Sport

Gde su, šta rade?

Milutin Milošević RSS / 29.01.2014. u 22:56

Roger-Federer-12.jpg

Rodžer Federer je danas, iznenada za ceo teniski svet, došao u Srbiju! Očekuje se da će se priključiti reprezentaciji Švajcarske koja ovog vikenda igra protiv Srbije u 1. kolu Dejvis kupa.

Već se znalo da će za Švajcarsku igrati Stanislas Vavrinka. On je pre tri dana osvojio prvi gred slem turnir u godini - Otvoreno prvenstvo Australije. Juče su ga u Ženevi oduševljeno dočekali, a već danas je stigao u Srbiju.

1674352_pic_970x641.jpg

Rafael Nadal neće igrati za reprezentaciju Španije u meču protiv Nemačke zbog toga što u ponedeljak ima zakazan medicinski pregled. No, i pored povrede leđa koja ga je omela da pruži maksimum u finalu Melburna, učestvovaće na svim predstojećim planiranim turnirima: u Buenos Ajresu, Rio de Žaneiru, Indijan Velsu i Majamiju.

11830406752e8ec105f1fd073707186_orig.jpg

Napomena: na ovom blogu dozvoljeni su svi mogući sportski trolovi!



Komentari (97)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Milutin Milošević Milutin Milošević 22:56 29.01.2014

Blog

Mislio sam da samo porazgovaramo o razlozima zbog kojih je Federer naprasno odlučio da dođe u Srbiju, ali me ponela tema
loader loader 23:18 29.01.2014

Re: Blog

Razmišljam
gde li je danas AD ?





Milutin Milošević Milutin Milošević 23:30 29.01.2014

Re: Blog

Primećena na aerodromu, sa cvećem

Bez šale, pitah je i reče da je odmah kupila karte za mečeve. Nije šala: Fed uživo!
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 10:38 30.01.2014

Re: Blog

čuo da se kod nas u Bačkoj dobro jede, rekla mu žena za kulen u Kisaču, pa Fed, ko veli...
Kazezoze Kazezoze 15:43 30.01.2014

Re: Blog



sećate li se sjajnog australijskog plivača iana torpa?
e, pa, momak je upao u veliku depresivnu krizu pojačanu alkoholom i teško da će se ponovo vratiti u bazen.

link
milisav68 milisav68 18:01 30.01.2014

Re: Blog

Kazezoze

sećate li se sjajnog australijskog plivača iana torpa?
e, pa, momak je upao u veliku depresivnu krizu pojačanu alkoholom i teško da će se ponovo vratiti u bazen.
link


jedi-knight jedi-knight 23:04 29.01.2014

...

Ako sam dobro video, za nas neće igrati ni Nole, ni Janko, a ni Viktor. Mogli bi Švajcarci između sebe da igraju, da bude zanimljivije
Milutin Milošević Milutin Milošević 23:14 29.01.2014

Re: ...

Moje mišljenje je da je Federer došao da odigra i dubl, da nas dobiju 5:0, iz inata.
Atomski mrav Atomski mrav 23:32 29.01.2014

Re: ...

Moje mišljenje je da je Federer došao da odigra i dubl, da nas dobiju 5:0, iz inata.

I meni se tako čini...
mirelarado mirelarado 00:58 30.01.2014

Re: ...

Milutin Milošević
Moje mišljenje je da je Federer došao da odigra i dubl, da nas dobiju 5:0, iz inata.


Из ината или "јер су тако у могутјности"? :)
blogov_kolac blogov_kolac 03:45 30.01.2014

Re: ...

Milutin Milošević
...iz inata.

Srbi za kratko vreme uspeli da ostave dubok trag u sportu sa najduzom tradicijom!
Milutin Milošević Milutin Milošević 09:17 30.01.2014

Re: ...

Из ината или "јер су тако у могутјности"?

Jutros čuh zanimljivo obrazloženje: švajcarci žele da ove godine po prvi put osvoje "salataru". Zaista, sada su najjači, pa možda već od prvog kola uigravaju tim i podižu atmosferu i očekivanja. Ovo im je, svakako, samo lep trening. Ko god bio sa druge strane mreže, bolje je odigrati lagan meč u punoj sali nego trenirati sa uobičajenim sparing partnerima u praznoj hali.
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 14:44 30.01.2014

Re: ...

Milutin Milošević
Из ината или "јер су тако у могутјности"?

Jutros čuh zanimljivo obrazloženje: švajcarci žele da ove godine po prvi put osvoje "salataru". Zaista, sada su najjači, pa možda već od prvog kola uigravaju tim i podižu atmosferu i očekivanja. Ovo im je, svakako, samo lep trening. Ko god bio sa druge strane mreže, bolje je odigrati lagan meč u punoj sali nego trenirati sa uobičajenim sparing partnerima u praznoj hali.



To pod moguće - svaki novi do tada neosvojeni trofej i titula su dobrodošli pre peMzije :) Pogotovo što veoma lako mogu do polufinala (a posle uz muku i finala), a ako ove godine ne osvoje, teško da će u nekoj bliskoj budućnosti. Ali bih pomislio i na sledeće razloge:

- koliko god ga ovde nevoleli (kao što ne vole ni mnoge druge sjajne stvari ovoga sveta) Federer je osim što je veliki igrač (neponovljiv mnogi bi rekli, pogotovo oni kojima se lični životni uspeh ne iscrpljuje u pobedama i dostignućima bilo koga i bilo čega što nosi njihovu zastavu ☻ ) i što reče - beše li Aligrudić - onaj pravi, ne ovaj preostali falsifikat ili beše Paja Vujisić? - Dobar čovek (obaška dobar komunista - ditto ) pa je rešio da pomogne Varvinki da se ne preiscrpi pa onda i obnovi povredu kolena. Koliko vidim može lako da se desi da Vavrinka ne mora da odigra drugi meč.

- a malo i da dotrenira pre Dubai turnira, novi reket dobro radi, ali i dalje ima problema sa volejima na mreži (pa možda zaista i odigra dubl) i još par "sitnica"

Filip2412 Filip2412 06:58 30.01.2014

...

ja samo mislim blago onim klincima nasim, imace prilike da odigraju sa fekijem plus sa pobednikom prethodnog granslema

ma davis cup je u svetu tennis fanova manje bitno razgibavanje koje se ne prati bas mnogo, nek igraju drugi Novak se naigrao
Milutin Milošević Milutin Milošević 09:14 30.01.2014

Re: ...

Novak se naigrao

Ma mene ne žulja to što Novak ne igra Dejvis kup. Meni je problem njegovo prenemaganje poslednje godine (najmanje) koje se, eto, nastavlja. Igra samo najveće turnire (OK, mnogi to rade, počev od Federera pa preko Serene - samo su oni to početi tek kad su se približili tridesetoj i postigli baš mnogo toga a on je tel sada u punoj snazi), a onda krene tirada tipa "odmara se od teške sezone i puni baterije po egzotičnim destinacijama". Novak jeste ozbiljan dečko i ima ozbiljan tim pa ne verujem da je ovakvo ponašanje posledica šarlatanstva i "lako ćemo" pristupa. Međutim, nisam baš ubeđen da je ovakav pristup baš dobar. Mislim da Novak značajno gubi što ne igra više. Ipak postoji ogromna razlika između samostalnih treninga, sa kim god se treniralo, i mečeva na turu. Verujem da je to jedan od razloga ne baš najbolje igre, pogotovo loših rezultata u prošlogodišnjim finalima. Konačno, učešće na više turnira naučilo bi Novaka, a pogotovo nas njegove navijače, da bolje prihvatamo poraze - oni su ipak neminovni.
NNN NNN 13:07 31.01.2014

Re: ...

nisam baš ubeđen da je ovakav pristup baš dobar. Mislim da Novak značajno gubi što ne igra više.
Nisi u pravu!
Pristup je odličan jer je Novak već 7 godina za redom u prva 3 (to je ogromno dostignuće)
i drugo: de više da igra?!?
pa u prethodnim sezonama samo je Ferer imao više mečeva od Novaka (i to sve ukupno 5 mečeva više za dve godine, a Ferer "igra sve", a Novak "kalkuliše'')
Svi mi bismo voleli da ga češće gledamo, ali mislim da ima pravo da dozvoli sebi da preskoči poneki turnir u Marinkovoj bari,
već godinama ne menja raspored turnira na kojima igra i to je otprilike to.
alselone alselone 08:06 30.01.2014

Kakav grbavac, kakva sisa

Ne verujem koji nesportski potez.

Posle grbavih Spanaca koji su poslali zdrave ljude na specijalnu olimpijadu ovo mi je najnesportskiji potez za koji sam cuo u poslednje vreme.
blogov_kolac blogov_kolac 13:01 30.01.2014

Re: Kakav grbavac, kakva sisa

?
Nesportski potez!? Pa jos najnesportskiji!?

Treba da znas da Federer od reklama jos uvek zaradjuje vise nego Nole i Rafa zajedno, i iako je ispao iz TOP5 i dalje je "najskuplji" za one koji hoce da ga angazuju da im igra na turniru (samo su slemovi i masters serija obavezni) ili na nekoj egzibiciji. Tako da mi ustvari imamo retku privilegiju sto nam neko takav dolazi u ovu divljinu, bez obzira sto je Srbija realno u ovom trenutku mozda i najjaca teniska nacija uprkos problemima sa Jankovom povredom i Viktorovom suspenzijom (Nole je konstantno u prva dva ATP, a ja ocekujem vec od kraja marta da budemo jedina zemlja sa dve teniserke u TOP10). Cinjenica je da nismo uspeli da odrzimo onaj Beograd Open, pa se sem celendzera i par fjucersa nista drugo ovde ne igra - i sad nam odjednom dolaze u goste zajedno najnoviji sampion Melburna sa najtrofejnijim teniserom u istoriji - a mi u tome vidimo zaveru!? Problem je sto smo mi Novakove uspehe primili previse licno, pa nam je umesto respekta, Federer izgleda najomrazeniji German posle Hitlera.

Ne kazem da u ovoj odluci nema elemenata "in your face", ali kao i uvek kod Federera preovladjuju racionalni motivi i principi. Mi stalno tripujemo da smo centar univerzuma pa se svi prema nama upravljaju, a da nam mozda nije palo na pamet da Federera kod nastupa za svoju zemlju pre svega zanima Svajcarska? Godinama se provlacio po Dejvis Kupu, i u domovini ga zbog toga niko nije preterano prozivao (a kod nas bi ga razapinjali) jer su uvazavali njegove razloge prezauzetosti (vecina tenisera imala je slican turnirski raspored kao on, ali samo on i jos dvojica-trojica su redovno stizali do zavrsnih rundi). A sada kada je Vavrinka dosao iako je upravo osvojio Melburn i postao svetski #3 a Svajcarski teniser #1, zar ne bi Federer ispao "grbavac" i "sisa" da ga ostavlja na cedilu i ove sezone, sto bi vec bila cista arogancija i sebicluk? Takodje, hteo - ne hteo da igra Dejvis Kup, do 2016 zbog ucesca na olimpijadi u Riju cetri puta ce morati da igra, a sto bude stariji teze ce mu padati. Uz to, DK je jedan od retkih trofeja koje nema, a ako prodju Srbiju idu na Belgiju/Kazakhstan - dakle otvoren je put do plufinala, i kada ce da zagrize ako ne ove godine, a sve bi moglo da propadne ako bi se Djokovic iznenada pojavio, a Federer ih ostavio na cedilu?

U najgorem slucaju ovo se moze porediti za kosarkasem koji na 20 razlike za svoj tim, 10 sekundi pre kraja kada su svi stali i cekaju sirenu za kraj, on ide na neometano polaganje da bi upisao dabl-dabl... ako je to nesto "najnesportskije" u sportu, onda stvarno. Najgore sto bi Djokovic sada mogao da uradi je da odreaguje balkanski na "prozivku" (vise tu mislim na patriJotsku javnost, nego Federera) i zaigra bez podrske Janka i Viktora, i bez ijednog treninga. Njegova najveca dosadasnja greska karijere je kada je 2011. podlegao pritiscima javnosti par dana po osvajanju US Opena protivno savetima lekara na silu zaigrao Dejvis Kup protiv Argentine. Do tog momenta imao je u sezoni masu osvojenih turnira ukljucujuci i 3 gren slema, a trenutni skor 63-2 sugerisao je puku formalnost da ce ostvariti najbolju sezonu u ATP istoriji. Nazalost, podlegao je pritisku, poceo da igra mec koji nije trebalo da pocne, povredio se posle prvog seta, i ostatak sezone zavrsio bez ijedne nove turnirske titule, i sa mrsavim skorom 6-4.

MOJA PORUKA NOVAKU: kuliraj, i vec sada Rolan Garos nek ti bude u mislima.
MOJA PORUKA FEDERERU: dobrodosao u Srbiju!
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 15:49 30.01.2014

Re: Federer, The King

alselone
Ne verujem koji nesportski potez.

Posle grbavih Spanaca koji su poslali zdrave ljude na specijalnu olimpijadu ovo mi je najnesportskiji potez za koji sam cuo u poslednje vreme.


Da pojasnimo - pričaš o tome što je Federer došao da igra za Davis Kup selekciju svoje države?

Ako je to (a izvinjavam se ako si misslio na ko zna šta već drugo) ne znam kako je u tvom paralelno0m univerzumu, u ovom mom (a ja se zanosim da je baš moj onaj Osnovni, a ne neki bizaro ;> ) ozbiljna takmićenja se igraju da bi se pobedilo. A za pobedu, najbolji recept je - sportski piznat i od svih odobren - u igru pustiti najkvalitetnije sportiste.

Pa sad, ako je nekome to nesportski - lepo mu bilo u tom dalekom triple bizaro paralelumu ;> (koji je očigledno napućen sve samim elokventnim sisogrbima? ☻)

               
Filip2412 Filip2412 17:59 30.01.2014

Re: Kakav grbavac, kakva sisa

alselone
Ne verujem koji nesportski potez.

Novak sto ne igra?! Ili svajcarci? ne kapiram....
Spiridon Spiridon 08:52 30.01.2014

..

Ljudi, kupite karte i uzivajte. Gledati Vavrinku I Federera u sred Beograda je zaista poklon ljubiteljima tenisa.

Rezultat je najmanje bitan.

Spi

Milutin Milošević Milutin Milošević 09:05 30.01.2014

Re: ..

Mala napomena: igra se u Novom Sadu.
Spiridon Spiridon 09:18 30.01.2014

Re: ..

Milutin Milošević
Mala napomena: igra se u Novom Sadu.


ista prica (samo verovatno malo kulturnija varijanta)


Srđan Fuchs Srđan Fuchs 10:48 30.01.2014

Re: ..

Spiridon
Ljudi, kupite karte i uzivajte. Gledati Vavrinku I Federera u sred Beograda je zaista poklon ljubiteljima tenisa.

Rezultat je najmanje bitan.

Spi



gledaj ga ovaj, centralista, beogradista, to bre kod nas, u glavnom gradu Federativne Republike Vojvodine!
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 15:56 30.01.2014

Re: ..

Spiridon
Ljudi, kupite karte i uzivajte. Gledati Vavrinku I Federera u sred Beograda je zaista poklon ljubiteljima tenisa.

Rezultat je najmanje bitan.

Spi



Jeste, uživo je super, ali ko baš ne može, neka se lepo namesti pred TV, pa može da uživa u višestrukim teniskim majstorijama:

13:30 - Gasquet - Kyrgios (mladac je bogami baš dobro igrao na AO)

14:00 - Bozoljac - Federer

16:00 - Tsonga - Hewitt (u svakom slučaju će biti zabave :) )

16:30 - Lajovic - Wawrinka
stefan.hauzer stefan.hauzer 17:49 30.01.2014

Re: ..

uuu

taman da se izvinim domaćinu,što sam samo
Spiri čestitao na Stenovoj pobedi.
Totalno sam zaboravio.

Nadam se da mi se oprašta. Ako uhvatim vremena
,možda i odem do Spensa. Čisto da proverim kakav stisak ima Federer ili će to AD da uradi za nas?
:)
ecce-florian ecce-florian 17:56 30.01.2014

Re: ..

Spiridon
Milutin Milošević
Mala napomena: igra se u Novom Sadu.


ista prica (samo verovatno malo kulturnija varijanta)



Cccc!!!


Šta uradi duže izbivanje iz sredine od onakog' čo'eka


havejesno. U NS svi samo pjevaju : Moj je život Švicarskaaaaaa
AlexDunja AlexDunja 17:59 30.01.2014

Re: ..

,možda i odem do Spensa. Čisto da proverim kakav stisak ima Federer ili će to AD da uradi za nas?


ipak prošetaj do spensa:)
nisam ja ta vrsta starstruck fana.

ne verujem ni da ću neku fotku da napravim...
ona što mi je milutin napravio mi je dovoljna,
nemam ni neki dobar aparat, a i ona milutinova stoji smotana, kako mi je dao.
drago mi je što je imam, ali ne mislim da je to za moj zid:)

ja ću da idem i uživam u zvuku fedovog forhenda
o kome je spi jednom nadahnuto piso na mom blogu.

zaista me samo tenis tu zanima.
autogrami i protokolarni chit chat sa fanovima, jok:)
Milutin Milošević Milutin Milošević 18:06 30.01.2014

Re: ..

taman da se izvinim domaćinu,što sam samo
Spiri čestitao na Stenovoj pobedi.
Totalno sam zaboravio.

Primljeno
stefan.hauzer stefan.hauzer 18:20 30.01.2014

Re: ..


zaista me samo tenis tu zanima.
autogrami i protokolarni chit chat sa fanovima, jok:)

a tradicija?

znaš da je zezanje dozvoljeno
,sve dok ne ustanovimo da određeni sportista ima čvrst stisak.
koliko znamo
; Fed verovatno ima stisak kao devojčica
(zato plače)

AlexDunja AlexDunja 18:23 30.01.2014

Re: ..

; Fed verovatno ima stisak kao devojčica
(zato plače)


pa svi plaču, sem novaka
i huankarlosa
AlexDunja AlexDunja 09:25 30.01.2014

dream come true:)

ne znam zašto pripisuješ inat tradicionalno
racionalnim švajcarcima.

imaju, trenutno, na papiru najbolji
dc tim na svetu. fedov trener i najbolji prijatelj
je selektor. imaju konačno mogućnost da osvoje taj kup.

znaju da je novak u srbiji i da može da odluči da igra.

sten je sigurno premoren i izduvan kao balon emocionalno,
posle osvajanja ao...

ako bi novak igrao, teško bi sam vavrinka pobedio.

meni to izgleda kao potpuno racionalna odluka,
fed je u dobroj formi, trebaju mu mečevi da se navikne na novi reket.
Milutin Milošević Milutin Milošević 09:29 30.01.2014

Re: dream come true:)

ne znam zašto pripisuješ inat tradicionalno
racionalnim švajcarcima

Pa, malo ih znam
AlexDunja AlexDunja 09:31 30.01.2014

Re: dream come true:)

Pa, malo ih znam

ne sumnjam, samo ako novak bude igrao,
nikakve šanse za 5:0 nemaju...
alselone alselone 09:53 30.01.2014

Re: dream come true:)

znaju da je novak u srbiji i da može da odluči da igra.




1. Prate svaki Novakov korak. Da, sigurno. Novak je mozda nocas otisao na drugi kraj sveta.
2. Mecevi se ne odlucuju danas za sutra. Postoji plan, program, tempo, trening, raspored, odmor, forma...
AlexDunja AlexDunja 10:03 30.01.2014

Re: dream come true:)

2. Mecevi se ne odlucuju danas za sutra. Postoji plan, program, tempo, trening, raspored, odmor, forma...
pa da. sten je baš imao vremena za sve to.

pa i fed je poslednjeg dana odlučio da dođe.
kad je objavio raspored za ovu godinu, dejvis kupa nije bilo.


alselone alselone 10:06 30.01.2014

Re: dream come true:)

pa i fed je poslednjeg dana odlučio da dođe.


Aha, ti mislis da je on bas poslednjeg dana odlucio? Bas kao basket ispred zgrade. Doviknemo se s prozora pa ko je slobodan on sidje da pikamo.

Jeste, tako je bilo.
AlexDunja AlexDunja 10:12 30.01.2014

Re: dream come true:)


Aha, ti mislis da je on bas poslednjeg dana odlucio?


jbt, pa igrao je ozi oupen do pre 5 dana,
cele prošle godine ga je mučila povreda...
ima novi reket, i u tenisu se dešava da ne može
baš sve da se isplanira. izjavljivao je da ne zna da li će moći
da igra dc, jer pre brizbejna nije imao pojma u kakvoj je formi,
i kako će se reket ponašati u mečevima.
jer mečevi i trening nisu isto.

i ti si najčešće racionalan u komentarima,
a kad se pomene fed, takva para ti krene na uši
da je to ekstremno zabavno:)

AlexDunja AlexDunja 10:16 30.01.2014

Re: dream come true:)

uostalom, evo šta kaže obradović:

- Ne znam, ne mogu to da komentarišem - uz osmeh je rekao selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović, sugerišući da će se Novakovo ime naći u ćupu na žrebu u Gradskoj kući u Novom Sadu danas u 13 časova. Poznato je da selektori imaju pravo na izmenu prijavljenog tima do sat vremena pre početka žrebanja.
alselone alselone 10:31 30.01.2014

Re: dream come true:)

i ti si najčešće racionalan u komentarima,
a kad se pomene fed, takva para ti krene na uši
da je to ekstremno zabavno:)


Pa da, ja ovo gledam racionalno. Nema sanse da se se proracunati Svajcarci (i racionalni kako si sama rekla) ponasaju ovako ko muva bez glave.
AlexDunja AlexDunja 10:39 30.01.2014

Re: dream come true:)

ponasaju ovako ko muva bez glave.

zašto kao muva bez glave?

čekali su da vide kako će proći na oziju,
i doneli racionalnu odluku u poslednjem trenutku.

dejvi kup je takmičenje koje se prepliće sa atp turom,
i nije nimalo neobično da se to radi, naprotiv, uobičajeno je.
zato se i ne znaju timovi do sat vremena pre žreba.

pokazalo se da je fed zdrav, da igra dobro,
da mu treba još mečeva da bude na trenutnih 100 posto.

i: proračunati swiss proračunao da je dobro da se priključi
vatikanu, masonima, rozenkrojcerima i hogaru u njihovoj misiji
poniženja svega što je srpsko, big time:)

i btv, ona preporuka na onom tvom gornjem komentaru je moja:)
alselone alselone 10:49 30.01.2014

Re: dream come true:)

i: proračunati swiss proračunao da je dobro da se priključi
vatikanu, masonima, rozenkrojcerima i hogaru u njihovoj misiji
poniženja svega što je srpsko, big time:)


Eto ti sad, nismo mi tu bitni. Uradio bi on to svima, ne samo Srbima.

Sazecu sve sto sam hteo da kazem u jednu recenicu - ovo nije sportski potez. That's all folks.

i btv, ona preporuka na onom tvom gornjem komentaru je moja:)

Hvala. Evo i tebi jedna.
AlexDunja AlexDunja 11:08 30.01.2014

Re: dream come true:)

- ovo nije sportski potez.

možeš li da obrazložiš?

šta tu ima nesportsko?

pa svaki klinac na svetu koji uzme reket u ruke,
sanja da makar razmeni koju loptu sa čovekom koji igra najlepši
i tehnički savršen tenis, sa legendom sporta.

sigurna sam da i naši klinci nisu izuzetak,
a imaće priliku da odigraju kompetitivni meč.

čak i da ne igra novak, samo to bi pravom ljubitelju tenisa trebalo da bude dovoljno. i naravno, pravi ljubitelji igre, ne navijači patriote,
će imati priliku da vide osvajača svega što se u tenisu može osvojiti uživo.

još da se stvarno pojavi novak, onda ćemo imati prilike da
vidimo najbolji tenis koji se trenutno može odigrati na ovoj planeti.

ono o devojci i ljubavi je neprimereno,
i daleko od dobrog ukusa. ne iznenađuje me,
ali ti ne priliči.
alselone alselone 11:23 30.01.2014

Re: dream come true:)

još da se stvarno pojavi novak, onda ćemo imati prilike da
vidimo najbolji tenis koji se trenutno može odigrati na ovoj planeti.


Zao mi je, ali ovo nije istina. Fed je daleko od najboljeg tenisa na planeti. Nekad je bio, danas vise nije.

ono o devojci i ljubavi je neprimereno,

Izvini ako ako ti je neprimereno. Pisao sam je kao salu. Obrisacu.
AlexDunja AlexDunja 11:49 30.01.2014

Re: dream come true:)

Zao mi je, ali ovo nije istina. Fed je daleko od najboljeg tenisa na planeti.


ne slažem se. ne igra kao nekad, ali je upravo odigrao polufinale
ozija. i možda nije uspešan kao nekad, ali je tehnički još uvek neprevaziđen.

mečevi između novaka i njega su po mom
mišljenju mečevi u kojima se igra najraznovrsniji,
najmaštovitiji, dakle i najbolji tenis.

ako misliš da su to petosatni mečevi sa nadalom
sa razmenama od 50 udaraca sa osnovne linije,
onda drugačije gledamo na tenisko umeće:)
Spiridon Spiridon 15:35 30.01.2014

Re: dream come true:)

Pa da, ja ovo gledam racionalno. Nema sanse da se se proracunati Svajcarci (i racionalni kako si sama rekla) ponasaju ovako ko muva bez glave.


predrasuda

to moze i da se pogleda iz drugog ugla. Fedex vise nije prvi u gradu ali je do sada bio prvi u selu (Svici). E vidis, sada vise nije prvi ni u selu zato sto je Stanija pocepao i Noleta i Rafu. Sve novine u Svajcarskoj samo o njemu pisu. I da posle svega jos ispali za Dejvis kup ... bilo bu too much (a i nedostaje mu u kolekciji trofeja).

Stanija im svima pomrsio konce sa onim jednorucnim minobacacem od bekenda
Filip2412 Filip2412 18:23 30.01.2014

Re: dream come true:)

Sazecu sve sto sam hteo da kazem u jednu recenicu - ovo nije sportski potez. That's all folks.
Svasta.

Ja koliko znam federer ne treba da najavi nikome niti je duzan tebe licno da pita niti bilo koga iz naseg tima da li sme da igra ili ne.

A ovi sto ce imati prilike da vide Federera u Novom Sadu i piske od srece kao i nasi teniseri koji ni u snu inace ne bi imali prilike da igraju protiv federera mogu samo da budu srecni sto je dosao.

Prvi put dolazi covek u Srbiju, jedan od najboljih svih vremena i to je nesportski potez!


tyson tyson 15:24 01.02.2014

Re: dream come true:)

pravi ljubitelji igre, ne navijači patriote, će imati priliku da vide osvajača svega što se u tenisu može osvojiti uživo.

Pa ne baš svega

Zato je valjda i došao da igra za Švajcarsku u DK


AlexDunja AlexDunja 15:51 01.02.2014

Re: dream come true:)


Pa ne baš svega


tačno:)
fali mu i nekoliko mastersa, ali nisam
mislila baš bukvalno sve...


Kazezoze Kazezoze 11:22 30.01.2014

obradović...

da sam ja na njegovom mestu dao bih šansu dojučerašnjim juniorima milovanoviću i onom malom laslu đere...neka se kale sa velikim imenima svetskog tenisa jer verovatno ni jedan od njih neće imati šansu da zaigra protiv federera.
oni tek počinju svoju karijeru, a federerova se bliži kraju.

mislim, kad je već novak zauzet skijanjem, a janko pelenama, zašto ne dati šansu mladima, ionako se ne očekuje nikakav rezultat od ovog meča.
Milutin Milošević Milutin Milošević 18:08 30.01.2014

Sutra

Kao što rekoh, svaki sportski trol je dobrodošao. Pozovam vas stoga da sutra ovde ćaskamo o mečevima. Ukoliko neko ne postavi poseban blog za Dejvis kup.
AlexDunja AlexDunja 18:09 30.01.2014

Re: Sutra

ja podnosim izveštaj, kad se vratim iz ns:)
Milutin Milošević Milutin Milošević 18:17 30.01.2014

Re: Sutra

U redu - mi te virtuelno podržavamo.
Kazezoze Kazezoze 19:00 30.01.2014

Re: Sutra

greška
razmisljam razmisljam 19:09 30.01.2014

Re: Sutra

AlexDunja
ja podnosim izveštaj, kad se vratim iz ns:)


Девојко,
уживај за све паре.
AlexDunja AlexDunja 19:25 30.01.2014

Re: Sutra

Девојко,
уживај за све паре.

oću
Kazezoze Kazezoze 20:23 30.01.2014

Re: Sutra

greška
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 21:54 30.01.2014

Re: Sutra

razmisljam
AlexDunja
ja podnosim izveštaj, kad se vratim iz ns:)


Девојко,
уживај за све паре.


Mene čudi da se to igra u Novom Sadu a ne u Beogradu ...<<< Link
Spiridon Spiridon 14:13 31.01.2014

Re: Sutra

ja podnosim izveštaj, kad se vratim iz ns:)


aaa znas da mu ne dolazi Mirka znaci
ecce-florian ecce-florian 08:03 01.02.2014

Re: Sutra

AlexDunja
ja podnosim izveštaj, kad se vratim iz ns:)

Nadnaslov

AD je videla Feda
Milutin Milošević Milutin Milošević 21:52 30.01.2014

Zanimljivo

Videste li vest:

Trener Pari Sen Žermena Loran Blan neće predvoditi tim sa klupe u duelu sa Bajerom iz Leverkuzena, suspendovan je zbog kašnjenja na prethodne mečeve.

Kaznila ga UEFA.
fantomatsicna fantomatsicna 23:36 30.01.2014

Iyvinjavam se za trol

Milutin Milošević Milutin Milošević 09:12 31.01.2014

Re: Iyvinjavam se za trol

Nije sportski ali je uvek dobrodošli trol. Ljudi, pogledajte po kućnim apotekama - neophodno je naći ovaj lek!
alselone alselone 09:20 31.01.2014

Za onu trojicu sporijih i funkcionalno

nepismenih.

Rekao sam da je nesportski i nefer menjati timove i pojaviti se kao pi*da u poslednji momenat cak i na basketu u kvartu.
kukusigameni kukusigameni 10:17 31.01.2014

Re: Za onu trojicu sporijih i funkcionalno

alselone
nepismenih.

Rekao sam da je nesportski i nefer menjati timove i pojaviti se kao pi*da u poslednji momenat cak i na basketu u kvartu.


A šta je onda onaj ko se na basketu nije pojavio, bilo da mu je ćale zabranio ili da je sam ostao kod kuće?
Mislim da komparacija sa basketom ne stoji.
To sam 'teo da kažem.
alselone alselone 10:53 31.01.2014

Re: Za onu trojicu sporijih i funkcionalno

A šta je onda onaj ko se na basketu nije pojavio, bilo da mu je ćale zabranio ili da je sam ostao kod kuće?
Mislim da komparacija sa basketom ne stoji.


Kod nas u kvartu bi stajala.
Filip2412 Filip2412 22:56 31.01.2014

Re: Za onu trojicu sporijih i funkcionalno

Rekao sam da je nesportski i nefer menjati timove i pojaviti se kao pi*da u poslednji momenat cak i na basketu u kvartu.
nebuloze pricas prijatelju, spisak timova se valjda menja do momenta dok je dozvoljeno...

sta je sledece... lazne oci su nesportske kod forhenda!
alselone alselone 09:39 01.02.2014

Re: Za onu trojicu sporijih i funkcionalno

nebuloze pricas prijatelju, spisak timova se valjda menja do momenta dok je dozvoljeno...


Ponovo odgovaras na nesto sto nisam rekao. Ako pogledas ponovo videces da nisam rekao kako je potez protivan propisima ili kako je nedozvoljen. Rekao sam samo kako je nefer i nesportski.

sta je sledece... lazne oci su nesportske kod forhenda!

To je umece borbe a ono drugo je umece prevare.
alselone alselone 09:41 01.02.2014

Re: Za onu trojicu sporijih i funkcionalno

....
Milutin Milošević Milutin Milošević 10:26 31.01.2014

Dejvis kup

Počele su borbe prvog kola ovogodišnjeg izdanja. Japan i Kanada do sada igraju 1:1 (Nišikori dobio Polanskog a Dančević Soedu). Šteta što zbog povrede ne igra Raonić. Biće neizvesan krajnji rezultat jer Kanadjani imaju ubitačan dubl Nestor-Pospišil. Očekivano je da Nišikori dobije Dančevića pa će krajnji rezultat zavisiti od poslednjeg meča.

Počeo je i meč Kazahstan - Belgija. Meni se čini da su domaćini favoriti (Kukuškin i Golubev protiv Govana i Bemelmansa).

Čini mi se i da su Nemci favoriti protiv oslabljenih Španaca, Francuska protiv Australije, svakako Češka protiv Holandije, čak i SAD protiv Velike Britanije, bez obzira što za ove igra Endi Mari.
tyson tyson 15:18 01.02.2014

Re: Dejvis kup

Počele su borbe prvog kola ovogodišnjeg izdanja. Japan i Kanada do sada igraju 1:1 (Nišikori dobio Polanskog a Dančević Soedu). Šteta što zbog povrede ne igra Raonić. Biće neizvesan krajnji rezultat jer Kanadjani imaju ubitačan dubl Nestor-Pospišil. Očekivano je da Nišikori dobije Dančevića pa će krajnji rezultat zavisiti od poslednjeg meča.

Pa jel' ima neko u kanadskom timu da nije iz istočne Evrope

Polanski-Dančević-Raonić-Nestorović-Pospišil

Zvuči kao 'najbolja petorka' sa sveslovenskih sokolskih susreta u Pragu 1932.


alselone alselone 15:13 31.01.2014

Bozoljac

Bozoljac igra mec zivota a Federer izgleda kao da su ga krave zvakale. Mozda se i desi cudo.

Idemo Ilija!
NNN NNN 15:20 31.01.2014

Očekivano

Bozoljac dere Federera

Svi znaju da se Federer na Vimbldonu 2009. izvukao samo zato što je jurio rekord,
pa Ilija nije hteo da mu kvari.
Sad ga Ilija loži,
pušta set lopte, pa onda servira malo sporije, da bi duže trajalo uživanje..

Nadamo se da će i Lajović uspeti da iskoristi Vavrinkin umor,
pa da ni ne mora da se igra u nedelju (jer dubl lagano dobija)
mada bi bilo sportski od Rođe da ispoštuje i ove mladunce da u revijalnim mečevima malo oštre zube.

NNN NNN 16:09 31.01.2014

Re: Očekivano

Šta bi Iliji da posustane kad je bilo najslađe? (priča njegovog života)

Ovako možda se Švajcarci i provuku

A što se tiče (naših) sledećih protivnika,
Kazahstan (očekivano) vodi.
Posebno je neizvesno bilo na meču Golubev - Gofan koji je dobio domaći igrač posle skoro 5 sati (12:10), inače ovaj nejaki Gofan je propustio 5 meč lopti,
a onda je Kazak uzvratio, ali je iskoristio 5. meč loptu.
Milutin Milošević Milutin Milošević 16:40 31.01.2014

Re: Očekivano

Nažalost, nisam baš mogao da pratim zbog obaveza, ali sam gledao kraj drugog seta (što je valjda bilo najzanimljivije). Šteta što je Ilija propustio priliku da dobije set. Ne kažem da bi ga dobio, ali bi bilo lepo.

Lajović počeo dobro, ali je i za njega pitanje koliko dugo će se držati.

Inače, meč je zanimljiv i zato što 3/4 igrača igra jednoruki bekend, što se retko događa.
Milutin Milošević Milutin Milošević 18:49 31.01.2014

Re: Očekivano

Drži se Lajović - vratio brejk, napeto u četvrtom setu.

Popustila pažnja gledalaca. Sala se skoro ispraznila od kada je otišao Federer. A nešto nema ni komentara ovde

EDIT: Ipak izgubio. Imao dve set lopte u četvrtom, jednu na svoj servis, ali nije izdržao. Žao mi dečka. I u decembru i danas je stavljen u položaj da mora da pobedi znatno bolje rangirane od sebe. Veliki je to pritisak, koji nije baš trebao mladom momku koji tek ulazi među 100 najboljih na svetu.
AlexDunja AlexDunja 22:04 31.01.2014

evo ovako:)

kupila sam karte kasno pa sam dobila šugava sedišta.
srećom, verovatno oni koji su dobili džaba nisu hteli da se štarapaciraju
po užasnoj košavi, pa sam se uglavila na zapadu,
u nekom 9. redu tu negde oko osnovne linije.
da lepo mogu da vidim ceo teren, a posebno kretanje igrača.
+ da čujem, i trupkanje i tapkanje i udarce:)

ukratko: fed je savršen, on zaista klizi po terenu, nijedan
korak ne može da se čuje, spi, onaj bič forhend zviždi.

svi ostali, čak i klinci koji skupljaju loptice se čuju
kad trče.

i još nešto. neverovatno je pažljiv prema skupljačima loptica.
kad se završi njegov servis, pokupi od njih sve loptice koje su
ostale na toj strani terena ion ih lagano prebacuje klincima sa suprotne strane,
pravo u ruke. nisam videla nijednog od ovih ostalih da to radi.


ilija se držao set i po. servirao je odlično,
ali moj utisak je da je fed čekao trenutak da podigne igru.
izgledao je malo dekoncentrisano u drugom setu, promašivao
ono po metar....
i kad se vratio, to jest, vratio brejk, čulo se jedino c'mon:)

videli smo par dobrih lobova, i nekoliko onih smečeva.

autograme je potpisivao jedno dvadesetak minuta.

ilija je bio ok:) mislim da je dao sve od sebe.
kad bi mogao da priušti sebi pravi tim, a mislim da to nikada nije mogao,
on bi bio daleko bolje plasiran.

to sam bila dužna o fedu i iliji.
videču da li ću večeras o vavrinki i lajoviću,
u svakom slučaju, to u nastavku izveštaja:)
Milutin Milošević Milutin Milošević 22:16 31.01.2014

Re: evo ovako:)

Lep izveštaj - hvala. Vidim da si uživala
AlexDunja AlexDunja 23:17 31.01.2014

Re: evo ovako:)

Vidim da si uživala

jesam:)
bili su u nekom trenutku, u redu iza mene neki
koji su bili baš protiv feda, i navijali ono, glasno:))
kad promaši: ajde opet, samo tako....

bilo mi zanimljivo, kad je vratio brejk,
i kad je počeo da igra ozbiljno, čula sam:
kako? kako?
NNN NNN 23:51 31.01.2014

Re: evo ovako:)

AlexDunja
... fed je savršen...

Nemaš pojma koliko mi je drago zbog tebe,
ovako nešto baš nisi očekivla
(da ga iznenada gledaš uživo - a zaslužila si)
Šteta što nije igrao i Novak da upotpuni spektakl
(mada onda verovatno ishod po Federera nebi bio ovako pozitivan)
Uživaj
AlexDunja AlexDunja 00:12 01.02.2014

Re: evo ovako:)

Šteta što nije igrao i Novak da upotpuni spektakl
(mada onda verovatno ishod po Federera nebi bio ovako pozitivan)

šteta što nije igrao novak, tu se slažem,
ali ishod bi za mene bio isti, ma koji rezultat bio.
novak bi verovatno od feda izvukao više,
i ja ne bih imala problem da fed izgubi meč.
nemam problem ni kad novak izgubi meč.

pričam večeras telefonom sa prijeteljem, i on me pita i
kako si navijala? ja rekoh, ako mi veruješ, uopšte nisam pratila rezultat.
samo sam gledala šta se dešava na terenu...
tek neka tercijarna percepcija mi je hvatala ko je rezultatski u prednosti.
to je lepota uživo mečeva:)
Milutin Milošević Milutin Milošević 00:37 01.02.2014

Re: evo ovako:)

uopšte nisam pratila rezultat.
samo sam gledala šta se dešava na terenu...

Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 03:22 01.02.2014

Re: evo ovako:)

samo sam gledala šta se dešava na terenu...


Eh, pa da, lako je vama koji ne morate da slušate kako komentator gost, neki već genijalac (valjda reče onaj "pravi" komentator da je neki od bivših selektora - moguće da je Petrović) objašnjava, sve u stilu užasno je kada naše selo izgubi pa nas popale, opljačkaju i siluju nam žene, ali je super kada mi pobedimo pa ih opljačkamo, popalimo i silujemo žene, kako je super kada Đoković udari skraćenu loptu (on to udari u žaru igre, jelda!), ali da je baš ružno kako Federer dropšotuje, jerbo su njegovi drop-šotovi isključivo u cilju da pokaže koliko je bolji ;>





ecce-florian ecce-florian 08:09 01.02.2014

Re: evo ovako:)

videču da li ću večeras o vavrinki i lajoviću,
u svakom slučaju, to u nastavku izveštaja:)

Drugarice, najsigurnije je da kreneš peške ( fruškogorski marš) budući da je prevoz malo u zastoju.
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 11:28 01.02.2014

Re: evo ovako:)

i još nešto. neverovatno je pažljiv prema skupljačima loptica.


Jah, to stalno pominju (barem ko sluša teniske komentatore engleskog govornog područja ) a to kao stoga što je i on sam počeo kao ball boy. Ovi što mu zameraju kako dropšotuje bi sigurno rekli da je i to samo gluma kako bi pokazao koliko je bolji ;>

Elem, oko ball boyova (i girlova :) ) valjda Monfis uvek kaže molim i hvala glede peškira.
Milutin Milošević Milutin Milošević 16:12 01.02.2014

Re: evo ovako:)

glede peškira

Mani je baš džiberski kad samo baze peškir iza sebe, bez gledanja, a jadni klinci treba daa trče za njima kao senke
AlexDunja AlexDunja 16:49 01.02.2014

Re: evo ovako:)

Mani je baš džiberski kad samo baze peškir iza sebe, bez gledanja, a jadni klinci treba daa trče za njima kao senke


i još je džiberskije kad istresu nos u peškir,
kao da toj deci nije dosta da se lepe u njihov znoj...
Milutin Milošević Milutin Milošević 16:11 01.02.2014

Rezultati

Prvi dan prošao prilično po očekivanjima. Meni iznenađenje to što je Vard dobio Kverija (UK-USA 2:0).

Naši opet "nesrećno izgubili set". Šteta
AlexDunja AlexDunja 16:51 01.02.2014

Re: Rezultati

kad smo kod iznenađenja
krstin pobedio bagdatisa
Milutin Milošević Milutin Milošević 17:40 01.02.2014

Re: Rezultati

Da, napisah komentar na vest: gde baš u Zagrebu da im pobedi zeta

Kada vidim sada ovaj dubl, i kada malo mirnije analiziram mečeve od juče, mislim da je ovaj susret odlično iskustvo za naše mlade tenisere. Kad bi samo još malo dobili u rezultatu, bilo bi savršeno (ne mirlim da pobedjuju, nego da osvoje što više setova, barem).
Milutin Milošević Milutin Milošević 17:19 02.02.2014

Lep završetak vikenda

Naši mladi momci pobedili u oba, za meč nevažna ali za njihovu karijeru važna, singla. Baš lepo. Ipak se dobro završilo
AlexDunja AlexDunja 17:29 02.02.2014

Re: Lep završetak vikenda

aši mladi momci pobedili u oba, za meč nevažna ali za njihovu karijeru važna, singla. Baš lepo. Ipak se dobro završilo


baš dobro.
dušan ulazi u prvih 100.

nadam se da ćemo ga češće gledati na većim turnirima.
kao i ostale mlade nade.
Milutin Milošević Milutin Milošević 18:38 02.02.2014

Re: Lep završetak vikenda

Lajović je već od sutra na ATP turniru u Zagrebu, u glavnom žrebu + ima za protivnika kvalifikanta. Lepa prilika!
Milutin Milošević Milutin Milošević 14:19 03.02.2014

Re: Lep završetak vikenda

Peđa Krstin prošao tri kola kvalifikacija za turnir u Zagrebu! Pored Bagdatisa (prvi nosilac, u prvom kolu), upravo pobedio i Fišera (osmi nosilac).

Možda ga žreb spoji sa Lajovićem, što i bih i ne bih voleo
AlexDunja AlexDunja 15:18 03.02.2014

Re: Lep završetak vikenda

Peđa Krstin prošao tri kola kvalifikacija za turnir u Zagrebu! Pored Bagdatisa (prvi nosilac, u prvom kolu), upravo pobedio i Fišera (osmi nosilac).

i onog nezgodnog italijana...
dobro je. dušan ipak nije u 100, 101. je,
treba mu da prođe prvo kolo:)

juče je na lajv renkingu bio 97.
Milutin Milošević Milutin Milošević 16:39 03.02.2014

Re: Lep završetak vikenda

i onog nezgodnog italijana...

Da, Kunzija. On je do skoro pobeđivao i Peđu i Nikolu Milojevića u juniorskoj konkurenciji
Milutin Milošević Milutin Milošević 23:19 03.02.2014

Re: Lep završetak vikenda

Ipak Lajović protiv Krstina u prvom kolu, sutra predveče

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana