Moj grad| Zabava| Životni stil

Midsummer NS blues: Kako sam kupovala kupaći kostim

myredneckself RSS / 11.08.2010. u 21:24

Kad se ovih dana kod nas u Novom Sadu sastavilo nekoliko lepih dana, i kad je sve počelo da liči na malo leta, odlučila sam da se malo pripremim za plažu, i da na'vatam farbu u zadnjoj avliji. Čisto da moje zmijsko tijelo  tamo na Štrandu ne bi zagledali bilo čiji radoznali pogledi, dok malo ne pocrnim, i dok  iz prvog plana ne nestanu one tačkice, mrljice, tufnice, pegice, zapaćene u ostatku godine. Obukla sam moj stari kupaći kostim, i odmah po prolasku ispred  velikog ogledala u predsoblju shvatila ko me trenutno najviše mrzi. Hmm... ili...!? Mora da se neka  tuđa žena  ufurala u moje ogledalo. Pisala sam ja već jednom o tim alienima koji ti se usele u ogledalo, no tema je bila dostojanstveno (čuj ovo!) starenje, ili tako nešto.

Dakle te dečje bolesti oko dostojanstvenog starenja sam već prebolela, ali "pucanje" kupaćeg  kostima na meni, od samo prošlog leta, e pa to je izazvalo jaw dropping i označilo je tačku of no return. Aaahh, ne, ne...Drage moje gomboce sa šljivama, ( ili kad pokvarim, sa kajsijama),  rezanci na sto načina, granadirmaršu omiljeni, pivce moje i tanki oznojeni špriceri...So long!  Moram da vam stavim do znanja da naša veza stvarno više ne vodi ničemu. Ima da pređem skroz na tibetanski način ishrane i da se  prosvetlim, akobogda. Pojas za spasavanje u predelu stomaka  inicirao je  moja tri panična skoka ka kupatilu, a pomisao na suočavanje s velikim brojevima, presekla me u nameri da smažem one tri mlake palačinke što su ostale od ručka.

- Znam,  znam, draga moja , govorila sam onoj drugoj meni.

- Ajde, ajde...dec inaf, grrrr...images?q=tbn:ANd9GcSQLuxsObrzElhwFyI4_P2EcJE6OxcjfkTB8SFXirVFobHnHI0&t=1&usg=__aonhdwpx5_WahHnWBAfsNgh5yPY=

-  Mislila sam  da ću da se stešem ovog proleća posle onolikih zimskih bahanalija, ali znaš kakva sam,  druželjubiva, pa se zanesem i  večeram s onom mojom hajdučijom i u deset uveče...Čekaj, ne zvocaj toliko,  dva-tri voćna dana samo, pa onda kaži! Svašta!

Onda sam sve smislila, i krenula u šoping.

Dakle, znam šta tražim, nešto retro za kompletnu kontrolu srednjeg dela... tu nabor, dubina ta i ta, neki preklop... A pareo!? Obavezno... bez njega cela stvar za sada  ne dolazi u obzir. Ne vraćam se dok ne nađem garnituru za kupanje, iako za sada  sebe najbolje vidim samo u nekom džaku za kupanje, ako to uopšte postoji.

Malo sam lipsala od vrućine bazajući gradom i vrelim asfaltom onako zaludna,  gledajući okolo razne prodavnice s letnjim ženskim kupaćim čarolijama, koje ti uglavnom stanu u levu šaku. Kajala sam se što nisam obukla moju poznatu  "haljinu za vrućinu", ma, ona fina "gaza" (Demis Rusos style, samo je navučeš, ha, ha...) o kojoj sam već pisala onog leta,  sećate li se? Kad je onaj freak od moje poznanice konstatovala da jako lepo izgledam u toj haljini, tj. njenim očima viđeno u drugom stanju, i pitala me koji sam mesec!? Tjahhh...  božemesačuvajisakloni, koje ja sve lujke ne poznajem! Tako sam ja šetala i vrtela svoj bioskop u svojoj  glavi, zamišljena i s osmehom na licu k'o da sam malo šenula na tom suncu, gledala po izlozima, a više, čudesne šarene ljude. Ehh...kadgod sam sama i  tako ih gledam, ljude i moj grad, mene obuhvati ono leledunjeranke raspoloženje (copyright by gordanac). Konačno sam u jednom izlogu ugledala  nešto što bi mi odgovaralo. I uđem.

moje jadno levo i desno stopalo
moje jadno levo i desno stopalo

Ali, avaj, tu može da se komunicira samo ako sagovorniku čitaš sa usana. Prodavačica je bila kao android,  izdanak, klon, kako hoćeš, cece, jece, mace, mece i ostale turbo-grand dece. Ček', ček'... paz'te ovo! Kad počnem da rimujem, prvi znak je da više nisam svoja. Ubi me zvizdan! No, dobro,  konačno mi se obratila muljajući žvaku u ustima, stišavajući muziku, i gledajući me sa stiletto heights-a, kao da sam poslednje ništavilo  koje je videla.  Imala je dugu, ispeglanu  belu kosu, i ten s kojim je prećerala u abrondzaturi ( vidite kako su se Crnogorci dobro šjetili  za ova nova slova koja meni sada fale, ono meko š, pa dz...). Našminkana, najžešće, za veče, ma za bal vampira! Ja to što je  ona imala na sebi od šminke, do današnjeg dana u svom životu nisam potrošila. Nokti dugački, veštački, beli k'o kreč. Alo, to je izašlo iz mode, svugde, i ti nokti, i ta abrondzatura! Izgledala je kao neka matrix devojka, u šorcu i onim stiletto izbušenim letnjim čizmama sa oklembešenim sarama, i topiću koji jedva da je nešto pokrivao u predelu pupka i grudi. Izgledala je nezainteresovano, ustvari kao da umire od dosade. Težak život, ko zna kad je sinoć došla iz provoda, pa posao, a tu neka hoće i da kupuje...swirl-pareo_03.jpg

Razgledala sam stvari po prodavnici pre nego što sam rekla šta mi treba. Ona je s vremena na vreme izgovarala preko žvake, ono: "Nema tu ništa za vas". Mladi jet-oliki "jecaklonodroid"  se sledila od mog pogleda kad sam uprla prst i procedila: "Ovo! Da probam!" Malo posle toga je procvrkutala: "Slobodno izađite na veliko ogledalo, bolje se vidi! Da vas i ja vidim, mogu pomoći." Paz' da neću! Odbij! Ti, i ova veštačka neonska svetlost ste mi inače trenutno krvni neprijatelji. Prirodno svetlo je moj drug, znam i mislim se  ja... a i sunce od kog ću da  potamnim, delujem utegnutije, je mnogo prijateljskije i ljubaznije od vas dvoje. Pakuj!  I ne prekidaj mi tok misli o tome na čemu u kujni prvo da počnem da štedim! Ova cena će me motivisati, da s indignacijom odbijam da koštam i pravim delicije u dogledno vreme.

Posle sam otišla u jedan moj market i kupila kutiju malih "padobrančića" oprobanog proizvođača, koji malo liče na macarons. (Bože, kako niko ne pravi macarons u NS!? Možda ću ja probati, kad budem pozavršavala ono što još imam da završim). I knjigu-poklon  za rođendansku žurku, čoveku s kojim je moja neudata prijateljica. Da, takve prijateljice je poželjno imati i nikad ne zanemarivati, dapače, negovati, jer su uvek onaj džoker u rukavu . Kad vam dođu u posetu, i sedite na početku u troje, uvek su pod jedan, isključivo na vašoj strani, a pod dva,  gospodinu s kojim delite život vade mast, traže stalno dlaku u jajetu, u svemu,  u svakom razgovoru, i gledaju ga onako, kao...eh, gde si ti od onih kakve je ona imala. I zato ih muževi, kao da su mač koji preteći visi o konopcu, obično  ne gotive bogznakako.

Opet pričam više nego što treba.  Gde sam stala? Ma, dosta sam rekla. Odžurila sam kući da spremim večeru za B. Posle sam zagrizla sočnu breskvu, i u  sebi rekla - svakoga dana, u ovom pogledu, moraš da napreduješ! Mmmm...fino, najs, харашо, dobže, sedmo nebo, flyrobinfly...al' u dumini!

Sreća je inače jedna vrlo diskutabilna stvar, ajmo onda ..."bang, bang, shoot, shoot..."

 


Atačmenti



Komentari (169)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

natasavb natasavb 21:39 11.08.2010

:)))

bas me nasmeja.
znam, znam grozna sam. ti o problemu zvanomu kupaci kostim ili kako smrsati tri dana pred izlazk na plazu (sa kojim se vecina suocava),a meni smesno.
evo da se izvadim i ponudim resenje. otkrila mi ga priajteljica pre neki dan. nisam videla, ali njoj sve verujem i na rec(steta sto ovo ne cita, vec se brcka negde po grckoj i pokusava da ubije muza ograjuci mini golf).nego da se vratim na resenje, znaci ima taj neki "lisicin",jednodelini, carobni, koji u stratu skida 5kg,bez ikakve vocne dijete.
myredneckself myredneckself 21:53 11.08.2010

Re: :)))

nego da se vratim na resenje, znaci ima taj neki "lisicin",jednodelini, carobni, koji u stratu skida 5kg,bez ikakve vocne dijete.

Lisca je mišn imposibl, Nato
Ne bacaj me u trošak više ni dinara, i ovaj što sam kupila me olešio...mljac...dinja, valjda ne goji
mirelarado mirelarado 21:59 11.08.2010

Re: :)))

За лепу линију најважније је да ти што више пливаш и уживаш у томе, МРНС. То је боље од сваке дијете. Има да изгледаш овако.

myredneckself myredneckself 22:06 11.08.2010

Re: :)))

mirelarado
За лепу линију најважније је да ти што више пливаш и уживаш у томе, МРНС. То је боље од сваке дијете. Има да изгледаш овако.


Свака ти се позлатила Мирела, за охрабрење
Већ сам мислила да ми је преостало само нешто овако
blogovatelj blogovatelj 22:12 11.08.2010

Re: :)))

Има да изгледаш овако.


Pa zar ona vece izgleda tako?
natasavb natasavb 22:19 11.08.2010

Re: :)))

mljac...dinja, valjda ne goji




kako mljackas,moram sad i ja jednu da isecem.
ostavila je neisecnu u frizider, nadajuci se da ce me mrziti to da radim u ovo doba, ali ne vredi.
ne goji, ali dize secere:(, ali ja ne mogu da joj odolim.

p.s. ovu sliku kacila danas kod diim. kad sam procitala kako je lubenica zdrava, manje me grize savest. ima da joj trazim tako nesto i o dinji da iskopa.
myredneckself myredneckself 23:01 11.08.2010

Re: :)))

kako mljackas,moram sad i ja jednu da isecem.

A što su dobre kad su oplemenjene, ljudi moji!


angie01 angie01 23:51 11.08.2010

Re: :)))

A što su dobre kad su oplemenjene,


a ove bash ulozile!

myredneckself myredneckself 00:45 12.08.2010

Heej angie


Where are u babe?
a ove bash ulozile!

...u salo, a vidi mišiće
docsumann docsumann 15:35 12.08.2010

Re: Heej angie

...u salo, a vidi mišiće


tek kad pretjeraš s nečim vidiš čemu to zaista služi
angie01 angie01 16:57 12.08.2010

Re: Heej angie

tek kad pretjeraš s nečim vidiš čemu to zaista služi


da se poshteno isprdi, kad se ovako napregne!
docsumann docsumann 13:59 13.08.2010

Re: Heej angie

tek kad pretjeraš s nečim vidiš čemu to zaista služi

da se poshteno isprdi, kad se ovako napregne!


Ma to se mnogo bolje rješava sa 10-15 piva.

P.S. I žene prde zar ne?

myredneckself myredneckself 14:08 13.08.2010

Re: Heej angie

P.S. I žene prde zar ne?

Izvini doc, ovo žena?
docsumann docsumann 14:51 13.08.2010

Re: Heej angie

Izvini doc, ovo žena?


Sorry, pogrešna slika
docsumann docsumann 14:56 13.08.2010

Re: Heej angie

A ovo je žena i po - Becca Swanson



myredneckself myredneckself 14:57 13.08.2010

Re: Heej angie

Sorry, pogrešna slika

Dakle stvarno nemam reči
užasno liče na onaj crtež, prikaz mišića na ljudskom telu, sa časova nauke o čoveku
myredneckself myredneckself 14:59 13.08.2010

Re: Heej angie

docsumann
A ovo je žena i po - Becca Swanson




Čitam..."The World's Strongest Woman"
mlekac mlekac 22:12 11.08.2010

Cuj, kupaci...

Ko vam kriv sto nemate nudisticku!
Kad odes tamo, pored onih silnih baba i deda koji se na njoj stalno suncaju (Uvek pod izgovorom da je to dobro za reumu), ima da izgledas ko Brizit Bardo!
natasavb natasavb 22:14 11.08.2010

Re: Cuj, kupaci...

Kad odes tamo, pored onih silnih baba i deda koji se na njoj stalno suncaju (Uvek pod izgovorom da je to dobro za reumu), ima da izgledas ko Brizit Bardo!



myredneckself myredneckself 22:57 11.08.2010

Re: Cuj, kupaci...

mlekac
Ko vam kriv sto nemate nudisticku!
Kad odes tamo, pored onih silnih baba i deda koji se na njoj stalno suncaju (Uvek pod izgovorom da je to dobro za reumu), ima da izgledas ko Brizit Bardo!

Tjahhh...nemam nudističku, mlekac. Probaću i na Štrandu da se malo samouverim
bauer. bauer. 01:59 12.08.2010

Re: Cuj, kupaci...

Ova slika nije sa Štranda. Volite vi da se samoreklamirate, pa to ti je
myredneckself myredneckself 09:50 12.08.2010

Re: Cuj, kupaci...

Ova slika nije sa Štranda. Volite vi da se samoreklamirate, pa to ti je

Nije, u tom dresu sam bila i onomad kad smo govorili o nekom pool party-ju, kod tebe mislim da beše...
Pa, dobro, moramo malo
man ray loves me man ray loves me 22:13 11.08.2010

samo jedan :)

marco_de.manccini marco_de.manccini 22:18 11.08.2010

Re: samo jedan :)

svi u zaklon, ovo meni izgleda radioaktivno.
mirelarado mirelarado 22:31 11.08.2010

Re: samo jedan :)

marco_de.manccini
svi u zaklon, ovo meni izgleda radioaktivno.


А тек ове бомбе! Имају и језгро...




myredneckself myredneckself 22:42 11.08.2010

Re: samo jedan :)

А тек ове бомбе! Имају и језгро...

С њима се борим цело лето Мирела, а сад морам да мењам борбену стратегију.
Открила сам им меки трбух, па се то осилило
myredneckself myredneckself 22:45 11.08.2010

Re: samo jedan :)

man ray loves me

MRLM, razumem!
Samo da me mine želja, njammm...
myredneckself myredneckself 22:48 11.08.2010

Re: samo jedan :)

svi u zaklon, ovo meni izgleda radioaktivno.



Ne boj se Marko, nemoj samo da dezertiraš, kajaćeš se
marco_de.manccini marco_de.manccini 22:50 11.08.2010

Re: samo jedan :)

не смем, идем на свадбу крајем месеца, а то је горе од плаже. на плажи те бар нико не познаје.
man ray loves me man ray loves me 23:06 11.08.2010

Re: samo jedan :)


ili calissons...
reanimator reanimator 23:14 11.08.2010

Re: samo jedan :)

marco_de.manccini
svi u zaklon, ovo meni izgleda radioaktivno.


mirelarado

А тек ове бомбе! Имају и језгро...

mirelarado

А тек ове бомбе! Имају и језгро...

Dobro bre, dokle to spamovanje? :)
myredneckself myredneckself 23:20 11.08.2010

Re: samo jedan :)

ili calissons...


Evo ti modle MRLM
Kad napraviš, samo zovi, kršim zavet, izdajem sve živo
myredneckself myredneckself 23:25 11.08.2010

Re: samo jedan :)

reanimator
marco_de.manccini
svi u zaklon, ovo meni izgleda radioaktivno.


mirelarado

А тек ове бомбе! Имају и језгро...

mirelarado

А тек ове бомбе! Имају и језгро...

Dobro bre, dokle to spamovanje? :)

Dobro da si me podsetio, idem da vidim šta mi je tek u inbox-u
man ray loves me man ray loves me 23:32 11.08.2010

Re: samo jedan :)

Evo ti modle MRLM

hvala, ali to prepustam profesionalcima. ja se samo slegnem i kupim...
myredneckself myredneckself 00:08 12.08.2010

Re: samo jedan :)

hvala, ali to prepustam profesionalcima. ja se samo slegnem i kupim...

Ne plaši se profesionalaca, vidi kakve truffles pravimmmmmm...




man ray loves me man ray loves me 00:15 12.08.2010

Re: samo jedan :)

lookin good!
blogovatelj blogovatelj 22:18 11.08.2010

Jos da dodam

Bitlse, upravo se zaludeh...

myredneckself myredneckself 22:52 11.08.2010

Re: Jos da dodam

Bitlse, upravo se zaludeh...

I ja, ovih dana slušam dosta stare stvari
AlexDunja AlexDunja 22:24 11.08.2010

obožavam ovu pesmu:)


just gimme
something to love
a little extra weight would never look
no nicer on nobody else but you
and I could always use a little bit more
to hold on to
myredneckself myredneckself 22:39 11.08.2010

Re: obožavam ovu pesmu:)

obožavam ovu pesmu:)

AD i ja ima da je obožavam, baš je slatka pesmica
NNN NNN 23:02 11.08.2010

Nisam ukapirao

da li je ovo blog o slatkišima ili bikiniju
AlexDunja AlexDunja 23:05 11.08.2010

Re: Nisam ukapirao

NNN
da li je ovo blog o slatkišima ili bikiniju


sigurno nije o štiklama
NNN NNN 23:06 11.08.2010

Re: Nisam ukapirao

moš bit i da je o ogledalu
myredneckself myredneckself 23:08 11.08.2010

Re: Nisam ukapirao

NNN
da li je ovo blog o slatkišima ili bikiniju

NNN, o čemu god hoćeš
Jes' da slatkiši i bikini ne idu zajedno, al večeras nismo kicoši
Jao, kakva praktična vešalica na vratima!
marco_de.manccini marco_de.manccini 23:08 11.08.2010

Re: Nisam ukapirao

слатка мала
myredneckself myredneckself 23:09 11.08.2010

Re: Nisam ukapirao

слатка мала

Вешалица?
myredneckself myredneckself 23:12 11.08.2010

Re: Nisam ukapirao

moš bit i da je o ogledalu

Moš,
pod 1 zgromi staklenog neprijatelja
Edit:
NNN NNN 23:26 11.08.2010

Re: Nisam ukapirao

слатка мала
izvrnuta torta
NNN NNN 23:30 11.08.2010

Re: Nisam ukapirao

man ray loves me man ray loves me 23:35 11.08.2010

Re: Nisam ukapirao

slatka mala izvrnuta torta
svi te vole, svi te hvale
jadna mala izvrnuta torta
vrh ti na dnu stoji...


(na popular demand recitujem i 'odu paperjastom oblačku'...)
marco_de.manccini marco_de.manccini 23:42 11.08.2010

Re: Nisam ukapirao

da, da, ali vidiš kako je NNN uvrnut, pa je umesto izvrnuta napisao prevrnuta.

što ti je podsvest.
brandname brandname 23:42 11.08.2010

Re: Nisam ukapirao

da li je ovo blog o slatkišima ili bikiniju

o slatkišima u bikinijima, kol'ko vidim.
Jukie Jukie 23:48 11.08.2010

Re: Nisam ukapirao

man ray loves me
slatka mala izvrnuta tortasvi te vole, svi te hvalejadna mala izvrnuta tortavrh ti na dnu stoji...(na popular demand recitujem i 'odu paperjastom oblačku'...)

Brze ptice, love spore crve,
što mile,
u dubokooj šuumi
neki glassovi cvi-ile

Iju! dečak! nemoj da me gađaš kamenjem
ili prskaš vodom!
Ne volim to
mirelarado mirelarado 23:55 11.08.2010

Re: Nisam ukapirao

man ray loves me
slatka mala izvrnuta torta
svi te vole, svi te hvale
jadna mala izvrnuta torta
vrh ti na dnu stoji...


(na popular demand recitujem i 'odu paperjastom oblačku'...)


Ко може да не воли снебивљиву аждају? :)
NNN NNN 00:04 12.08.2010

Re: Nisam ukapirao

marco_de.manccini
da, da, ali vidiš kako je NNN uvrnut, pa je umesto izvrnuta napisao prevrnuta.

što ti je podsvest.
Ispravio sam.
(što ti je savest)
myredneckself myredneckself 01:06 12.08.2010

Re: Nisam ukapirao

o slatkišima u bikinijima, kol'ko vidim.

i ne samo o slatkišima brandname, nego i posledicama konzumiranja istih, al' onda šnit za bikini ne važi
brandname dobrodošao/la
myredneckself myredneckself 01:18 12.08.2010

Re: Nisam ukapirao

Jukie
man ray loves me
slatka mala izvrnuta tortasvi te vole, svi te hvalejadna mala izvrnuta tortavrh ti na dnu stoji...(na popular demand recitujem i 'odu paperjastom oblačku'...)

Brze ptice, love spore crve,
što mile,
u dubokooj šuumi
neki glassovi cvi-ile

Iju! dečak! nemoj da me gađaš kamenjem
ili prskaš vodom!
Ne volim to

Slušaj mali, nepristojno je nekog prekidati... dok recituje
Jukie, dobrodošao
brandname brandname 02:46 12.08.2010

Re: Nisam ukapirao

Hvala, yourredneckself
Znam, iz ličnog iskustva, puno o posledicama. Sve sam vol'o, usta me bolela: i slatko, i gorko, i slano, i kiselo, i ljuto, i masno, i gazirano, i alkoholno...
Al' sam, pre desetak godina, postao newborn fitness freak - pošto posle tridesete nema više na božju veresiju... I od tada, kao notorni ortoreksičar, vodim kampanju: "Beli šećer je droga, zasićene masti su otrovi - zabranimo ih!" (Inače sam za legalizaciju skoro svega ostalog.)
Uprkos ubedljivim ličnim rezultatima, slab sam agitator pošto ni ukućane nisam uspeo da preobratim, pakovelim, ovde neću ni da pokušavam.
Žena i deca imaju dovoljno obzira da štekuju slatkiše kako me ne bi dražili, al' vi ovde
natasavb natasavb 08:34 12.08.2010

Re: Nisam ukapirao

brandname
"Beli šećer je droga, zasićene masti su otrovi - zabranimo ih!" (Inače sam za legalizaciju skoro svega ostalog.)
Uprkos ubedljivim ličnim rezultatima, slab sam agitator pošto ni ukućane nisam uspeo da preobratim,


ja svojim to radim na kvarno.
beli secer odavno zemenili zutim, obicno ulje hladno cedjenim, a slatkise im poturam ove lepe integrane kekse i crnu cokoladu. ponekad im ubacim i po neki drugi, da ih zelja mine, ali vidim i oni sve manje imaju potrebu za tim.
beli pirinac odavno zamenili integralnim (mada pre neki dan citam da i nije toliko zdraviji od belog).
sve je to stvar navike.
pakovelim, ovde neću ni da pokušavam.

pametno. vidis kakva je ova MRNS. ja joj serviram dinju, a ona je ocas posla umota u prsut.
myredneckself myredneckself 09:15 12.08.2010

Re: Nisam ukapirao

pametno. vidis kakav je ova MRNS. ja joj serviram dinju, a ona je ocas posla umota u prsut.


podrivačica svih sistema
myredneckself myredneckself 09:24 12.08.2010

Re: Nisam ukapirao

slab sam agitator pošto ni ukućane nisam uspeo da preobratim, pakovelim, ovde neću ni da pokušavam.


brandname

newborn fitness freak

Dobro, drž' se ti zrnevlja brandname, poštujem
kad prođe ova frka, ja ću da prezalogajim nešto lagano na ovu vrućinu
brandname brandname 18:41 12.08.2010

Re: Nisam ukapirao

Dobro, drž' se ti zrnevlja brandname, poštujem

Poštujem i ja al' se, nekako, više držim mesine, pravotikaem.
Proteinski fazon: belo, krta junetina, morska riba, belanca, posni sir, malo pirinča i ovsenih, puno voća i povrća, dobre masti i taj rad. (Yebiga, pa nisam ni ja skroz lud.)
kad prođe ova frka, ja ću da prezalogajim nešto lagano na ovu vrućinu

El su to ozloglašeni rezanci s makom?
Nikad prob'o, a starinom sam ti iz srednjeg Banata. (Davno beše '922.)
Al keva nije iz preka, pa nije gajila taj KundK kulinarski fazon, više ovu orijentalnu Bg-UžaS varijantu.
Da ne bi bilo zabune: i ja poštujem svačiju gastronomsku vokaciju.
brandname brandname 20:05 12.08.2010

Re: Nisam ukapirao

ja svojim to radim na kvarno.

Sve znam, posestrimo, imao sam i ja izvesnih uspeha ali sam kao fanatični perfekcionista vazda nezadovoljan: moji su prevedeni sa suncokretovog na maslinovo, kuva se bez zaprške, samo s junetinom i piletinom (na kvarno im uvaljujem skinless varijantu) - svinjsko im priuštim once a week, tek da ih želja mine - junk im kupim dvaput mesečno (nikad u Meku, ili - nedobog - KFC koji otvaraju vizavi Platoa), gazirano u tragovima, iju posne jogurte, ali zato mleko neće, pirinač samo u sutlijašu, hleb samo onaj farbani beli (što je posebna besmislica)...
slatkise im poturam ove lepe integrane kekse i crnu cokoladu

Hoće i oni, ali od palačinki i sladoleda ne odustaju.
Znaš kako je, borba neprestana
sve je to stvar navike

To je poanta: ja sam se prešaltavao pola godine s "normalne" ishrane na ovu ali sam se prešaltao foreverandever. Sad mi se masno, npr, odjelo.
vidis kakva je ova MRNS. ja joj serviram dinju, a ona je ocas posla umota u prsut

Razumem je. Ja i sad kad zgrešim uvek bude nešto punjeno i/ili rolovano. A dinja i pršut je potpuno savršen kombo.
(Viš kako mi se odjelo)
myredneckself myredneckself 00:19 17.08.2010

Re: Nisam ukapirao

Hvala, yourredneckself

Ha, prvi put neko promenio zamenicu
stefan.hauzer stefan.hauzer 23:39 11.08.2010

=)

o jeeeee...jedna preporuka za štrand(naša kuba )



myredneckself myredneckself 00:28 12.08.2010

Re: =)

o jeeeee...jedna preporuka za štrand(naša kuba )

To hauzer!
Ima da mi sviraju do poslednje kinte u podrumčetu u Temerinskoj, kad se ovih dana porodi Sekret. za urbanizam, posle samo tri meseca i izda mi rešenje za radove za koje inače ne treba dozvola za gradnju za popravku, pajz sad ovo, krovnog pokrivača
stefan.hauzer stefan.hauzer 02:48 12.08.2010

Re: =)



da,da podrumče. prvo,ona pesma od tozovca-ovamo cigani,pa zalomiš sa -evo banke ,cigane moj i na kraju,veliko finale- ciganka sam mala...a kontrabas udara direktno u svaku otpevanu reč,pa ako još se tu krije i neka violinica,čisto da ubrza ritam...ehhhhh(pa bokal 'ladnog vina...) =))

il' plakati,ili se napiti...
angie01 angie01 23:47 11.08.2010

,

myredneckself myredneckself 15:55 12.08.2010

Re: ,

angie01

ej moja angie01
nije lako biti mačka
iris.davidovich iris.davidovich 01:10 12.08.2010

Nema

ti druge, nego internet kupovina. eno ga jaksa ubiva mrave sa svojim online produktom. ako zapne, saljem ja odavde kupaci, its on me
a te jeca-prodavacice su strasne, imaju onaj pogled "krepaj, akrepe" za svakog sa vise od 50 kila
(razumem te, imam i ja visak ove primavera/estate sezone, doduse sve otislo u stomak )
edit: a uskoro ce da izadje iz njega
mlekac mlekac 01:17 12.08.2010

Re: Nema

iris.davidovich
ti druge, nego internet kupovina. eno ga jaksa ubiva mrave sa svojim online produktom. ako zapne, saljem ja odavde kupaci, its on me
a te jeca-prodavacice su strasne, imaju onaj pogled "krepaj, akrepe" za svakog sa vise od 50 kila
(razumem te, imam i ja visak ove primavera/estate sezone, doduse sve otislo u stomak )

Imam ja flint za njih - povedem Princezu...
Pa ih ona zaposli sve do jedne trazeci da isproba SVE MOGUCE BOJE majice, suknje ili kostima...
I dok se one vrte oko nje, ja mozem na miru da razgledam.

Posebna poslastica je kad gospodjica posle jedno dvanaestog isporbavanja zakljuci kako joj se, ipak, NISTA ne dopada i da hoce u drugu radnju!
myredneckself myredneckself 01:44 12.08.2010

Re: Nema

za svakog sa vise od 50 kila

i više od 25 god.
reanimator reanimator 10:21 12.08.2010

Re: Nema

doduse sve otislo u stomak )
edit: a uskoro ce da izadje iz njega

Ne moramo baš sve da znamo
myredneckself myredneckself 10:54 12.08.2010

Re: Nema

edit: a uskoro ce da izadje iz njega

Iris, što ćutiš!?
Beeeeba na viidiikuuuu
myredneckself myredneckself 10:56 12.08.2010

Re: Nema

reanimator
doduse sve otislo u stomak )
edit: a uskoro ce da izadje iz njega

Ne moramo baš sve da znamo

najnestašnije čedo ovog bloga
reanimator reanimator 11:00 12.08.2010

Re: Nema

myredneckself

najnestašnije čedo ovog bloga

Hvala ti..tek sad neću da nadjem ribu :)
Mislim..nisam ja kriv što ti i ja imamo potpuno..ali potpuno drugačije asocijacije :)
myredneckself myredneckself 11:38 12.08.2010

Re: Nema

reanimator

Ne moramo baš sve da znamo

myredneckself

najnestašnije čedo ovog bloga

Hvala ti..tek sad neću da nadjem ribu :)


???
Re, naprotiv, sad će da te spopadnu sve one divne svetice koje vole da misle da decu donose rode, ili... po duhu svetom

reanimator reanimator 11:41 12.08.2010

Re: Nema

myredneckself

Re, naprotiv, sad će da te spopadnu sve one divne svetice koje vole da misle da decu donose rode, ili... po duhu svetom

Njao..držaćemo se za ruke do 2012, a onda ćemo da se pustimo, jer će da krenu da se evakuišu zbog smaka sveta :)
myredneckself myredneckself 11:54 12.08.2010

Re: Nema

Njao..držaćemo se za ruke do 2012, a onda ćemo da se pustimo, jer će da krenu da se evakuišu zbog smaka sveta :)


Ako se ne pustite u toj frci i gužvi, ne znam šta da ti kažem...
držim šipke da bude pre armagedona
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:07 12.08.2010

Re: Nema

Beeeeba na viidiikuuuu

Bravo!

4krofnica 4krofnica 12:29 12.08.2010

Re: Nema

jer će da krenu da se evakuišu zbog smaka sveta


a gde je predvidjena ta evakuacija?
myredneckself myredneckself 12:33 12.08.2010

Re: Nema

a gde je predvidjena evakuacija?

krofnice
Pa kod Marsovima
reanimator reanimator 12:35 12.08.2010

Re: Nema

4krofnica
jer će da krenu da se evakuišu zbog smaka svetaa gde je predvidjena ta -evakuacija?

Tjah..ne znam..gde ih pastir povede :)
myredneckself myredneckself 12:38 12.08.2010

Re: Nema

Bravo!

Jelice, jesu otišli svi svatovi? Kod nas su jedni ostali bogami 2 nedelje, kao...iz daleka su, retko dođu, baš lepo što smo svi zajedno, i ti fazoni
4krofnica 4krofnica 12:40 12.08.2010

Re: Nema

gde ih pastir povede
a ostali ce da se uvale TomiKuruzovicu...
(sto je tesko poverovati da su vanzemaljci u nama, pih..
pa nije to najgore sto nam se desilo..)
iris.davidovich iris.davidovich 15:34 12.08.2010

Re: Nema

Iris, što ćutiš!?

ne postizavam da kazem! doduse, kakve asocijacije ima dear re, bolje sto sam se odala - da se, ne daj boze, ne pomisli da stvarno imam visak
iris.davidovich iris.davidovich 15:36 12.08.2010

Re: Nema

Jelica Greganović
Beeeeba na viidiikuuuu Bravo!

it's a girl
razmisljala sam da te pitam da mi pravis baby shower, ali posto si vec organizovala svadbenu zurku, bilo bi ti mnogo posla
myredneckself myredneckself 16:04 12.08.2010

Re: Nema

razmisljala sam da te pitam da mi pravis baby shower,

Samo ti nju donesi, lako ćemo, sve ćemo se snaći
Ja bih sačekala drugi krug, nekako više znam s muškom decom

mlekac mlekac 16:08 12.08.2010

Re: Nema

iris.davidovich
Jelica Greganović
Beeeeba na viidiikuuuu Bravo!

it's a girl
razmisljala sam da te pitam da mi pravis baby shower, ali posto si vec organizovala svadbenu zurku, bilo bi ti mnogo posla

Tooo!


Evo, ako je Jelica u guzvi, ja cem da napravim baby shower!
I za tebe i za Djinu. Kad je bal nek je zurka!!!!!
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:38 12.08.2010

Re: Nema

razmisljala sam da te pitam da mi pravis baby shower

Može, što da ne samo da se vratim iz Bgd...kad si ti mislila da se odigra to tuširanje?
iris.davidovich iris.davidovich 22:09 12.08.2010

Re: Nema

Jelica Greganović
razmisljala sam da te pitam da mi pravis baby showerMože, što da ne samo da se vratim iz Bgd...kad si ti mislila da se odigra to tuširanje?

evo draga mlekac se ponudila, malo da te odmorimo (hvala, mlekac )
oce ljudi kod tebe, pa to ti je, znaju gde se najbolje jede, pije i zabavlja
radulence radulence 05:04 12.08.2010

.


myredneckself myredneckself 09:13 12.08.2010

Re: .

radulence Ja vas kanda znam sa štranda

Nemoj?!
Tu sam ja na starom mestu, svrati radulence


kukusigameni kukusigameni 06:40 12.08.2010

Ma idi bre

Pre jedno mesec dana, u gradu me sretne prijatelj. Pozdravimo se i on mi posle, onako blagog odmeravanja rece:
-Pa dobro kukusigameni, popravio si se, onako, dooobro.
Ja slezem ramenima, kao ne znam sta da kazem, a prijatelj izbaci:
-Nego sta?! Doslo je vreme da drugi budu lepi!
Pozdrav.

myredneckself myredneckself 09:04 12.08.2010

Šta reći!?

kukusigameni

Nego sta?! Doslo je vreme da drugi budu lepi!

Touché
robylad robylad 07:30 12.08.2010

hehe

I, kako se avlija naposletku provela u tvom drustvu?

myredneckself myredneckself 09:01 12.08.2010

Re: hehe

I, kako se avlija naposletku provela u tvom drustvu?

Zaštitnički, naravno. Čuvarka tajni i snova
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:02 12.08.2010

Kad dođe vreme

kupovanja kupaćih kostima ja uvek pomislim kako šerijatsko pravo uopšte i nije tako loše. Šta fali čadorima? Kakav bre pareo, čador je majka! To je izmišljeno u civilizaciji, onoj koja se bavila ozbiljnim naukama, dok je cela zapadna Evropa još uvek sedela na drveću i radila na tome da dobije preko veze titulu varvara.
Ja samo o tome već jedared ovde pisala blog, ali da ponovim, to neonsko svetlo...pa, nisam došla da sama sebi operišem sivu mrenu, nego samo da probam kupaći!
mirelarado mirelarado 12:16 12.08.2010

Re: Kad dođe vreme

Jelica Greganović
kupovanja kupaćih kostima ja uvek pomislim kako šerijatsko pravo uopšte i nije tako loše. Šta fali čadorima? Kakav bre pareo, čador je majka!


Комплет за плажу популарно назван буркини:




Витак изглед загарантован, а и заштита од штетног зрачења.
reanimator reanimator 12:23 12.08.2010

Re: Kad dođe vreme

Ako vam je uteha, ni muškarci nisu u boljem položaju. Mislim..nema probanja?? Kupiš na nevidjeno i rizikuješ da na plaži izgledaš ko da si sveže pristig'o od varikologa.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana