Politika

Vučić - poslednja karta Srbije za EU

Nebojsa Krstic RSS / 17.07.2016. u 19:08

 

 

 

Prethodnih nedelja najpre je Boris Tadić optužio Dačića da je sarađivao sa s kriminalcima, te da je odavao informacije narko-klanu. Onda se oglasio Dragan Marković Palma rekavši da je “sve to pakovao pokojni Miki Rakić”, koji je uz to i ucenjivao šefa socijalista. Bili ste u to vreme u toku sa svime što se dešavalo u državi, pa nam recite šta je od ovoga istina?

Ako je Dačić sarađivao sa kriminalcima, a Tadić to znao, morao je odmah da reaguje, a ne sad. Ako je tada čuvao skupštinsku većinu i Vladu, sad je kasno za naknadnu pamet. Jednostavno, čitava ta rasprava deluje kao pijačarsko prepucavanje i degradira obojicu. A Palma se setio da govori laži o Rakiću dve godine pošto je Miki umro, dakle, sad kad ne preti opasnost da mu Rakić odgovori. Kukavičko i lupeško ponašanje.

Kakva je bila uloga Mikija Rakića u vreme kad je Tadić bio predsednik države?

Miki Rakić se bavio koordinisanjem službi bezbednosti i formiranje tima koji će pronaći haške optuženike. Od svih nas u kabinetu, Rakić je radio najodgovorniji, najteži i najopasniji posao. A verovatno i najkorisniji, jer je neotkrivanje Mladića značilo praktični kraj bilo kakve evropske perspektive za Srbiju.

Zašto u poslednje vreme toliko blate pokojnog Rakića? To je činio čak i Dragan Šutanovac...

Kod Šutanovca, Pajtića i sličnih je sledeći slučaj: pošto su bili potpredsednici DS u vreme izbora 2012. bilo je neophodno obeskriviti sebe za izborni poraz. Kako? Pa tako što će se reći da su Tadićevi saradnici vodili DS, oni su krivi i za poraz i za sve kasnije nevolje...a Pajtić, Šutanovac, Ješić i društvo su neki novi izvanredni ljudi koji su, zaboga, priskočili da spasu DS iz kandži zlih saradnika. To je taj spin. Treba neko da ih pita zašto su kao potpredsednici DS ćutali do 2012. ako je neko drugi vodio stranku umesto njih i zašto su se toga setili tek sad...Ili su tada bili kukavice ili sada lažu. Šta je od ta dva? Ti napadi s obzirom na kvalitet pomenutih ličnosti, nisu čudni. Čudno je to što Tadić nema potrebu da odgovori i odbrani svog najbližeg saradnika koji ne može više sam da se brani.

I Dačić tvrdi da su se Tadić i Rakić s jedne strane kleli u prijateljstvo, a s druge su mu pakovali afere?

Pa Dačić mora nekako da pokuša da zabašuri to što se priča, filmove koji s vremena na vreme isplivaju i slično.

Je li postojao plan, kako to tvrdi Dačić, da on bude srpski Sanader?

Ne. Dačić sebe precenjuje.

Otvoreno je nedavno i pitanje sudbine 20 miliona evra iz “crnog fonda” DS, koji je svojevremeno vodio Miki Rakić, a za koji se ne zna gde je završio. Jel vama to poznato? Tadić je pokušavao da sazna gde su milioni, ali mu nije pošlo za rukom...

Prvi put sam to čuo kad sam pročitao u nekim novinama. Je l' to bilo kod vas? Ako ste vi pisali o tome, morali biste da pitate svoj izvor.

Spekuliše se da bi Vuk Jeremić, nekadašnji šef srpske diplomatije i bivši visoki funkcioner demokrata, mogao da zna gde je zavšilo tih 20 miliona...

To je vrhunska glupost. Pa kakav je Vuk bio faktor u DS-u? Uostalom, da je to tako, zar bi ga sadašnji rukovodioci onomad tako oduševljeno izbacili? Čuvali bi ga kao malo vode na dlanu (smeh)...Nego, manimo se gluposti i podsetimo se, DS je jedina stranka na svetu, u istoriji demokratije, koja je svog člana izbacila zbog nedolaska u Skupštinu, u trenutku dok ovaj predsedava Generalnom skupštinom UN.

Kako vam danas izgleda DS?

Izgleda mi u skladu sa svojim poslednjim izbornim rezultatom. Katastrofalno. Vučić ih vezao u mornarski čvor, a oni nit' umeju da se raspetljaju, nit' da čvor preseku. Žao mi je što je stranka u kojoj sam član 25 godina i u kojoj su bile onakve intelektualne veličine, danas biva uništavana i srozavana od grupe potpuno nekompetentnih likova koji nemaju ideju, nemaju politiku, niti uopšte razumeju smisao svog postojanja na političkoj sceni Srbije.

Kazali ste da je DS na početku imala pamet, u Đinđićevo vreme dobila je mišiće, u Tadićevo vreme vlast, a da sad nema ni pamet, ni mišiće, ni vlast. Kako je došla u ovu situaciju?

Tako što se DS pretvorila u konfederaciju tri stranke: vojvođanske, šumadijske i beogradske. Sve su tri stranke finkcionisale zasebno, a samo prividno kao jedna. Onda su pojedini partijski šerifi pomislili 2012. da će imati mnogo bolju perspektivu ako spreće Tadića da opet postane predsednik. Pa su aktivno opstruisali predsedničku kampanju i same izbore "zaboravivši" na uobičajenu aktivaciju svojih birača. Ukratko, DS je došla ovde zahvaljujući ambicijama bez pokrića čelnika DS-a. I nekim dogovorima koji su im se izjalovili.

Osećate li odgovornost za sunovrat DS?

Ne. Nisam se bavio kadrovisanjem u DS, nisam donosio stranačke odluke i nisam se okoristio članstvom. Sve lako proverljivo.

Bliže se stranački izbori, šta očekujete od njih? Treba li Pajtić da ode s čela stranke?

Pajtić je morao da ode dan posle izbora. On je ustanovio princip smene posle izbornog neuspeha. 2012. je tvrdio da je 22% "katastrofalan" rezultat. Ako je to bio katastrofalan rezultat, kojim bi se rečima opisao rezultat od 6,02%? Politika je pitanje odgovornosti. Ili umeš da je prihvatiš i sačuvaš čast ili se vajkaš, izmišljaš opravdanja, optužuješ svoje saradnike i sl, u kom slučaju postaješ krpa od koje svi okreću glavu.

Da li ste mogli da shvatite Pajtićev nedavni poziv demokratama da, na ponovljenom glasanju na nekoliko biračkih mesta, glasaju za DSS?

To je sasvim je logična posledica situaciju u kojoj se odsustvo politike substituiše antivučućizmom, pa vam se sve ono što šteti Vučiću čini dobrim za vas.

Kako vam se čini mogućnost da Šutanovac preuzme vođenje DS? Kakav je on kao političar?

Ako je ideja da se u DS-u "ugasi svetlo" onda je Šutanovac pravi izbor. Kakav je političar? Bahat, prepreden, lični interes kao jedina i najveća motivacija.

Koliko vam se, s druge strane, čini kao realna mogućnost da Tadić opet preuzme DS?

Ne čini mi se realnim. Mada, nije mi bilo realno ni da će sebe srozati na počasnog predsednika DS, pa se to ipak desilo.

Šta mislite o Tadićevoj ideji o stvaranju političke unije demokratskih partija građanske orijentacije, gde bi zajedinički delovali DS, SDS, možda LDP, kao i još neke male stranke?

Nema od toga vajde. Nije problem opozicije što je podeljena u više stranaka, već to što niko od njih ne zna šta bi sa sobom. Ako će tako udruženi da neprestano viču: "Dole Vučić!", ne vidim šta je problem da to rade i ovako pojedinačno. Ideja udruživanja javlja se ciklično svaka tri meseca. To je postala novinska razbibriga i način da stranke koje se "udružuju" sebi deluju kao da nešto rade.

Šta je, po vama, bila najveća Tadićeva greška u dosadašnjem bavljenju politikom?

Što je poverovao da je postao to što je bio zahvaljujući svojim sposobnostima.

Kažete da niste u kontaktu sa Tadićem. Od kada, zašto, ko je prvi prestao da se javlja?

Od kako je prihvatajući da bude počasni predsednik DS optužio sve koji ga podržavaju da su ga "gurali u sukob sa Đilasom".

Kako bi vam izgledalo da se Tadić kandiduje za predsedničke izbore sledeće godine?

Kao amaterski rimejk "Građanina Kejna".

Da li se kajete zbog nekog saveta koji ste, kao savetnik predsednika, dali Tadiću?

Mislim da je moja najveća greška to što se nisam usprotivio poseti Rumuniji u vreme onog kosovskog protesta koji je eskalirao u nasilje. Kajem se i što mi je promakla i što nisam izbacio rečenicu o "dva bola" iz sporazuma DS - SPS.

Jeste li u kontaktu s njim?

Ne.

Od kada, zašto, ko je prvi prestao da se javlja?

Od kako je prihvatajući da bude počasni predsednik DS optužio sve koji ga podržavaju da su ga "gurali u sukob sa Đilasom".

Ne štedite reči hvaleći rad Vlade i premijera Vučića. Šta premijer radi dobro, a šta loše?

Vučić vodi odličnu politiku. Racionalnu, uravnoteženu i promišljenu. Razume spoljnopolitički položaj Srbije, ekonomsku situaciju i šta je jedini put kojim Srbija može da izađe na zelenu granu. Uspeo je da postane ozbiljan državnik iako u vreme svog opozicionarstva to nije nagoveštavao. Ovakav progres je vredan hvale. Pogledajte rešavanje problema Železare. Pogledajte njegov iznenadni susret sa Grabar Kitarović. Pogledajte otvaranje dva nova poglavlja u Parizu u trenutku kada smo se već oprostili s njima. Pogledajte prihvat Gvantanamovaca zbog kog mu se Obama lično zahvaljuje. Pogledajte kako je pomogao Dodiku da reši deleme oko SSP i prihvati ga. Pominjem samo najsvežije primere. To su sve strateški važni koraci ka najvažnijem cilju - članstvu Srbije u EU. Ko ovo ne razume, a proevropski je orijentisan, morao bi da preispita kvalitet svoje percepcije.

Čeka nas formiranje nove Vlade, kakva bi ona morala da bude?

Efikasna. Kompetentna. Kompaktna. Neaferaška.

Treba li Vučiću SPS kao partner u Vladi?

Ne. Pitanje je da li mu SPS treba kao opozicija.

Kako vidite to što SPS poslednjih godina uspešno opstaje na vlasti? Jel Dačić zaista jedan od najveštijih srpskih političara?

Da, vešt je u naporu da mu Miljacka mostove ne odnese.

Još jedan od fenomena srpske politike je i Mlađan Dinkić, koji se izvukao za brojne afere posle kojih je srpska ekonomija otišla u rasulo, dok njegov privatni biznis i danas cveta. Kako vam se to čini?

Ne znam odgovor. Ovde ima toliko afera koje se otvaraju u novinama u poslednjih 15-ak godina, a bez ikakvog ishoda, da ja više ne znam šta je istina, a šta tabloidni folklor.

Oštri ste i prema Zoranu Živkoviću, za kog kažete da “ne razume ni zašto uveče pada noć, samo mu neprijatno da pita”, te da on “ne može da izgovori proširenu rečenicu ako ne koristi ‘jebiga’”?

Živković je krajnje nebitan, osim kao paradigma pameti koja vodi Demokratsku stranku u poslednje četiri godine. Mislim, vodi u propast.

Da li mislite da Vuk Jeremić ima šansi u borbi za mesto šefa UN? Podržavate ga?

Podržavam ga, naravno, i pomno pratim. U ovih je par dana imao dve odlične debate u kojima se prikazao kao jedini kandidat koji bi mogao da probudi Svetsku organizacije i učini je ponovo relevntnim faktorom. Da su izbori za genseka takvi da glasaju gledaoci tih Vukovih nastupa, ne bih imao sumnji u pobedu. Međutim, odluka je u rukama Saveta bezbednosti. Videćemo.

Kako ocenjujete napredak Srbije ka EU?

Zadovoljan sam i optimističan. Briljatno smo se izborili (i još se uvek borimo) sa migrantskom krizom i u tom smo procesu postali partner važnim evropskim zemljama. Možda će EU kompenzaciju za Brexit na kraju potražiti na zapadnom Balkanu. No, naše je da se pripremamo i radimo svoj posao, da se reformišemo i menjamo na bolje. I onda, kako god bude na kraju mi ćemo biti na dobitku.

Zašto, kako kažete, svaki napredak Srbije ka EU unesreći najviše evropski nastrojenu opoziciju i građansku elitu?

Svakim ekonomskim uspehom, svakim poglavljem koje otvori, Vučić opozicionare, takve kakvi su, učini još nebitnijim nego što su. Ista je stvar i sa tzv. građanskom elitom. Imam utisak da bi oni najsrećniji bili kad bi Vučić bio onaj stari. Tada mu ne bi našli nikakvu zamerku, a oni bi bili važni i puni sebe. Ima li intelektualna elita ikakvu zamerku na Nikolića? Ne! On je apsolutno predsednik po njihovoj meri.

Kako vam, kao stručnjaku za marketing, izgleda to što premijer često svoj rad poredi sa Titovim, pa kaže da se danas više gradi nego u SFRJ, ili to što, kao ovih dana, ističe da Srbija nije imala ovako dobre rezultate još od Drugog svetkog rata?

Postoji javna opsesija kako nijedan od posttitovskih političara nije ni okrečio sve ono što je Tito izgradio. Vučić se naslanja na to uverenje. Naravno, Tito je mnogo gradio koriisteći pomoć Zapada zbog svog distanciranja od SSSR. Današnja Srbija nema mogućnost da se koristi benefitima "hladnog rata" i mnogo joj je teže.

Da li biste prihvaliti, recimo, mesto savetnika premijera Vučića?

Kod Vučića me zbunjuje to što se nikada ne vadi na saradnike, niti ima običaj da njih optužuje za svoje greške. Ne znam da li bih se privikao na takvo ponašanje.

Šta biste ga savetovali? Da li biste ga, recimo, savetovali da ređe održava konferencije, koje televizije čak uživo prenose? 

Svaki političar ima svoj stil i svoje razloge za ono što radi koji nisu vidljivi golim okom. Da bih odgovorio, morao bih da znam više nego što znam sada.

Kako vam se čini to što je premijer odlučio da u Vladi prima građane na razgovor, da 12 sati sedi i sluša njihove probleme...?

Ideja je dobra. Važno je da time ne parališe institucije odgovorne za rešavanje problema građana, već da ih upravo podstakne da rade bolje.

Tvrdite da je “intelektualni krem najveći balast Srbije, najveća kočnica promena i najdestruktivniji i najretrogradniji deo društva”. Na koga konkretno mislite i zašto?

Evo, recimo, Srbijanka Turajlić na protestu patke zabrinuto pita gde nam je država. Šteta što joj neko ne kaže da nam je država verovatno u onoj rupi koju su "beli listići" kopali pozivom da se ne glasa. Jedan od problema intelektualaca je u tome što oni apsolutno ne shvataju odgovornost za posledice svojih reči i postupaka, a vazda traže odgovornost političara.

Imate zamerki i na rad poverenika Rodoljuba Šabića i ombudsmana Saše Jankovića?

Šabić je na svojoj funkciji jedno 15 godina. Janković od vremena Koštuničine prve vlade. A niko za njih nije ni čuo do dolaska naprednjaka. Teško je poverovati da je pre SNS-a sve bilo pod konac i pa su obojica mogli da se ponašaju kao onaj Crnogorac iz vica koji nije progovorio do 18. godine - "jer nije imao primjedbi". Ponela ih je činjenica što su, koristeći hibernaciju opozicije, svojim političkim izjavama izazvali aplauze politički ostrašćene publike.A to nije u opisu posla  kojim se bave.

Često kritikujete predsednika Tomislava Nikolića. Šta mu zamerate, gde on to greši?

Ne sećam se predsednikovog javnog nastupa koji u sebi nije imao elemente skandala. Često međunarodnog. Pored toga, predsednik agilno koristi svaku mogućnost da oslabi premijera, naročito na pitanjima EU integracija i Kosova. Nikolić je jedina ozbiljna, destruktivna i opasna opozicija u Srbiji. Svako ko ga potcenjuje, u tom smislu, jako greši.

Koga vidite kao glavne rivale na predsedničkim izborima 2017?

Ako se Nikolić kandiduje i ako dobije Vučićevu podršku, ne vidim mu rivala. A dobiće. To je za Vučića jedini način da ga pacifikuje.

Dosta prašine se u javnosti podiglo nakon što je premijer Vučić najavio podizanje spomenika Zoranu Đinđiću. Šta vi mislite o ovoj ideji?

ideja je izvanredna. Prvo, zato što spomenik Zoranu diže politički protivnik, što je pobeda i za Đinđića i za Srbiju. Drugo, izvanredno je za Vučića, jer ulazi u meki trbuh DS-a na način na koji DS ne može da se brani. Šahovskim rečnikom, daje im šah-mat.

Kako vam izgledaju protesti protiv projekta “Beograd na vodi” i noćnog rušenja u Savamali?

Događaj u Savamali je najveća afera Vučićevih ljudi. Njome je Vučiću naneta najozbiljnija šteta od 2012. do danas. Pogrešio je što nije odmah imenovao i smenio politički odgovornu osobu. Ovako je dozvolio da mu ulica određuje koga da smeni, što on upravo zato i ne može da uradi. Čovek koji svakog ume da veže ćvor, u ovom slučaju vezao je u čvor sebe. A sami protesti patke više su vrsta sleta, povod za pravljenje selfija političkih istomišljenika.

Kako komentarišete poslednja dešavanja u Turskoj i pokušaj državnog udara?

Meni sve to deluje kao inscenacija koja Erdoganu otvara vrata da izvrši čistku u vojsci, da promeni Ustav i uvede predsednički sistem. 

Opišite sa po dve-tri reči:

Aleksandar Vučić - poslednja karta Srbije za EU.

Ivica Dačić - odličan pevač

Čedomir Jovanović - Audijem Q7 protiv "genocida"

Saša Radulović - pseudoekspert i turbodemagog

Sanda Rašković Ivić - frizerski eksperiment

Boris Tadić - počasni predsednik

Bojan Pajtić - odličan tehnokrata i oportunista 

Dragan Šutanovac - ljubitelj tačnog vremena

Vojislav Šešelj - tvrdoglavi amoralist

 

IIntegralna verzija ntervua koji sam dao za list Kurir, novinaru Bobanu Karoviću. Parcijalna verzija objavljena danas, 17.7.2016.  

 

 



Komentari (64)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

marco_de.manccini marco_de.manccini 19:14 17.07.2016

Уф

A Palma se setio da govori laži o Rakiću dve godine pošto je Miki umro,

То баш уме да буде незгодно.
makemyday makemyday 20:05 17.07.2016

Re: Уф

nisam se okoristio članstvom. Sve lako proverljivo.

Sve, sve ali ovo je odistinski ozbiljno potcenjivanje pameti bilo koga ko se odluči da pročita ovo štivo. Blef "sve lako proverljivo" je smešan jer bi i najpovršnija provera pokazala koliko su enormno uvećani finansijski rezultati Krstićeve Nova komjunikejšns za vreme kad ga je njegov Boris na zgražanje celog DS doveo za savetnika za .. nešto.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 20:09 17.07.2016

Re: Уф

makemyday
nisam se okoristio članstvom. Sve lako proverljivo.

Sve, sve ali ovo je odistinski ozbiljno potcenjivanje pameti bilo koga ko se odluči da pročita ovo štivo. Blef "sve lako proverljivo" je smešan jer bi i najpovršnija provera pokazala koliko su enormno uvećani finansijski rezultati Krstićeve Nova komjunikejšns za vreme kad ga je njegov Boris na zgražanje celog DS doveo za savetnika za .. nešto.


Ovo je apsolutna laž. Kada iznosiš ovakve optužbe, moraš da se predstaviš kako bih mogao da te tužim ako pređeš meru u iznošenju kleveta. U suprotnom ću te banovati.
makemyday makemyday 20:37 17.07.2016

Re: Уф

kada iznosiš ovakve optužbe, moraš da se predstaviš kako bih mogao da te tužim ako pređeš meru u iznošenju kleveta. U suprotnom ću te banovati.

A zar ne bi bilo bolje, naravno ako to možeš, da demantuješ umesto da banuješ? Dobro znaš da su mnogi na to ukazivali i u medijima i na internetu a nisi ni dematovao ni tužio.Neću da nastavljam, samo sam hteo da kažem da je neozbiljno da koristiš providne, smešne blefove.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 20:42 17.07.2016

Re: Уф

A zar ne bi bilo bolje, naravno ako to možeš, da demantuješ umesto da banuješ? Dobro znaš da su mnogi na to ukazivali i u medijima i na internetu a nisi ni dematovao ni tužio.Neću da nastavljam, samo sam hteo da kažem da je neozbiljno da koristiš providne, smešne blefove.


Pa kako treba? Da demantujem svakom od vas, maskiranih lažova, pojedinačno?
principessa_etrusca principessa_etrusca 21:01 17.07.2016

Re: Уф

Ovo je apsolutna laž. Kada iznosiš ovakve optužbe, moraš da se predstaviš kako bih mogao da te tužim ako pređeš meru u iznošenju kleveta. U suprotnom ću te banovati.


Не знам да ли је истина, али прича се да је клевета недавно декриминализована у Србији.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 21:06 17.07.2016

Re: Уф

principessa_etrusca
Ovo je apsolutna laž. Kada iznosiš ovakve optužbe, moraš da se predstaviš kako bih mogao da te tužim ako pređeš meru u iznošenju kleveta. U suprotnom ću te banovati.


Не знам да ли је истина, али прича се да је клевета недавно декриминализована у Србији.


Je l slavite?
angie01 angie01 21:15 17.07.2016

Re: Уф

Je l slavite?


pa, verovatno slave pink, informer, i slicni mediji i likovi koji u njima plasiraju kojesta,....da ne pominjem sta se sve ne izgovara u skupstini,...verovatno je tako i nastala potreba za dekriminalizacijom klevete.
ai.machine ai.machine 20:59 18.07.2016

Re: Уф

Ja sam mislila da sam ja jedini pravi i iskreni bot ovde, ali me Krstić nadmašio.
I nad botom ima botina.
gedza.73 gedza.73 19:27 17.07.2016

I'm a man of wealth and taste

Opišite sa po dve-tri reči:
Aleksandar Vučić - poslednja karta Srbije za EU.
Ivica Dačić - odličan pevač
Čedomir Jovanović - Audijem Q7 protiv "genocida"
Saša Radulović - pseudoekspert i turbodemagog
Sanda Rašković Ivić - frizerski eksperiment
Boris Tadić - počasni predsednik
Dragan Šutanovac - ljubitelj tačnog vremena
Vojislav Šešelj - tvrdoglavi amoralist

Gedža-plave oči, lep, pametan, 'umetan' u ruke
edit
poseduje cele A, B, C, F, M vozačke kategorije
milojep milojep 19:31 17.07.2016

Vučić - poslednja karta Srbije za EU


E do
nsarski nsarski 20:51 17.07.2016

Re: Vučić - poslednja karta Srbije za EU

Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 20:56 17.07.2016

Re: Vučić - poslednja karta Srbije za EU

nsarski



nsarski nsarski 21:02 17.07.2016

Re: Vučić - poslednja karta Srbije za EU

Arhetipski, zar ne?
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 21:06 17.07.2016

Re: Vučić - poslednja karta Srbije za EU

nsarski
Arhetipski, zar ne?


Naravno.
principessa_etrusca principessa_etrusca 21:07 17.07.2016

Re: Vučić - poslednja karta Srbije za EU

929292 929292 21:07 17.07.2016

Re: Vučić - poslednja karta Srbije za EU

Vučiću je trebalo 20 godina da shvati šta znači pad Berlinskog zida. Izgleda da će mu isto toliko vremena biti potrebno da shvati šta se trenutno dešava sa EU.
milojep milojep 22:01 17.07.2016

Re: Vučić - poslednja karta Srbije za EU

gedza.73 gedza.73 20:36 18.07.2016

Vozovi







Južnokorejski film (solidno odrađen)

freehand freehand 19:33 17.07.2016

Jel ovo

... varijanta "sam pita-sam odgovara"? Mislim, ovo ko kad Vučela propituje Slobu onomad, a skoro kao kad kolega Vučićević rešeta Vučića.

BTW - gde si ti bio tih godina pre 2012. da javno kažeš sve čega se sad nekako naprasno sećaš i po čemu besomučno udaraš?
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 19:36 17.07.2016

Re: Jel ovo

BTW - gde si ti bio tih godina pre 2012. da javno kažeš sve čega se sad nekako naprasno sećaš i po čemu besomučno udaraš?


Šta je to što udaram, na primer?
freehand freehand 19:45 17.07.2016

Re: Jel ovo

Nebojsa Krstic
BTW - gde si ti bio tih godina pre 2012. da javno kažeš sve čega se sad nekako naprasno sećaš i po čemu besomučno udaraš?


Šta je to što udaram, na primer?

Satove, pašnjake, držnedaj, ko da prepisuješ Informer i ekipu Sime Ćulića.
A ovo sa protestima pzbog rušenja Savamale ti je sramotno, skoro kao ataci na Pabića, jankovića, akademika Teodorovića. U stvari, ti se ostrviš na svakog ko progovori protiv Velikog lažova.
Nego, jesi čuo da je Britanija dobila premijerku? nemoj samo Njemu neko da kaže, strašno će se rastužiti, veliki je emotivac.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 19:47 17.07.2016

Re: Jel ovo

Satove, pašnjake, držnedaj, ko da prepisuješ Informer i ekipu Sime Ćulića.


Gde si to pročitao?!

A ovo sa protestima pzbog rušenja Savamale ti je sramotno, skoro kao ataci na Pabića, jankovića, akademika Teodorovića. U stvari, ti se ostrviš na svakog ko progovori protiv Velikog lažova.


Kakve to ima veze sa pitanjem "gde sam bio pre 2012?"...?
freehand freehand 19:53 17.07.2016

Re: Jel ovo

Gde si to pročitao?!

Misliš za ljubitelja tačnog vremena? Ovde, na blgou više puta i o aluzije o pašnjacima i o satovima, na tviteru isto više puta.
So?
Kakve to ima veze sa pitanjem "gde sam bio pre 2012?"...?

Zašto bi moralo da ima veze sa tim pitanjem?
Da ti dostavljam i komentare i pitanja na mail, u pismenom obliku pa ćeš ti odabirati šta može a šta ne?
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 20:02 17.07.2016

Re: Jel ovo

Misliš za ljubitelja tačnog vremena? Ovde, na blgou više puta i o aluzije o pašnjacima i o satovima, na tviteru isto više puta.
So?


Pašnjaci su novitet od posle 2012, nešto kao prijatno iznenađenje.

Zašto bi moralo da ima veze sa tim pitanjem?


Ne mora, nego sam hteo da mi objasniš svoju prethodnu optužbu, da u nešto "besomučno udaram u šta nisam pre 2012." I očekivao sam komentar na postavljeni tekst intervjua, a ne na ranije komentare na blogovima.

Na koje tačno "atake" na Šabića i Jankovića misliš? Šta sa Teodorovićem? Njega nisam pominjao u intervjuu.

Ovo sa protestima je sramotno?! Ajde! Što je sramotno? To što se ne slaže s tvojim mišljenjem? Jel sramotno SVE što se ne slaže s tvojim stavom ili samo ovo sa patkarima?
freehand freehand 20:28 17.07.2016

Re: Jel ovo

očekivao sam komentar na postavljeni tekst intervjua, a ne na ranije komentare na blogovima.

Na koje tačno "atake" na Šabića i Jankovića misliš? Šta sa Teodorovićem? Njega nisam pominjao u intervjuu.

Ovo sa protestima je sramotno?! Ajde! Što je sramotno? To što se ne slaže s tvojim mišljenjem? Jel sramotno SVE što se ne slaže s tvojim stavom ili samo ovo sa patkarima?

Ma kakav "intervju", pobogu, Krstiću? Mislim - nije problem da se ti tako potcenjivački postavljaš zovući ovo tom formom u novinarstvu, tvoja stvar. Ali ovo je intervju taman kao i ono Vučelino sa Miloševićem, rekoh već. "Novinar" postavlja "pitanja" sastavljana na osnovu tvojih milion puta iznova ponovljenih stavova a Vučićevom uhu milih, sa sitnim varijacijama tu i tamo...
Mora da si se preznojavao dok si odgovarao.
No dosta sam ti vremena oduzeo, ovo postaje beskrajno dosadno.
I sa moje strane, priznajem, a to što sam iritiran ovom već predugom ulizivačkom trakalicom nikakvo mi je opravdanje.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 20:31 17.07.2016

Re: Jel ovo

No dosta sam ti vremena oduzeo, ovo postaje beskrajno dosadno.


Absolutely!
martin_krpan martin_krpan 09:01 18.07.2016

Re: Jel ovo

BTW - gde si ti bio tih godina pre 2012. da javno kažeš sve čega se sad nekako naprasno sećaš i po čemu besomučno udaraš?


Da pripomognem. Plavi registrator, gore - desno, poglavlje: AKTUELNA PROBLEMATIKA - (T-U 2012).
alselone alselone 09:50 18.07.2016

Re: Jel ovo

Da pripomognem. Plavi registrator, gore - desno, poglavlje: AKTUELNA PROBLEMATIKA - (T-U 2012).


Samo tovari boraniju.
trala.la trala.la 18:57 18.07.2016

Re: Jel ovo

Nebojsa Krstic
Na koje tačno "atake" na Šabića i Jankovića misliš?


Čudno mi zvuči da za Šabića "nisi čuo" do 2012. U najmanju ruku, trebalo je da čuješ u bar dva navrata kada je morao da interveniše kod Visokog saveta sudstva da se objave informacije od javnog značaja u vezi tzv. reforme pravosuđa. Ah, da, ti u to vreme nisi ni pratio ovu temu. Inače, uveren sam, Tadić ne bi propustio takav zicer da se distancira i pokupi još neki poen kao odgovoran državnik. Makar nas samo zamajavao, npr. kao Vučić u vezi Savamale.
kosta.babic kosta.babic 19:34 17.07.2016

Vučić - poslednja karta Srbije za EU

Mene nemoj ništa da pitaš.Ja sigurno nisam učestvovao ni u čemu od gore pobrojanog.Izgleda i tada je neko prdnuo u autobusu a nadležni organi će to da istraže.
omega68 omega68 21:23 17.07.2016

mržnja

strateški važni koraci ka najvažnijem cilju - članstvu Srbije u EU.

Koliko ti mrziš ovaj narod...
myredneckself myredneckself 22:47 17.07.2016

Ovaj "ćira"

ide k'o da ide šarganskom osmicom, a tek što kasniii...
poslednja karta Srbije za EU


angie01 angie01 23:25 17.07.2016

Re: Ovaj "ćira"

ide k'o da ide šarganskom osmicom, a tek što kasniii...


pa zato sto je maketa.


docsumann docsumann 06:34 18.07.2016

Re: Ovaj "ćira"


Filip Mladenović Filip Mladenović 01:33 18.07.2016

Tapkaroška karta!

Vučić je poslednja karta Srbije za EU samo za tapkaroše.

Tapkaroši su ili sa fantomkama ili bez njih, a tu je i dosta šibicera, domaćih i stranih.

A što se intervjua tiče, tabloida u kome je publikovan, javnosti, atmosfere u društvu, aktuelnog režima, kao i prethodnih, lopovskih i neodgovornih... najbolji komentar je stih iz pesme Pere Kvesića "Pjesma roza":

"Vi ne bi vjerovali šta smo sve vjerovali,
naivni lapani u velikoj podvali,
natjerani proći po šahovskoj ploči
na kojoj smo pješaci protiv figura."

vlad_aleksh vlad_aleksh 08:49 18.07.2016

Tursko groblje, špansko selo

Kako komentarišete poslednja dešavanja u Turskoj i pokušaj državnog udara?

Meni sve to deluje kao inscenacija koja Erdoganu otvara vrata da izvrši čistku u vojsci, da promeni Ustav i uvede predsednički sistem.


Samo na pitanje koje nema veze sa Srbijom - dobijamo smislen odgovor. Nebojša, jako bih voleo da odemo negde na kafu i da se siti ispričamo. O temama koje nemaju veze sa Srbijom. O turskim grobljima. Ili o španskim selima, na primer.
dexter92 dexter92 11:14 18.07.2016

Dodati u podnaslov:

"Pripremite kese za povracanje"
sweet64 sweet64 12:54 18.07.2016

Ko traži a ko se krije?

Saša Radulović - pseudoekspert i turbodemagog


Dobra definicija, ej Krle, izađi, vidim te.
rade.radumilo rade.radumilo 13:56 18.07.2016

Dali vuku da rukovodi izgradnjom tora.

nim_opet nim_opet 14:33 18.07.2016

?????

Vučić - poslednja karta Srbije za EU


Samo ovo...cak i da ne procitah ostatak, ukljucujuci i hvalospev "Vuku"....
muaddib92 muaddib92 17:22 18.07.2016

О чему се заправо ради?

Vučić vodi odličnu politiku. Racionalnu, uravnoteženu i promišljenu. Razume spoljnopolitički položaj Srbije, ekonomsku situaciju i šta je jedini put kojim Srbija može da izađe na zelenu granu. Uspeo je da postane ozbiljan državnik iako u vreme svog opozicionarstva to nije nagoveštavao. Ovakav progres je vredan hvale. Pogledajte rešavanje problema Železare


Поштовани Крстићу, да сам 25 година само седео у ДС и слушао, више бих научио. Уместо тога, међутим, пажљиво сам гледао А.Вучића (без тона на ТВ) током проглашења Т.Н. за председника. Стајао је мало позади, онако у џемперу, загледан у даљину (није слушао шта Т.Н. прича као ни ја) и сањарио је шта? Да постане озбиљан државник? Или да дође на власт и задржи се у и на истој што дуже?

Одговорите ми на то са својим искуством и анализом његовог досадашњег рада. Али по могућству аналитички, узимајући при томе у обзир да се неко може назвати озбиљним државником тек после дууго година по силаску са власти и на основу поређења његових резултата са резултатима других пре и после њега.

А проблем Железаре није решен, већ је по ко зна који пут начет. Финансијска анализа познаје тек петогодишњи период као релевантан за (опет те проклете) резултате. Јапан јесте успео својом продуктивношћу да развије привреду која нема ни сировине ни енергенте, а Железара нема ни сировине ни енергенте а ни јапанску продуктивност - видећемо додуше каква је кинеска, мада ми се јавља да ће прокукати као они што раде за Јуру (нисам 25г седео у ДС али се јесам 35г бавио металургијом и сличним трицама).

А до сагледавања тих резултата, боље би нам било да се свако од нас бави својом струком (која год да је Ваша, изузетно ценим Ваш допринос музици и писмености на блогу кроз сећања из војске, која сам читао са уживањем).

Гледе политике, са своје стране сам предузео следеће: пошто се у државној фирми за коју радим већ 4 недеље реновирају мушки и женски WC а процена извођача радова је да ћемо још 2 месеца ићи у суседну зграду зарад прања руку, посуђа и оногдапростите, ја сам по повратку са ГО замерио колегама што дотичног нису позвали да отвори радове и оштро захтевао да га позову да пресече врпцу (нас не морају снимати - биће оно нисмо тапшали јер смо се држали

Гледе озбиљности намера око ЕУ: и то ћемо сачекати (даај Боже дочекати).
Пре тачно 43 године, наш професор Љубиша Адамовић је на Ек.факултету имао узречицу: Децо, волео бих да не будем у праву у вези..
Хвала Богу још је жив, потврдиће. Иначе, бивао је увек у праву.
G.Cross G.Cross 17:42 18.07.2016

Re: О чему се заправо ради?

Љубиша Адамовић


Jos ziv Ljubisa Adamovic ? Smeker.
Eto najzad dobra vest.

On je imao svoju pricu kako su Srbi izvozili suve sljive u Englesku pocetkom proslog veka.
Elem, napravili Srbi ugovor sa firmom u UK da izvoze suve sljive. Englezi naruce probnu kolicinu i Srbi isporuce. I Englezi budu zadovoljni i naruce mnogo vecu kolicinu.

Dosetljivi Srbi napune burad polovinu kamenjem a od gore suve sljive.

Ljubisa je tvrdio ( ako je on lagao nas i ja lazem vas ) da u Engleskoj jos uvek u muzeju trgovine postoji bure do pola puno kamenja na kome pise "Suve sljive iz Srbije"

Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 17:44 18.07.2016

Re: О чему се заправо ради?

Стајао је мало позади, онако у џемперу, загледан у даљину (није слушао шта Т.Н. прича као ни ја) и сањарио је шта? Да постане озбиљан државник? Или да дође на власт и задржи се у и на истој што дуже?


Ako znaš o čemu je sanjario onda nisi ekonomista, nego mag, hiromant, zvezdoznalac, vidovnjak ili nešto slično. Uzgred, svaki političar na Planeti sanja da bude vlast i da se na vlasti održi što duže.

Одговорите ми на то са својим искуством и анализом његовог досадашњег рада. Али по могућству аналитички, узимајући при томе у обзир да се неко може назвати озбиљним државником тек после дууго година по силаску са власти и на основу поређења његових резултата са резултатима других пре и после њега.


U mom sistemu stvari, državnik je svaki političar koji u svom delovanju ima brigu o državnim interesima.

Железара нема ни сировине ни енергенте а ни јапанску продуктивност - видећемо додуше каква је кинеска, мада ми се јавља да ће прокукати као они што раде за Јуру


Pa? Nije Vučić kriv što imamo tu železaru koja je takva kakva je. I on pokušava da njen problem reši kako zna i ume. Nisu se ni prethodni proslavili. Bar ne u meri da mogu da mu prigovaraju.

А до сагледавања тих резултата, боље би нам било да се свако од нас бави својом струком (која год да је Ваша, изузетно ценим Ваш допринос музици и писмености на блогу кроз сећања из војске, која сам читао са уживањем).


Izuzetno cenim tvoj doprinos vidovnjaštvu i čitanju misli. Ako imaš još neki podvig, ne pominjem ga samo zato što za njega ne znam.

Гледе озбиљности намера око ЕУ: и то ћемо сачекати (даај Боже дочекати).


Ako smo čekali sve ove godine, čekaćemo i sad. Dok čekamo, stigla otvaranja dva nova poglavlja. Nije loše!
muaddib92 muaddib92 18:48 18.07.2016

Re: О чему се заправо ради?

G.Cross
Љубиша Адамовић


Jos ziv Ljubisa Adamovic ? Smeker.
Eto najzad dobra vest.

On je imao svoju pricu kako su Srbi izvozili suve sljive u Englesku pocetkom proslog veka.
Elem, napravili Srbi ugovor sa firmom u UK da izvoze suve sljive. Englezi naruce probnu kolicinu i Srbi isporuce. I Englezi budu zadovoljni i naruce mnogo vecu kolicinu.

Dosetljivi Srbi napune burad polovinu kamenjem a od gore suve sljive.

Ljubisa je tvrdio ( ako je on lagao nas i ja lazem vas ) da u Engleskoj jos uvek u muzeju trgovine postoji bure do pola puno kamenja na kome pise "Suve sljive iz Srbije"



Јесте жив (и јесте шмекер
Памтим ту и остале његове приче, а Срби су ту историју допунили и следећим прегалачким остварењем: Извозиле се у другој половини 80-тих преко наше фирме Заставе 101 у УК, у Редингу су организовали пребацивање волана на десну страну итд. - елем, да приступе том раду кад врата заварена. Када су их отворили, изнутра натпис: Каква плата - таква врата Наравно, ово се тада крило.

Него, да се ја одјавим. Видим домаћин се прилично увредио на моје писаније. Увредих се додуше и ја на његов интервју ономе што никада нисам читао али јесам једном угазио, па се и не бринем због трола или ев.бановања, пошто овде више нећу свраћати. Један мање, али тако му дође.
maksa83 maksa83 18:42 18.07.2016

Malog daj mami

Ako smem da izdvojim omiljeni deo:

Qrir
To je vrhunska glupost. Pa kakav je Vuk bio faktor u DS-u? Uostalom, da je to tako, zar bi ga sadašnji rukovodioci onomad tako oduševljeno izbacili? Čuvali bi ga kao malo vode na dlanu (smeh)...

... samo zbog ovog "neštonešto (smeh)".


Izgleda da je taj Kurir postao ozbiljna profesionalna novina.

Ili... ili ... ne smem ni da pomislim na alternativno objašnjenje.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 18:57 18.07.2016

Re: Malog daj mami

Ili... ili ... ne smem ni da pomislim na alternativno objašnjenje.


Koje alternativno objašnjenje?
maksa83 maksa83 19:03 18.07.2016

Re: Malog daj mami

Nebojsa Krstic
Ili... ili ... ne smem ni da pomislim na alternativno objašnjenje.


Koje alternativno objašnjenje?

Pa kažem, ne smem ni da pomislim. Ja sam ozbiljan čovek - kad ne smem, onda ne smem...
larryflint larryflint 22:40 18.07.2016

Re: Malog daj mami

Pa kažem, ne smem ni da pomislim. Ja sam ozbiljan čovek - kad ne smem, onda ne smem...


I kada Somborac kaže ovo:



Vučić, nije da ne bi i on prizvao neki neuspešni puč, ali zna da ne može, pa stoga napravi "samo" ovo - sudije i vojsku i policiju, i inače sve ima, pa daj da konačno sredi i te nezgodne medije, sram da ih patkast bio...

SNS otvorila izložbu "Necenzurisane laži"

"Ova izložba nije prozivanje medija koji uvredljivo pišu o Aleksandru Vučiću", rekla je u ime organizatora šefica Službe SNS za informisanje Vladanka Malović i dodala da su pred građanima dokazi da je u Srbiji dozvoljena ne samo kritika, već ekstremna kritika i apsolutna neodgovornost za ono o čemu se piše i govori.

// Pa će, dakako, uskoro, sa švedskim detektorima i vojnom policijom, "pa naravno", biti uvedena Apsolutna Odgovornost
Ribozom Ribozom 18:51 18.07.2016

i ja umem da udavim

Citam danas komentare, otpor gradjana premu placanja poreze za izdavanje stanova. U jednom sam trenutku pomislio da je Vucic pravi (i ti u pravu) glede civilizovanju naroda srpskog.
Dobro je sto je i smanjio pojedine plate u nekim sektorima i radi na finansijskoj disciplini privrednika i prodaju zelezare (mada to nije jos gotovo).
A onda ukapiram da su sve to poluresenja. Ako se ugleda na EU, onda bi trebao da ima potpunu kontrolu prometa novca kroz uvid u racune gradjana, njihova ukupna primanja i na njih rebne porez u zavisnosti od visine prihoda porodice.
Meni to izgleda kao jedini put, a on se nece svidjati bas onoj nazovi srednjoj klasi, koji zive jos u 80-im i kojima je EU sinonim za dodatno bogacenje. Bogacenje kao bogacenje i nebi bilo problem da ne sluzi za bahacenje.

Onda dolazim do Turajlicke, koja je svojevremeno posetila Finsku, kako bi izucila skolski sistem; vretivsi se rekla je da to nije moguce primeniti u Srbiji. Pa ne moze se primeniti sistem obrazovanja u zemlji jednakosti na zemlju gde se privilegovanost i bahatost uzgaja jako dugo.

Zapravo mene muci jedna tvoja recenica na nekom proslom blogu, parafraziracu:
'Dok je meni mojih 10 prstiju, boricu se za dobrobit moje dece'.
Sta ne-daj-boze da ti se nesto desi, onda tvojoj deci kazes: E je*i ga. Zar nije to misao koja vodi ka obaveznoj buducoj privilegovanosti tvoje, a onda i svacije dece sto je ono isto sto imamo i danas. Zar ne treba napraviti sistem po kojoj ce sva deca imati istu sansu.

Da rezimiram.
Mislim da je problem svih vlada to sto problem nisu resili rezom svega. Prolazak kroz tranziciju bez mnogo bola puno kosta (3 milijarde godisnje) i kao sto vidim nije bolje.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 19:00 18.07.2016

Re: i ja umem da udavim

Zapravo mene muci jedna tvoja recenica na nekom proslom blogu, parafraziracu:
'Dok je meni mojih 10 prstiju, boricu se za dobrobit moje dece'.


Moja rečenica?! Ne, ovo nije moja rečenica.Nešto si pobrkao.
maja_teofilovic maja_teofilovic 19:37 18.07.2016

ČVOR


Događaj u Savamali je najveća afera Vučićevih ljudi.


Ma kakvi!
Nije najveća, a nije ni afera "Vučićevih ljudi", no je Vučićeva.
Bez Vučićevog imprimatura, no way!

Njome je Vučiću naneta najozbiljnija šteta od 2012. do danas.


Ma kakvi!
Ovde afere svojim akterima ne nanose štetu, naprotiv!
U Srbiji, za aferu dobi'š aferim!

Pogrešio je što nije odmah imenovao i smenio politički odgovornu osobu.


Ma kakvi!
Da ga je smenio, morao bi odmah i da ga eliminiše. Njega, i mnoge još.
Jer, u tom "dojajnom" društvu, kao i u svim sličniom drušvima, jedinstvo se održava jajoderžanijem: "držiš me za jajca - držim te za jajca".

Ovako je dozvolio da mu ulica određuje koga da smeni, što on upravo zato i ne može da uradi.


Tačno, kolje ga loš tajming.
Alli pre svega rečeno jajoderžanije.

Čovek koji svakog ume da veže ćvor, u ovom slučaju vezao je u čvor sebe.


Tačno, ali ne samo u ovom slučaju.
Rekla bih, čovek pretežno funkcioniše u poznatom "big mouth" kodu, znači otprilike ovako:
Kakvom bilo bombastičnom najavom samoga sebe zaprepasti i na trenutak se oseti močno, ali pošto je neodustajan i gord, nikad ne prizna da se zaleteo, i time sebe veže u čvor. Onda mora da se ispetljava i vuče iznuđene, "šta košta da košta" poteze.
Atomski mrav Atomski mrav 21:52 18.07.2016

Re: ČVOR

Da ga je smenio, morao bi odmah i da ga eliminiše. Njega, i mnoge još.

Još uvek nije preboleo to što je morao da smeni "Batu" Gašića.
amika amika 19:56 18.07.2016

Добар интервју

Наравно, има дискутабилног, али то дражи читаоце па је корисно.

Прави баланс озбиљног, популистичког и трачерског, таман за Курир.
Kraja Kraja 23:53 19.07.2016

...

Šabić je na svojoj funkciji jedno 15 godina. Janković od vremena Koštuničine prve vlade. A niko za njih nije ni čuo do dolaska naprednjaka


Za rad kao Poverenik za informacije dobio je dobre ocene i brojna priznanja stručne i šire javnosti, uključujući i formalna godišnja priznanja i nagrade - 2006 „Specijalna povelja (Udruženja novinara Srbije), 2007 „Ličnost godine u borbi za slobodu medija" (Misija OEBS-a), 2008 "Najevropljanin" (Prva evropska kuća), 2009 "Vitez poziva" (Liga Eksperata – LEX), 2010 "Reformator godine" (Nacionalna alijansa za lokalni ekonomskih razvoj - NALED), 2011. Nagrada za doprinos borbi protiv korupcije (Misija EU i Savet za borbu protiv korupcije), „Ličnost godine" (Misija OEBS-a) i Počasni član Nezavisnog udruženja novinara Srbije. 2012. Nagrada za doprinos Evropi (Evropski pokret u Srbiji i Međunarodni evropski pokret), 2013. Nagrada za instituciju sa najvišim stepenom antikorupcijskog integriteta (BIRODI), 2014 Nagrada za toleranciju (AP Vojvodina, Opština Bačka topola i Fondacija Plavi Dunav), 2015 Nagrada za unapređenje kulture ljudskih prava "Konstantin Obradović" (Beogradski centar za ljudska prava), 2015 "Nagrada za doprinos unapređenju prava žrtava". (Viktimološko društvo Srbije), 2016 Povelja za građansku hrabrost "Dragoljub Stošić" (Kuća pravde Strazbur).


...trebalo bi da pitam nije li ti neprijatno kad izjavis ovako nesto, ali bi pitanje, ocigledno, bilo deplasirano...
...nije ti neprijatno...
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 01:08 20.07.2016

Re: ...

.trebalo bi da pitam nije li ti neprijatno kad izjavis ovako nesto, ali bi pitanje, ocigledno, bilo deplasirano...
...nije ti neprijatno...


I ti bi dobio sve to da si 16 godina sedeo u njegovoj kancelariji. To je u opisu delatnosti.
budjelar budjelar 21:32 20.07.2016

Re: ...

Nebojsa Krstic
.trebalo bi da pitam nije li ti neprijatno kad izjavis ovako nesto, ali bi pitanje, ocigledno, bilo deplasirano...
...nije ti neprijatno...


I ti bi dobio sve to da si 16 godina sedeo u njegovoj kancelariji. To je u opisu delatnosti.


Ne znam g. Krstiću, ali čitajući tekstove na blogu koje pišete Vi i g. Šabić, plus prateći malo po medijima, moj utisak je da g. Šabiću mogu da verujem, jer radi oduvek svoj posao i bori se za nas obične građane i to stostruko više nego Vama. Da budem iskren, da mi Vi kažete da je danas sreda, ipak bih proverio, za svaki slučaj.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 23:43 20.07.2016

Re: ...

plus prateći malo po medijima, moj utisak je da g. Šabiću mogu da verujem, jer radi oduvek svoj posao i bori se za nas obične građane


Znam, znam...a onda su se "obični građani" okupili i delegirali tebe da sročiš ovaj izuzetni odgovor. Bravo, čestitam.
mariopan mariopan 13:13 21.07.2016

Re: ...

Nebojsa Krstic
plus prateći malo po medijima, moj utisak je da g. Šabiću mogu da verujem, jer radi oduvek svoj posao i bori se za nas obične građane


Znam, znam...a onda su se "obični građani" okupili i delegirali tebe da sročiš ovaj izuzetni odgovor. Bravo, čestitam.

Да ми је да нађем оне који су тебе делегирали за било шта у овој држави? Нема шансе?

Баш згодно, данас твој омиљени жути тоалет папир Курир пише како се бирају кадрови за дипломатију. Старлете и даме за пратњу.

Како су тебе бирали?
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 13:26 21.07.2016

Re: ...

Да ми је да нађем оне који су тебе делегирали за било шта у овој држави? Нема шансе?


Ne treba niko da te delegira da govoriš svoje mišljenje.

Problem sa komentatorom Buđelarom je što ne govori svoje mišljenje, već iznosi stav da se "Šabić bori za nas obične građane".

Otkud on zna da su "obični građani" dele njegovo mišljenje? Da je napisao "Ja, običan građanin, zadovoljan sam Šabićem", to bi bilo u redu.

Što se mene lično tiče, posao koji sam obavljao ne zahteva nikakav izbor građana, već odluku nadređenog, u konkretnom slučaju predsednika Srbije.

A otkako nisam savetnik predsednika, nisam nikada ovde iznosio "naše" mišljenje, već isključivo svoje.

Kome se ne dopada, i ko se zbog mog mišljenja nervira, unapred mu se, i unazad, izvinjavam i obećavam da ću se truditi da se popravim.

budjelar budjelar 13:58 21.07.2016

Re: ...

Nebojsa Krstic

Problem sa komentatorom Buđelarom je što ne govori svoje mišljenje, već iznosi stav da se "Šabić bori za nas obične građane".

Otkud on zna da su "obični građani" dele njegovo mišljenje? Da je napisao "Ja, običan građanin, zadovoljan sam Šabićem", to bi bilo u redu.



Gore sam lepo napisao u jednini i u svoje lično ime:
moj utisak je da g. Šabiću mogu da verujem


Kako ste Vi g. Krstiću protumačili to je do Vas.

Ne bih se više raspravljao sa Vama, osim da kažem da nije baš u redu da mi diktirate kako bih trebao da napišem. Odnosi se na:

"Ja, običan građanin, zadovoljan sam Šabićem"


Nadam se da smem da kažem nešto na svoj način. Jeste moćni, ali nadam se da nije baš došlo dotle da mora da se misli i piše kako Vi mislite da treba.

Ne komentarišem ovde često, a sada mi je žao što sam uopšte išta napisao i ovaj put. Neću Vam više smetati. Hvala i doviđenja.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 16:18 21.07.2016

Re: ...

Ne komentarišem ovde često, a sada mi je žao što sam uopšte išta napisao i ovaj put. Neću Vam više smetati. Hvala i doviđenja.


Doviđenja.
st.jepan st.jepan 00:21 20.07.2016

Aleksandar bin ZayeB

Čovek (Vučić) koji svakog ume da veže ćvor

Ma da, zajeban pregovarač, lukavac neopevan!

Dovoljno je samo prisetiti se kako je nemilosno u čvor vezao onog nesrećnog Al Abara, vlasnika Eagle Hillsa.

Džaba se taj razmetao nudeći da u BNV uloži 3,5 milijarde, džaba najavljivao da će ga sagraditi za tri četri godine; Vučić je mu je, lukavo pregovarajući, sasekao krila i primorao ga, najpre da uloži 12 puta manje i da rok izgradnje produži osmostruko, a onda i da se u potpunosti mane bilo kakvog ulaganja, te da na već kompletno opremnjenom zemljištu, gradi samo ono što uspe da unapred proda.

Uz to, uvalivši mu 68% akcija, a ne recimo 66,66% akcija, prepredeno mu je uvalio i obavezu da potpuno sam donosi čak i najkrupnije odluke, one koje zahtevaju dvotrečinsku većinu. Okrutno mu je time uskratio svaku pomoć pri odlučivanju šta će se tu graditi (npr. opera ili najveća džamija u Evropi), ili se pak, osim one dve neplanirane kule, tu decenijama ništa neće graditi.

little_radojica little_radojica 09:09 20.07.2016

Re: Aleksandar bin ZayeB

Dovoljno je samo prisetiti se kako je nemilosno u čvor vezao onog nesrećnog Al Abara, vlasnika Eagle hillsa.


Стјепане, добро памћење имаш.

А јел се сећаш оно једном кад је у чвор везао оне дилетанте из Есмарка? Куцнуо се с њима на неком коктелу, мало им бацио удицу, ови се упецали, хоће да купе Железару, ма ни не питају шта кошта и кажу "то ти је завршено!" А Вучић, препредени лисац, оде и објави целом народу да је посао завршен и онда Емсарк није имао куд, морао је да настави да се цењка, јер ето били су глупави да усмено обећају, а да не потпишу ништа, хахахах, шашави Амери. И онда су морали да се понизе и траже више пара и боље услове, али их је Вучић, какав је то само змај, оладио и заменио планом Б који је у старту био и бољи. Ни ту није крај, јер је тиме тотално везао у чвор Камараша, тако да је овај, несрећник, морао да ради како му се хтело, да се излаже трошку и мучи да набавља сировину преко своје фирме.

Е, а оно кад је навукао Мерцедеса да инвестира у Икарбус? Како је ту тек био препреден. Толико је добро замаскирао своје праве намере да ни врсни аналитичар Крстић није укапирао како ће то Мерцедес да инвестира, а да за то ни не зна, нити икад уложи иједан евро! Уствари, мислим да Крстић још није схватио сву генијалност тог и многих других Вучићевих маневара, али - има времена, ипак је Вучић мајстор да опозицију веже у чвор.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana