoji na mreži.

Ili je merilo anonomnosti u stvari: koliko sam poznat?

A ovo oko "biti opozicionar", već si imao ispade tipa: gde ste vi bili kad sam ja stvarao svet...




kako ne razumesh, Zivkovic i Radulovic su nedostojni drushtvanceta iz kruga 2
jkt2010 jkt2010 04:08 18.09.2014

Re: kratke noge?

vranac147

kako ne razumesh, Zivkovic i Radulovic su nedostojni drushtvanceta iz kruga dvojke

Ne znam za Zivkovica, al Radulovic je dostojan samo dvojke (*). Covek je lazov i klevetnik.

---
(*) Ko je bio u vojsci zna o cemu pricam.
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 19:46 13.09.2014

Prigodna muzika

Inner Party Inner Party 19:53 13.09.2014

Nemojmo se praviti naivni!

SVI osim DS-a su na klupi za rezerve SNS-u.

U tome je sva poenta "dokazivanja opozicione čistokrvnosti". Zato DS treba da insistira upravo na dokazivanju da buduci partner nece izdati!

PS

A ovo:

Teška reč - Aleksandar Vučić, Petar Luković & Nebojša Krstić (09.03.2014.)
https://www.youtube.com/watch?v=D7UpTWtW4CY

Ovo ima da se pamti duže od svega što ste ikada uradili u sferi političkog aktivizma u Srbiji.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 19:59 13.09.2014

Re: Nemojmo se praviti naivni!

SVI osim DS-a su na klupi za rezerve SNS-u.

U tome je sva poenta "dokazivanja opozicione čistokrvnosti". Zato DS treba da insistira upravo na dokazivanju da buduci partner nece izdati!

To baš pita ovaj blog. Kako se dokazuje opziciona čistokrvnost?

Urinokulturom? Spermogramom?
angie01 angie01 20:08 13.09.2014

Re: Nemojmo se praviti naivni!


To baš pita ovaj blog. kako se dokazuje opziciona čistokrvnost.


jasnim stavom i delanjem!

bojim se da minuli rad eventualnih kandidata trenutno na sceni, ne daje takvu mogucnost.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 20:11 13.09.2014

Re: Nemojmo se praviti naivni!

bojim se da minuli rad eventualnih kandidata trenutno na sceni, ne daje takvu mogucnost.

Pa i ja to mislim. Čak iako svedemo aktivnosti kandidata na poslednje dve godine, situacija je čisto očajanje i potpuna izgubljenost u vremenu i prostoru.
Dr M Dr M 20:30 13.09.2014

Re: Nemojmo se praviti naivni!

SVI osim DS-a su na klupi za rezerve SNS-u.


Izvinjavam se što moram da insistiram, zaboravio si NOVU stranku, tako da ovo SVI nije tačno.


mariopan mariopan 20:43 13.09.2014

Re: Nemojmo se praviti naivni!

Dr M
SVI osim DS-a su na klupi za rezerve SNS-u.


Izvinjavam se što moram da insistiram, zaboravio si NOVU stranku, tako da ovo SVI nije tačno.



Čim ti budeš vodio tu stranku ja glasam za tebe i tvoje drugare, to smo se dogovorili ...jedino ću da proverim da vam se nije provukao neko stari pa poderan + kamufliran, u tom slučaju ništaaaaaa.
Dr M Dr M 20:49 13.09.2014

Re: Nemojmo se praviti naivni!

mariopan
Dr M
SVI osim DS-a su na klupi za rezerve SNS-u.


Izvinjavam se što moram da insistiram, zaboravio si NOVU stranku, tako da ovo SVI nije tačno.



Čim ti budeš vodio tu stranku ja glasam za tebe i tvoje drugare, to smo se dogovorili ...jedino ću da proverim da vam se nije provukao neko stari pa poderan + kamufliran, u tom slučaju ništaaaaaa.


Važi, već sam Te upisao kao siguran glas!
A protiv ovih izandjalih, postoji Etički kodeks.Nema preletača.
highshalfbooze highshalfbooze 20:54 13.09.2014

Re: Nemojmo se praviti naivni!

Kako se dokazuje opziciona čistokrvnost?


Otvoriš usta u obliku slova Ooooo i staviš se u poziciju.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 22:58 13.09.2014

Re: Nemojmo se praviti naivni!

A ovo:

Teška reč - Aleksandar Vučić, Petar Luković & Nebojša Krstić (09.03.2014.)
https://www.youtube.com/watch?v=D7UpTWtW4CY

Ovo ima da se pamti duže od svega što ste ikada uradili u sferi političkog aktivizma u Srbiji.

Ne zameram ti na ovome, da bi neko razumeo šta se tu u stvari desilo, neophodno je da ima nadprosečnau promućurnost.
Gospodja Klara Gospodja Klara 09:55 14.09.2014

Re: Nemojmo se praviti naivni!

To baš pita ovaj blog. Kako se dokazuje opziciona čistokrvnost?

Urinokulturom? Spermogramom?


Analizom tumor markera?



vranac147 vranac147 17:25 17.09.2014

Re: Nemojmo se praviti naivni!

Inner Party
SVI osim DS-a su na klupi za rezerve SNS-u.

U tome je sva poenta "dokazivanja opozicione čistokrvnosti". Zato DS treba da insistira upravo na dokazivanju da buduci partner nece izdati!

PS

A ovo:

Teška reč - Aleksandar Vučić, Petar Luković & Nebojša Krstić (09.03.2014.)
https://www.youtube.com/watch?v=D7UpTWtW4CY

Ovo ima da se pamti duže od svega što ste ikada uradili u sferi političkog aktivizma u Srbiji.

ja pre vidim da su DS, NDS i LDP na klupi za rezerve. ostali nisu.
hoochie coochie man hoochie coochie man 20:45 13.09.2014

....

Opozicionar si ako imaš bolje ideje od vladinih i ako građanima ponudiš relevantnija rešenja za probleme koji ih tište.

Tako nekako, s tim da pokažeš šta i zbog čega ne valja kod aktuelne vlasti.
I, pošto smo se složili, ko je po tvom sudu opozicionar u Srbiji?
Koje partije, koji pojednici?
I jedno lično pitanje, svrstavaš li sebe u opozicionare po tom kriterijumu?
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 20:57 13.09.2014

Re: ....

I, pošto smo se složili,

Malo, malo pa se složimo. Hm.
, pošto smo se složili, ko je po tvom sudu opozicionar u Srbiji?

Koje partije, koji pojednici?


Opoziciona stranka je svaka ona stranka koja ne participira u vlasti.

Drugo je pitanje ko je kvalitetan opozicionar.

Po mom sudu niko, odnosno ni jedna stranka.

od pojedinaca, jedini političar koji ima barem okvirnu ideju šta je uloga opozicije u društvu je Dušan Milisavljević, poslanik DS iz Niša.
I jedno lično pitanje, svrstavaš li sebe u opozicionare po tom kriterijumu?


Absolutely. Ja sam pored Dušana, jedini. Odnosmo mi. (Mislim, što ja da budem jedina budala koja o sebi ne govori u prvom licu množine?)
hoochie coochie man hoochie coochie man 21:10 13.09.2014

Re: ....

Malo, malo pa se složimo.


Biće da je tako samo dok o teriji pričamo
Malčice je drukčije u praksi, sve mi se čini :)


Opoziciona stranka je svaka ona stranka koja ne participira u vlasti.


Nije dovoljno ne biti u vlasti.
Evo šta nađoh o značenju reči oponirati

oponirati (lat. preko njem.), protiviti se, suprotstavljati se, protusloviti, prkositi, opirati se.

Dakle treba se suprotstaviti, protiviti se, opirati...ne samo ne biti negde.

i opet da se složimo
Po mom sudu niko, odnosno ni jedna stranka

i opet da se ne složimo
I jedno lično pitanje, svrstavaš li sebe u opozicionare po tom kriterijumu?


Absolutely


Nema pokazivanja šta i zbog čega ne valja kod aktuelne vlasti nema suprotstavljanja, nema protivlejnja - nema opozicionara.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 21:25 13.09.2014

Re: ....

Nije dovoljno ne biti u vlasti.
Evo šta nađoh o značenju reči oponirati

oponirati (lat. preko njem.), protiviti se, suprotstavljati se, protusloviti, prkositi, opirati se.

Dakle treba se suprotstaviti, protiviti se, opirati...ne samo ne biti negde.

Naravno. Upravo ta definicija i njeno neshvatanje od strane opozicije je ključ čitavog problema.

U rečniku piše da treba da se opiru, a vlada vodi manje-više istu politiku koju bi vodili i oni da su vlast. A piše: opiri se. Tu nastaje kurcšlus. Pa se smišljaju besne gliste zvane "srpska Srbija" i slične budalaštine.

A kad ponestane tih glista, onda se opozicija doseti da će svoje opzicionarstvo najlakše fingirati ako krene da se protivi ad hominem umesto ad principum.
hoochie coochie man hoochie coochie man 21:51 13.09.2014

Re: ....

A kad ponestane tih glista, onda se opozicija doseti da će svoje opzicionarstvo najlakše fingirati ako krene da se protivi ad hominem umesto ad principum.


Što, ako dobro čitam, znači, besmisleno je opozicionarstvo bazirano na napadu na na Vučića u ovom slučaju.
A Radulović kaže
-
Ujedinjenje opozicije na temeljima borbe protiv Vučića bi bio samo truli pokušaj spašavanja sopstvenih političkih pozicija.


To skoro da znači isto što si i ti napisao.
Što li ste onda ovoliko zakuvali?

Biće zanimnjivo pratiti vas.

mariopan mariopan 22:11 13.09.2014

Re: ....

hoochie coochie man
To skoro da znači isto što si i ti napisao.
Što li ste onda ovoliko zakuvali?

Biće zanimnjivo pratiti vas.

Mala bara mnogo krokodila?
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 22:11 13.09.2014

Re: ....

Što, ako dobro čitam, znači, besmisleno je opozicionarstvo bazirano na napadu na na Vučića u ovom slučaju.
A Radulović kaže
-

Na kog Radulovića misliš? Vučićevog ministra?
hoochie coochie man hoochie coochie man 22:16 13.09.2014

Re: ....

Na kog Radulovića misliš? Vučićevog ministra?

:)
Ne Vučićevog nego ministra u vladi Srbije.

Stvarno, zar ne praviš razliku između tih izraza, Vučićev ministar i ministar u vladi Srbije?

I da, ad hominem je bez veze, ad principum je ok.
Ti tako reče, ja se samo slažem :)
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 23:02 13.09.2014

Re: ....

Na kog Radulovića misliš? Vučićevog ministra?

:)
Ne Vučićevog nego ministra u vladi Srbije.

Stvarno, zar ne praviš razliku između tih izraza, Vučićev ministar i ministar u vladi Srbije?

I da, ad hominem je bez veze, ad principum je ok.

Koji je princip doveo Radulovića u vladu?

Stručnost? Hm.

Dosadašnji uspesi u vođenju ekonomije zemlje? Hm.

Dosadašnji uspesi u vođenju nekog velikog i uspešnog preduzeća? Hm.

Izabran na izborima? Hm.

Dakle, princip koji ga je doveo zove se Vučić. Ergo, Vičićev ministar u Vučićevoj vladi.
Hansel Hansel 23:37 13.09.2014

Re: ....

Dakle, princip koji ga je doveo zove se Vučić. Ergo, Vičićev ministar u Vučićevoj vladi.

Ма, не, довели су га блогови. Као што су неке (умногоме) одвели.

А ова питања су врло интересантна:

Koji je princip doveo Radulovića u vladu?
Stručnost? Hm.

Dosadašnji uspesi u vođenju ekonomije zemlje? Hm.

Dosadašnji uspesi u vođenju nekog velikog i uspešnog preduzeća? Hm.


Могла би да се поставе у вези с многима који су овде били на власти. А за многе би и одговор на следеће питање био негативан:

Izabran na izborima? Hm.
disident79 disident79 23:47 13.09.2014

Re: ....

To skoro da znači isto što si i ti napisao.
Što li ste onda ovoliko zakuvali?

Biće zanimnjivo pratiti vas.


Vučićev ministar i Tadićev savetnik u zajedničkoj katarzi.

"Princeza Neću i Princ Hoću"
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 00:22 14.09.2014

Re: ....

Koji je princip doveo Radulovića u vladu?
Stručnost? Hm.

Dosadašnji uspesi u vođenju ekonomije zemlje? Hm.

Dosadašnji uspesi u vođenju nekog velikog i uspešnog preduzeća? Hm.


Могла би да се поставе у вези с многима који су овде били на власти. А за многе би и одговор на следеће питање био негативан:

Slučajno si prevideo i sledeće pitanje:

zabran na izborima? Hm.


Nači, nije te doveo CV, nije vox populi...onda premijer.
jerry307 jerry307 05:07 14.09.2014

Re: ....

>>Dosadašnji uspesi u vođenju nekog velikog i uspešnog preduzeća? Hm.<<

Radulovic je postigao impozantne uspehe u preduzetnistvu u IT sektoru u Americi. Za njega mozemo imati jasnu sliku odakle mu novac, sto nije slucaj sa velikim brojem politicara i mozemo da verujemo da mu motiv za bavljenje politikom nije novac.
niccolo niccolo 07:13 14.09.2014

Re: ....

Za njega mozemo imati jasnu sliku odakle mu novac

Kako možemo imati jasnu sliku odakle mu novac kad je čovek Agenciji za borbu protiv korupcije napisao kako nema ništa od imovine (uključujući i novac)? Upravo suprotno, možemo imati nejasnu sliku kako do pedesete nema ništa, pogotovo ako je bio IT baja u Americi...
AlexDunja AlexDunja 08:12 14.09.2014

Re: ....

od pojedinaca, jedini političar koji ima barem okvirnu ideju šta je uloga opozicije u društvu je Dušan Milisavljević, poslanik DS iz Niša.

uz to, on je jedini političar, za koga ja znam,
koji aktivno doprinosi poboljšanju kvaliteta života građana srbije.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana